• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Verse beefburgers met gegrilde groenten

Zelf je beefburgers maken is genieten

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
0
0
Beefburgers; een lekker recept voor de barbecue

Beefburgers zijn misschien wel de lekkerste burgers die je zelf kunt maken. Met vers rundergehakt, gegrilde groenten en een zelfgemaakte saus zet je echt iets bijzonders op tafel. Het mooie aan beefburgers is dat je ze helemaal naar eigen smaak kunt samenstellen. Voeg kruiden toe, kies een stevig broodje en bak de groenten op de barbecue. Zo haal je alles uit je beefburgers en proef je het verschil met kant-en-klare varianten.

Deze beefburgers zijn ideaal als je met vrienden of familie rond de barbecue zit. Je kunt alles goed voorbereiden en de burgers van tevoren maken. Zo heb je op het moment zelf nauwelijks werk. De verse ingrediënten zorgen voor een sappige en smaakvolle bite, terwijl de saus en de gegrilde paprika’s het helemaal afmaken. Of je nu een groot feest geeft of gewoon met het gezin eet, deze burgers zullen altijd in de smaak vallen. Probeer het eens, ontdek jouw eigen favoriete combinatie en geniet van je eigen creatie beefburgers!

Beefburgers

Porties: 8 burgers
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Totale tijd: 50 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kg (mager) rundergehakt
  • 3 uien
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde lavas of peterselie
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 augurk
  • 2 theelepels cajunkruiden
  • 8 stevige broodjes
  • 8 blaadjes sla
  • 2 rode paprika’s
  • 1 eetlepel olie
  • 8 kleine plakjes kaas naar keuze

Zo maak je beefburgers:

Maak eerst de burgers van het gehakt, 1 ui, komijn, tijm, peterselie en gerookt paprikapoeder. Snij of rasp de ui ragfijn. Meng alles kort door elkaar en vorm hiervan 8 mooie burgers. Zorg dat ze niet te dik zijn. Maak dan de saus van mayonaise, ketchup, augurk, een stukje ui en cajunkruiden. Snij augurk en ui ragfijn en meng alles door elkaar. Zet koud weg.

Snij de paprika in vieren, verwijder zaden en zaadlijsten. Besmeer met olie en laat op de grill zwart blakeren. Doe in een bakje, dek af en laat afkoelen. Verwijder het vel, doe in een aluminium schaaltje en houd warm op de grill. Snij de ui in dikke ringen en bak deze bijna gaar op de grill. Doe ze bij de paprika.

Snij de broodjes open en rooster ze kort. Bak de burgers op de grill mooi bruin en gaar, draai ze pas om als ze bruin zijn. Leg een plakje kaas erop en laat smelten. Beleg de broodjes met sla, leg de burgers erop en verdeel paprika en uien erover. Schep er een beetje saus op en leg de bovenkant op het broodje.
Tafel lekker !!

Niveau: Makkelijk
Dieet: -
Kooktechniek: Barbecue
Kooktijd: 30-60 minuten
Verse ingrediënten: Rundergehakt

Beefburgers maken is misschien wel het leukste wat je op een zonnige dag met de barbecue kunt doen. Zelf beefburgers maken kun je helemaal naar eigen smaak samenstellen en dat proef je terug in elke hap. Verse ingrediënten zoals rundergehakt, paprika en ui maken je beefburgers extra lekker en sappig. Bovendien kun je de burgers al een paar uur van tevoren bereiden zodat de smaken goed intrekken. Zo geniet je optimaal van je zelfgemaakte beefburgers.

Beefburgers zelf maken geeft veel meer smaak dan kant-en-klare burgers uit de supermarkt. Je kiest zelf welk gehakt je gebruikt, hoe grof je de uien snijdt en welke kruiden je toevoegt. Voor deze beefburgers gebruik je mager rundergehakt, verse uien en een mix van komijn, tijm, lavas of peterselie en gerookt paprikapoeder. Het resultaat? Smaakvolle burgers die stevig blijven tijdens het grillen. Door ook de saus zelf te maken van mayonaise, ketchup, augurk en cajunkruiden geef je jouw beefburgers een frisse en pittige twist.

Beefburgers met groenten van de barbecue

Beefburgers zijn op hun best als je er ook groenten bij grilt. Paprika’s en uien passen er perfect bij en je maakt ze gemakkelijk klaar. Snijd de paprika in vieren, verwijder de zaden en besmeer ze met een beetje olie. Op de barbecue mogen ze best zwart blakeren aan de buitenkant. Zo krijgen je beefburgers die heerlijke rokerige smaak. De uien snijd je in dikke ringen, die je op de barbecue langzaam laat garen tot ze zacht en zoet zijn. Zo’n combinatie van burgers met gegrilde groenten maakt jouw maaltijd met beefburgers helemaal compleet.

Door de groenten voor je beefburgers van tevoren te grillen en in aluminium schaaltjes warm te houden, heb je tijdens het bakken van de burgers alle tijd en rust. Zo kun je de beefburgers warm serveren en maak je het jezelf gemakkelijk. Ook fijn als je voor een groter gezelschap burgers op tafel zet.

Samen genieten van zelfgemaakte burgers

Beefburgers zijn ideaal voor een feestje in de tuin. Je kunt de burgers al een dag eerder maken en goed verpakt in de koelkast bewaren. Nog handiger: maak een grote portie beefburgers en vries ze per stuk in. Zo heb je altijd een voorraadje achter de hand als er onverwacht mensen blijven eten. Een goede tip voor pubers in huis: ze pakken graag zo’n zelfgemaakte burger uit de vriezer en bakken hem zelf af.

Verse ingrediënten maken je beefburgers echt bijzonder. Kies voor stevig brood dat niet zompig wordt. Een knapperig broodje of een dikke snede ambachtelijk brood kan prima. Beleg je broodjes pas vlak voor het serveren zodat alles vers en krokant blijft. Begin met een blaadje sla, leg de warme beefburgers erop, verdeel de gegrilde groenten erover en schep er wat van je zelfgemaakte saus op. Bovenkant van het broodje erop en je beefburgers zijn klaar om te serveren.

Zelf beefburgers maken is ook leuk om samen met kinderen te doen. Laat ze helpen met het kneden van het gehakt, het snijden van de uien of het smeren van de broodjes. Zo wordt het bereiden van beefburgers een gezellig moment samen. Bovendien weten kinderen vaak precies wat ze lekker vinden, dus laat ze gerust hun eigen burger samenstellen.

Tips om jouw burgers nog lekkerder te maken

Beefburgers grill je het beste op een goed voorverwarmde barbecue. Zorg dat de kolen mooi grijs zijn en de hitte gelijkmatig verdeeld is. Draai de burgers pas om als de onderkant mooi bruin is, zo vallen ze niet uit elkaar. Gebruik eventueel een grillplaat of een rooster met kleine gaatjes om te voorkomen dat de burgers door het rooster zakken. Vergeet niet de plakjes kaas pas op de beefburgers te leggen als ze bijna gaar zijn, zodat de kaas net smelt maar niet verbrandt.

Met kleine details maak je jouw beefburgers extra feestelijk. Zet verschillende soorten kaas op tafel, zoals cheddar, jonge kaas of een pittige variant. Serveer extra toppings zoals gebakken uitjes, jalapeño’s of plakjes tomaat. Voor wie niet van rundvlees houdt kun je naast beefburgers ook kipburgers, visburgers of vegetarische burgers maken. Zo is er voor ieder wat wils.

Beefburgers zijn echt het bewijs dat vers altijd beter smaakt. Door zelf de ingrediënten te kiezen en de burgers met zorg te maken, til je een simpele maaltijd naar een hoger niveau. Zet je beefburgers op tafel met een frisse salade, wat frietjes of gegrilde maïskolven en je barbecuefeest is compleet. Eet smakelijk!

Beefburgers; jouw creatie is het lekkerst

Porties: 8 burgers
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg (mager) rundergehakt
  • 3 uien
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde lavas of peterselie
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 augurk
  • 2 theelepels cajunkruiden
  • 8 stevige broodjes
  • 8 blaadjes sla
  • 2 rode paprika’s
  • 1 eetlepel olie
  • 8 kleine plakjes kaas naar keuze

Bereidingswijze van dit recept

Maak eerst de beefburgers van het gehakt, 1 ui, komijn, tijm, peterselie en het gerookt paprikapoeder. Snij of rasp de ui ragfijn. Meng alles kort door elkaar en vorm hiervan 8 mooie burgers. Zorg ervoor dat de burgers niet te dik zijn, anders duurt het te lang voordat ze gaar zijn.

Maak dan de saus van de mayonaise, ketchup, augurk, een klein stukje van een ui en de cajunkruiden. Snij de augurk en de ui ragfijn en meng alles door elkaar. Zet koud weg tot gebruik.

De burgers:

Snij de paprika in vieren en verwijder de zaden en de zaadlijsten.

Besmeer ze met olie laat ze op de grill aan de buitenkant zwart blakeren. Doe ze wanneer ze zwart zijn in een bakje en dek dit af. Laat afkoelen.

Haal het zwarte vel eraf en doe ze in een aluminium schaaltje en zet dit op de rand van je gril zodat ze weer warm worden.

Snij de ui in dikke ringen en bak die op de grill bijna gaar. Pas op dat de ringen niet uit elkaar vallen. Doe ze bij de paprika in het schaaltje.

Snij de broodjes open en rooster ze kort, leg ze klaar op een schaal.

Bak de burgers op de grill gaar, draai ze pas om als de burger mooi bruin is bak ze dan aan de andere kant nog mooi bruin en gaar. Leg er een plakje kaas op en laat dit smelten.

Beleg de broodjes met sla terwijl de burgers bakken. Leg de burgers op de broodjes en leg op iedere burger een stuk paprika en wat van de uien.

Schep er een beetje saus op en doe de bovenkant op het broodje.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

wrapdriehoekjes met pittige kip
Lunch

Zelfgemaakte wrapdriehoekjes met pittige kip; tussendoor of bij de borrel

Boerenomelet met verse groenten
Lunch

Boerenomelet met verse groenten en echte kaas: makkelijk, voedzaam en vers

wrapdriehoekjes met ham en kaas
Lunch

Zelf maken: wrapdriehoekjes de luxe met ham en kaas; snel én vers

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
Lunch

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata
Lunch

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Tosti caprese
Lunch

Tosti caprese, maak een heerlijke lunch met verse tomaten en Nederlandse mozzarella

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!