• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Belegd broodje met gegrilde groenten

Zo maak je thuis de lekkerste belegde broodjes gegrilde groenten

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
0
9
broodje met gegrilde groenten

Belegd broodje met gegrilde groenten – Een lekker en gezond broodje waar je iedereen blij mee kunt maken? Ga dan eens voor een belegd broodje met gegrilde groenten. Dat broodje stop je dus vol met verse ingrediënten. Een heerlijk recept om eens te maken voor een speciale lunch.

Eet ook thuis de heerlijkste broodjes

Je kunt natuurlijk bij een restaurant een broodje gaan eten, maar dat doe je ook niet iedere dag. Je kunt, met een beetje extra werk, thuis ook de lekkerste broodjes maken. Nodig wat vrienden uit en maak het thuis gezellig met die heerlijke broodjes met gegrilde groenten. Dit recept gaat zeker gewaardeerd worden en, of je nu twee, vier of zes broodjes moet maken, het werk is hetzelfde en de kosten zijn vrij beperkt omdat je met seizoensgroenten werkt.

Een royaal belegd broodje met gegrilde groenten

Een broodje als lunch kun je op meerdere manieren maken. Een broodje met gegrilde groenten is misschien niet het snelst te maken recept, maar wel erg lekker en gezond. De basis is natuurlijk een lekker broodje of een pistolet, liefst met pitten voor een stevige bite. Het broodje vul je met baba ganoush en plakken gegrilde courgette, paprika en rode ui, waarna je het bestrooit met blaadjes basilicum. Het resultaat is een zalig, vegetarisch, broodje met gegrilde groenten waarbij zelfs de grootste vleeseter het vlees niet eens mist.

Baba ganoush; een spread van gepofte aubergines

Het broodje met gegrilde groenten is besmeerd met een heerlijke zelfgemaakte baba ganoush. Dit zalige goedje maak je van gepofte aubergines. Baba ganoush is, behalve op broodjes, erg lekker om brood of groenten mee te dippen bij een borrel. Het is echt niet moeilijk om te maken.

Baba ganoush

Baba ganoush; een heerlijke traktatie van gepofte aubergine

De lekkerste spread van aubergine met de prachtige naam Baba ganoush maak je zelf. Met natuurlijk een paar heerlijke serveersuggesties.

Ga je barbecueën grijp dan je kans

Gegrilde groenten van de barbecue

De gegrilde groenten voor dit broodje zijn het lekkerste als je ze op de barbecue grilt, ze krijgen dan een lichte rooksmaak die extra smaak toevoegt. Je kunt er natuurlijk de barbecue voor aanmaken, maar je kunt ook, als je een avondje barbecue gepland hebt, de groenten alvast grillen. De gegrilde groenten zijn in de koelkast namelijk minimaal 2 dagen houdbaar en die barbecue was toch al heet. Het pellen van de paprika kun je ook de dag erna nog doen, dus behalve het grillen heb je er op dat moment niet veel werk aan.

Geen barbecue, geen nood! Je kunt dit recept ook zonder barbecue maken!

Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet de mogelijkheid hebt om te barbecueën, gaar de groenten dan in een koekenpan, oven of nog beter in een grillpan.

verse groenten

Groenten

Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!

Belegde broodjes met gegrilde groenten

Porties: 6 broodjes
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1/2 recept baba ganoush
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 rode paprika’s
  • 2 takjes basilicum
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kruiden naar keuze
  • 6 broodjes naar keuze

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je belegde broodjes met gegrilde groenten:

Voorbereiding:

Maak de baba ganoush volgens de beschrijving.

Het roosteren van de aubergines kan gelijk met de rest van de groenten. Hiervoor snijd je een paprika in kwarten en ontdoet die van de zaden en zaadlijsten.

De courgette en de ui snijd je in plakken van ongeveer een cm dik.

Maak een mengseltje van 4 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel gemengde kruiden naar keuze. Dit kunnen cajunkruiden, Italiaanse kruiden of knoflook kruiden zijn.

Smeer de groenten in met de kruidenolie en gril ze in een grillpan of op de barbecue tot ze zacht en gaar zijn. Je kunt de groenten ook ongeveer een half uurtje op een bakplaat roosteren in een oven van 200 graden. Laat afkoelen en haal de schil van de paprika.

Het beleggen:

Snijd de broodjes door en smeer op de onderkant een royale lepel baba ganoush.

Leg hierop paprika die je eventueel nog in stukken scheurt, plakjes courgette en de geroosterde ui.

Verdeel er in stukjes gescheurde basilicumblaadjes over en leg de bovenkant erop die je eventueel nog besmeerd met een beetje baba ganoush.

Serveer de broodjes met gegrilde groenten op een stoer bord of plank en geniet!

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Beefburgers; een lekker recept voor de barbecue
Lunch

Verse beefburgers met gegrilde groenten

wrapdriehoekjes met pittige kip
Lunch

Zelfgemaakte wrapdriehoekjes met pittige kip; tussendoor of bij de borrel

Boerenomelet met verse groenten
Lunch

Boerenomelet met verse groenten en echte kaas: makkelijk, voedzaam en vers

wrapdriehoekjes met ham en kaas
Lunch

Zelf maken: wrapdriehoekjes de luxe met ham en kaas; snel én vers

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
Lunch

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata
Lunch

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!