• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Bloemkool tosti, een andere manier om je groenten te eten

2
Bloemkool tosti

Bloemkool tosti, een andere manier om je groenten te eten – Dagelijks een portie groenten eten is voor de een makkelijker dan voor de ander. Sommigen haken bij het zien van groenten al direct af. En hoe gezond en lekker ook, een strijd moet je er natuurlijk niet van maken. Wat je wel kunt doen is het verstoppen van groenten in gerechten waarin ze veel minder opvallen. In dit recept maken we een bloemkool tosti. Daarmee gaat het je gegarandeerd lukken om een extra portie groenten binnen te krijgen. Voor zo’n tosti is iedereen te porren toch?

Tosti's 8 variaties om zelf te maken

Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

Tosti maar gewoontjes? Na vandaag niet meer. Wij hebben de lekkerste tosti's voor je op een rij gezet. En we zijn benieuwd naar jouw variant.

bloemkool als alternatief

Bloemkool als alternatief voor brood, rijst en aardappel

Gebruik je bloemkool als alternatief voor je brood, rijst of aardappel en haal met gemak de geadviseerde hoeveelheid groente per dag.

Bloemkool tosti

Porties: 2 stuks
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloemkool
  • 50 gram geraspte kaas (bijv. mozzarella of Emmentaler)
  • 1 ei
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • overig beleg voor op de tosti, ik koos naast de kaas voor ham en salami

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bloemkool tosti:

De bloemkool rasp je met een grove rasp tot kruimels, zowel de roosjes als de stam kun je hiervoor gebruiken. Doe de bloemkool rasp in een schaal die geschikt is voor in de magnetron en zet hem op vol vermogen 6 minuten in de magnetron.

Doe de bloemkool uit de magnetron in een schone theedoek en draai deze net zolang tot je al het vocht eruit kunt knijpen. Om een redelijk krokante tosti te krijgen is het belangrijk dat je zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool knijpt.

Doe de droge bloemkool in een kom en meng met 50 gram van de geraspte kaas, het ei en de kruiden.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verdeel de bloemkool in vier gelijke delen van ongeveer 90 gram. Neem een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier de bloemkool op en vorm van ieder deel een langwerpige plak, eventueel kun je een bakpapiertje over de bloemkool leggen en met een deegroller de bloemkool uitrollen.

Als je vervolgens 4 gelijke plakken hebt gevormd kun je de bakplaat in de oven plaatsen en bak je de plakken in 20 minuten gaar en mooi bruin.

Laat de plakken nu afkoelen en beleg ze vervolgens met de overgebleven geraspte kaas en het overige beleg. Leg de bloemkool tosti voor een paar minuten tussen een grillplaat of in een pan aan beide zijden tot de kaas lekker gesmolten is.

Tafel lekker !!

Ook interessant

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen

    Romige soep van knolselderij en witte bonen

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • sint whoopie's

    Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden

  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

    Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • Versterkte wijnen sherry, port en madeira in de spotlight

    Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • gevuld broodje ei

    Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.