Bloemkool tosti, een andere manier om je groenten te eten –Â Dagelijks een portie groenten eten is voor de een makkelijker dan voor de ander. Sommigen haken bij het zien van groenten al direct af. En hoe gezond en lekker ook, een strijd moet je er natuurlijk niet van maken. Wat je wel kunt doen is het verstoppen van groenten in gerechten waarin ze veel minder opvallen. In dit recept maken we een bloemkool tosti. Daarmee gaat het je gegarandeerd lukken om een extra portie groenten binnen te krijgen. Voor zo’n tosti is iedereen te porren toch?
Bloemkool als alternatief voor brood, rijst en aardappel
Gebruik je bloemkool als alternatief voor je brood, rijst of aardappel en haal met gemak de geadviseerde hoeveelheid groente per dag.
Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
Tosti maar gewoontjes? Na vandaag niet meer. Wij hebben de lekkerste tosti's voor je op een rij gezet. En we zijn benieuwd naar jouw variant.
Bloemkool tosti
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram bloemkool
- 50 gram geraspte kaas (bijv. mozzarella of Emmentaler)
- 1 ei
- 1 el Italiaanse kruiden
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- overig beleg voor op de tosti, ik koos naast de kaas voor ham en salami
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je bloemkool tosti:
De bloemkool rasp je met een grove rasp tot kruimels, zowel de roosjes als de stam kun je hiervoor gebruiken. Doe de bloemkool rasp in een schaal die geschikt is voor in de magnetron en zet hem op vol vermogen 6 minuten in de magnetron.
Doe de bloemkool uit de magnetron in een schone theedoek en draai deze net zolang tot je al het vocht eruit kunt knijpen. Om een redelijk krokante tosti te krijgen is het belangrijk dat je zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool knijpt.
Doe de droge bloemkool in een kom en meng met 50 gram van de geraspte kaas, het ei en de kruiden.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verdeel de bloemkool in vier gelijke delen van ongeveer 90 gram. Neem een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier de bloemkool op en vorm van ieder deel een langwerpige plak, eventueel kun je een bakpapiertje over de bloemkool leggen en met een deegroller de bloemkool uitrollen.
Als je vervolgens 4 gelijke plakken hebt gevormd kun je de bakplaat in de oven plaatsen en bak je de plakken in 20 minuten gaar en mooi bruin.
Laat de plakken nu afkoelen en beleg ze vervolgens met de overgebleven geraspte kaas en het overige beleg. Leg de bloemkool tosti voor een paar minuten tussen een grillplaat of in een pan aan beide zijden tot de kaas lekker gesmolten is.
Tafel lekker !!