• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Boerenomelet met verse groenten en echte kaas: makkelijk, voedzaam en vers

Een stevige boerenomelet met verse groenten en echte kaas. Lekker als lunch of avondmaaltijd – ook koud nog heerlijk

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
0
Boerenomelet met verse groenten

Een boerenomelet is zo’n gerecht dat je in elke keuken wel tegenkomt, maar dan vaak in de vorm van een kant-en-klaar bakje uit de koeling. Zonde, want juist zelfgemaakt met verse groenten proef je pas echt hoe lekker een simpele omelet kan zijn. In deze boerenomelet met verse groenten gebruik je geen zakjes, poeders of voorverpakte mixen, maar gewoon wat je nog in huis hebt: aardappels van gisteren, een restje paprika, wat tomaat. Alles mag, zolang het maar vers is. En die echte boerenkaas erbij maakt het helemaal af.

Waarom verse groenten in je boerenomelet?

Het fijne aan dit recept is dat je het kunt aanpassen aan het seizoen. In de zomer verwerk je er gerust wat boontjes, courgette of spinazie in. In de winter zijn bloemkool, wortel, uien en champignons een heerlijke optie. Je kookt de stevige groenten eerst even beetgaar. Niet doorbakken dus, maar nét gaar genoeg zodat ze straks nog een beetje bite hebben. Die structuur is belangrijk.

De aardappels geven de boerenomelet z’n stevige karakter. Denk een beetje aan Spaanse tortilla: ei en aardappel is altijd een goede combinatie. Gebruik het liefst gekookte aardappels van een dag eerder. Dan zijn ze wat droger en bakken ze mooier mee.

Goede kaas maakt het verschil

We gebruiken jonge boerenkaas in dit recept, in blokjes gesneden zodat je bij elke hap een klein smeltmomentje hebt. Geen voorgesneden plakken of smeltkaas dus, maar echte kaas. Liefst van de kaasboer, het liefst lokaal. Jonge boerenkaas is romig, zacht van smaak en smelt mooi zonder te overheersen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor graskaas als die in het seizoen is, of een pittiger stukje oude kaas voor meer karakter.

De eieren klop je los met wat peper en zout, en dan gaat alles de pan in. Een goede pan met antiaanbaklaag is handig, maar wat ook helpt is rustig bakken op laag vuur. Geduld, en dan krijg je vanzelf een stevige boerenomelet die van onderen mooi goudbruin is en van boven langzaam stolt.

Makkelijk bewaren of meenemen

Een boerenomelet is niet alleen lekker vers uit de pan. Ook koud is hij heerlijk. Bewaar restjes maximaal twee dagen in de koelkast, dan heb je er nog plezier van bij de lunch of op een borrelplank. Snijd de omelet in punten, serveer er wat mosterd bij en je hebt een stevige snack bij een glas bier.

Wil je de boerenomelet invriezen? Dat kan, maar houd er rekening mee dat de structuur iets verandert. De groenten kunnen wat zachter worden. Laat ‘m in elk geval volledig afkoelen en vries porties in. Ontdooien doe je in de koelkast, opwarmen het liefst in de pan met een deksel erop of in de oven op lage temperatuur.

omelet recepten

Omelet recepten; van basis tot luxe varianten

Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.

Boerenomelet met verse groenten en echte kaas

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 eieren
  • 250 gram gekookte aardappelen
  • 1 flinke ui
  • 1 flinke winterwortel
  • 1 paprika
  • 250 gram champignons
  • 2 tomaten
  • 150 gram bloemkoolroosjes
  • 1 lente-ui
  • takje peterselie
  • 200 gram jonge boerenkaas
  • 20 gram boter
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Snijd de aardappels in grove blokjes.

Snijd de wortel, de paprika en de ui in blokjes en de champignon in plakjes. Snijd de lente-ui in ringetjes en snipper de peterselie grof.

Snijd de tomaat in grove stukken.

Snijd de kaas n blokjes.

Breng een pannetje met water aan de kook en kook daarin 5 minuten de wortel en de bloemkoolroosjes tot ze beetgaar zijn.

Klop de eieren los met een beetje zout en peper.

Verhit een ruime koekenpan met antiaanbaklaag met de boter en bak daarin de champignons, voeg de ui en de paprika toe en bak dit beetgaar. Voeg de aardappels toe en bak dit even mee door.

Schep 1/4 vulling uit de pan en verdeel de rest gelijkmatig over de bodem. Giet er het losgeklopte ei overheen en roer een klein beetje door elkaar zodat alles gelijkmatig gemengd is. Verdeel er de resterende vulling, de tomaat en de in stukjes gesneden kaas over en ;eg een deksel op de pan. Laat de boerenomelet op een zacht vuurtje in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar worden.

Bestrooi de boerenomelet met de gesneden peterselieen lente-ui en serveer.

Tafel lekker !!

Tags: Eieren
DeelPin3VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

wrapdriehoekjes met pittige kip
Lunch

Zelfgemaakte wrapdriehoekjes met pittige kip; tussendoor of bij de borrel

wrapdriehoekjes met ham en kaas
Lunch

Zelf maken: wrapdriehoekjes de luxe met ham en kaas; snel én vers

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
Lunch

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata
Lunch

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Tosti caprese
Lunch

Tosti caprese, maak een heerlijke lunch met verse tomaten en Nederlandse mozzarella

Baguette met graskaas en Hollandse tomaten
Lunch

Lentelunch: Baguette met graskaas en Hollandse tomaten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!