• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Broodje braadworst met gebakken uien en kaas

Een simpel maar geniaal lekker broodje.

0
Broodje braadworst

Een broodje braadworst is voor velen een favoriet, terwijl het thuis echt niet heel veel gemaakt wordt. De braadworst is relatief betaalbaar vlees. Door de manier waarop het vlees gekruid wordt kun je er verschillende lekkernijen mee maken. Koop er dan een paar extra en lunch met een heerlijk broodje braadworst. Met wat echte mosterd, gebakken uien en gesmolten kaas wordt dit een heerlijke Hollandse lunch. Dit wil je eten in de herfst en in de winter als je een stevige wandeling gemaakt hebt. Later op de dat kan ook met een flinke pul bier.

De meeste braadworsten zijn gemaakt van varkensvlees, met een heerlijke kruiderij. Varkensbraadworsten zijn sappiger doordat ze een beetje vetter zijn. Dat maakt het extra lekker. Eet de ene dag een lekkere braadworst met bloemkool en gekookte aardappelen. Bak er dan een paar extra, dan heb je de volgende dag een heerlijke lunch. Je hoeft ze dan niet meer te bakken, alleen nog op te warmen. Extra tip: Haal braadworsten uit hun velletje, snijd in stukjes en gebruik als gehaktballetjes in een pasta of in een risotto. Het gekruide vlees is echt een heelijke aanvulling. Maar voor nu delen we het recept van een echt lekker broodje braadworst. Daar ga je absoluut complimenten voor krijgen.

Niveau

Makkelijk

Kooktechniek

Bakken

Kooktijd

15-30 minuten

Verse ingrediënten

BraadworstUien

Broodje braadworst met gebakken uien en kaas

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 zachte broodjes
  • 4 saucijzen
  • 2 flinke uien
  • een paar plakjes jonge kaas
  • zout en peper
  • grove mosterd

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een broodje braadworst met gebakken uien en kaas:

Bak de braadworsten in een klontje boter aan alle kanten lekker bruin. Prik niet in de worst, want dan gaan alle sappen verloren.

Snijd intussen de ui in ringen en bak ze bij de braadworst in de pan.

Bestrooi de uien met een beetje zout en peper en bak ze tot ze helemaal zacht zijn.

Leg een gedeelte van de gebakken uien op de worst met daarop de kaas, en leg de deksel op de pan zodat de kaas kan smelten.

Snijd de broodjes in het midden bovenop door en besmeer ze met grove mosterd.

Neem de worsten uit de pan en leg ze voorzichtig in het broodje. Verdeel de rest van de gebakken uien erover en serveer de broodjes braadworst lekker warm met een beetje extra mosterd voor de liefhebber.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Heldere uiensoep

    Heldere uiensoep – gezond, erg lekker en goedkoop

  • Braadworst bakken

    Braadworst bakken: tips tegen openspringen en uitdrogen

  • Uien bakken

    Uien bakken: zo krijg je ze zacht en zoet

  • Pasta met romige champignon-uiensaus

    Pasta met romige champignon-uiensaus: makkelijk, lekker en goedkoop

  • Spaghetti met braadworstballetjes en verse tomatensaus

    Spaghetti met braadworstballetjes en verse tomatensaus

  • Een smakelijke ovenschotel met gebakken uien en kaas

    Ovenschotel met gebakken uien, wortel en Goudse kaas – hutspot, maar dan anders

  • Wokschotel met braadworst en noedels

    Wokschotel met braadworst en noedels – snel, makkelijk, betaalbaar en lekker

  • Gehaktballen met ui

    Gehaktballen met ui; zo maak je de allerlekkerste

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.