Een broodje braadworst is voor velen een favoriet, terwijl het thuis echt niet heel veel gemaakt wordt. De braadworst is relatief betaalbaar vlees. Door de manier waarop het vlees gekruid wordt kun je er verschillende lekkernijen mee maken. Koop er dan een paar extra en lunch met een heerlijk broodje braadworst. Met wat echte mosterd, gebakken uien en gesmolten kaas wordt dit een heerlijke Hollandse lunch. Dit wil je eten in de herfst en in de winter als je een stevige wandeling gemaakt hebt. Later op de dat kan ook met een flinke pul bier.
De meeste braadworsten zijn gemaakt van varkensvlees, met een heerlijke kruiderij. Varkensbraadworsten zijn sappiger doordat ze een beetje vetter zijn. Dat maakt het extra lekker. Eet de ene dag een lekkere braadworst met bloemkool en gekookte aardappelen. Bak er dan een paar extra, dan heb je de volgende dag een heerlijke lunch. Je hoeft ze dan niet meer te bakken, alleen nog op te warmen. Extra tip: Haal braadworsten uit hun velletje, snijd in stukjes en gebruik als gehaktballetjes in een pasta of in een risotto. Het gekruide vlees is echt een heelijke aanvulling. Maar voor nu delen we het recept van een echt lekker broodje braadworst. Daar ga je absoluut complimenten voor krijgen.
Broodje braadworst met gebakken uien en kaas
Ingrediënten voor dit recept
- 4 zachte broodjes
- 4 saucijzen
- 2 flinke uien
- een paar plakjes jonge kaas
- zout en peper
- grove mosterd
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een broodje braadworst met gebakken uien en kaas:
Bak de braadworsten in een klontje boter aan alle kanten lekker bruin. Prik niet in de worst, want dan gaan alle sappen verloren.
Snijd intussen de ui in ringen en bak ze bij de braadworst in de pan.
Bestrooi de uien met een beetje zout en peper en bak ze tot ze helemaal zacht zijn.
Leg een gedeelte van de gebakken uien op de worst met daarop de kaas, en leg de deksel op de pan zodat de kaas kan smelten.
Snijd de broodjes in het midden bovenop door en besmeer ze met grove mosterd.
Neem de worsten uit de pan en leg ze voorzichtig in het broodje. Verdeel de rest van de gebakken uien erover en serveer de broodjes braadworst lekker warm met een beetje extra mosterd voor de liefhebber.
Tafel lekker !!
