Broodje braadworst – Braadworst is niet alleen lekker bij de stamppot of de bloemkool. Doe eens braadworst op een pistolet samen met een flinke lik grove mosterd met gebakken uien en gesmolten jonge kaas. Dat is zo goddelijk lekker, hét recept voor echt troostvoer. De combinatie is simpel maar geniaal: een lekker zacht broodje, pittige mosterd, zachte zoute uien en een heerlijk stuk braadworst met gesmolten kaas. Kijk snel naar het recept om dat broodje braadworst te maken.
Het verschil tussen een braadworst en een saucijs
Het recept is bedoeld om een broodje braadworst te maken. Maar er zijn ook saucijzen. Wat is het verschil dan met die braadworst? Het zijn twee namen voor een en hetzelfde product. De naam is niet wettelijk vastgelegd, dus wat er in de braadworst of saucijs zit, is erg verschillend. Een varkensbraadworst is sappiger dan een runderbraadworst omdat er in varkensvlees meer vet zit. Vandaar dat de meeste braadworsten van varkensgehakt zijn gemaakt of varkensgehakt met een gedeelte rundergehakt. De smaak en structuur van braadworst is dan ook per slager erg verschillend, want hij mag zelf bepalen wat er in die braadworst gaat. Het vetgehalte bepaalt samen met de kruiden en de eventuele bindmiddelen de structuur en smaak van de worst.
Een broodje braadworst is heerlijk na een lange wandeling
Op een vrije dag is het fijn om een flink stuk te lopen of zoals ze zeggen een frisse neus te halen. Of je nu de bossen in gaat of de halve stad doorloopt, het is heerlijk om er even uit te zijn en je hoofd leeg te maken. Misschien ga je wel samen met een vriend of vriendin en kunnen jullie lekker bijpraten. Wandelen is goed voor lijf en geest. Maar van wandelen krijg je trek. Wat is er dan lekkerder om bij thuiskomst te genieten van een heerlijk zelfgemaakt broodje braadworst met gebakken ui en kaas? En met dit recept gaat dat zeker lukken.
Simpel, maar geniaal lekker
Braadworst op het menu? Maak een portie extra voor dat broodje braadworst!
Je kunt natuurlijk om dit recept te maken wat braadworsten bakken. Maar het kan makkelijker. Als je dan toch braadworst bakt voor je maaltijd, bak dan een stuk extra. Dit kun je een dag of twee in de koelkast bewaren, ideaal voor na die wandeling dus. Dan kun je zelfs nog een extra stukje lopen, want in no-time kun je dan een heerlijk broodje braadworst met uien en kaas maken en dat smaakt dan extra lekker!
Uien; veelzijdig en onmisbaar
Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.
Braadworst; altijd naar slagers eigen recept
Braadworst; altijd naar slagers eigen recept. Want als je een braadworst bij de slager koopt weet je altijd dat je vers vlees hebt zonder rare toevoegingen.
Broodje braadworst met gebakken uien en kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 zachte broodjes
- 4 saucijzen
- 2 flinke uien
- een paar plakjes jonge kaas
- zout en peper
- grove mosterd
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je en broodje braadworst met gebakken uien en kaas:
Bak de braadworsten in een klontje boter aan alle kanten lekker bruin. Prik niet in de worst, want dan gaan alle sappen verloren.
Snijd intussen de ui in ringen en bak ze bij de braadworst in de pan.
Bestrooi de uien met een beetje zout en peper en bak ze tot ze helemaal zacht zijn.
Leg een gedeelte van de gebakken uien op de worst met daarop de kaas, en leg de deksel op de pan zodat de kaas kan smelten.
Snijd de broodjes in het midden bovenop door en besmeer ze met grove mosterd.
Neem de worsten uit de pan en leg ze voorzichtig in het broodje. Verdeel de rest van de gebakken uien erover en serveer de broodjes braadworst lekker warm met een beetje extra mosterd voor de liefhebber.
Tafel lekker !!