Broodje gebakken ei – Iedereen is er gek op! En omdat je ze makkelijk mee kunt nemen zit er in menig rugzak dan ook een lekker broodje met ei. Jeugdherinneringen! Dat broodje bestond vroeger altijd uit een zacht broodje, met daarop een gebakken ei. Dat is supersimpel, en daar is helemaal niets mis mee. Maar met dit recept en een paar handelingen kun je van dat eenvoudige broodje makkelijk een echt luxe broodje maken, dat ook nog eens gezonder is.
Maak met dit recept in een handomdraai van een simpel broodje, een luxe broodje
Als je haast hebt, kun je natuurlijk snel een eitje bakken, op een broodje leggen en opeten of in de lunchtrommel doen voor mee naar school of het werk. Maar, met een heel klein beetje extra werk, zoals in dit recept, kun je in een handomdraai van een eenvoudige variant een superlekker broodje met gebakken ei maken. Het grootste verschil is het gebruik van verse ingrediënten zoals: komkommer, tomaat, radijs en niet te vergeten knapperige blaadjes sla. Welk broodje je neemt, maakt niet heel veel uit. Kies om het recept te maken een broodje dat jij lekker vindt, of wat je toevallig nog in huis hebt. Bak een hard broodje eventueel even op in de oven, airfryer of met de broodrooster.
Lekker en gezond lunchen met een broodje gebakken ei
Doordat je verse ingrediënten toevoegt, wordt het recept niet alleen lekkerder maar ook gezonder. En gezond eten wil je allemaal wel, maar vaak schiet het er bij in. Door met zorg je broodje gebakken ei samen te stellen en gebruik te maken van sla, komkommer, tomaat, paprika of radijsjes wordt je broodje lekkerder, gezonder en het ziet er ook nog eens een stuk aantrekkelijker uit.
Als je het lekker vindt, kun je gebruikmaken van een plakje ham of kaas, maar ook zonder de extra ham of kaas is het een echt lekker broodje wat best vaker in de lunchtrommel mag. Door de verse ingrediënten eet je niet alleen lekkerder en gezonder, het broodje blijft door de toevoegingen ook langer lekker.
Broodjes ei in verschillende variaties
Eenvoudig en erg lekker. Broodjes ei kunnen op elk moment van de dag. Start er de dag mee als ontbijt of als afsluiter na een avondje stappen.
Broodje gebakken ei
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 broodje naar keuze
- 1 ei
- een paar blaadjes sla
- 3 plakjes komkommer
- 2 plakjes tomaat
- 1 theelepel zonnebloemolie
- 1 plak ham en/of kaas
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een broodje gebakken ei:
Snijd een broodje naar wens open, bak het broodje eventueel even op.
Verwarm een koekenpan met de olie en bak hierin het ei zoals jij het graag lust.
Beleg het broodje met blaadjes sla met daarop eventueel ham en/of kaas en de plakjes tomaat en komkommer.
Leg het gebakken ei erop en sluit het broodje.
Wil je het broodje meenemen? Zorg er dan voor dat het broodje en het ei koud zijn voordat je er de sla oplegt. Leg je het warme ei op de sla dan is de sla na een uur helemaal slap en niet echt lekker meer.
Tafel lekker !!
Allemaal lekkere reception
Stuur me een mail voor lekkere dingen.
Je kunt je via deze link abonneren Coby