• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Broodje gebakken ei

Zo maak je een simpel broodje ei lekkerder en gezonder!

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
1
Broodje gebakken ei

Broodje gebakken ei – Iedereen is er gek op! En omdat je ze makkelijk mee kunt nemen zit er in menig rugzak dan ook een lekker broodje met ei. Jeugdherinneringen! Dat broodje bestond vroeger altijd uit een zacht broodje, met daarop een gebakken ei. Dat is supersimpel, en daar is helemaal niets mis mee. Maar met dit recept en een paar handelingen kun je van dat eenvoudige broodje makkelijk een echt luxe broodje maken, dat ook nog eens gezonder is.

Maak met dit recept in een handomdraai van een simpel broodje, een luxe broodje

Als je haast hebt, kun je natuurlijk snel een eitje bakken, op een broodje leggen en opeten of in de lunchtrommel doen voor mee naar school of het werk. Maar, met een heel klein beetje extra werk, zoals in dit recept, kun je in een handomdraai van een eenvoudige variant een superlekker broodje met gebakken ei maken. Het grootste verschil is het gebruik van verse ingrediënten zoals: komkommer, tomaat, radijs en niet te vergeten knapperige blaadjes sla. Welk broodje je neemt, maakt niet heel veel uit. Kies om het recept te maken een broodje dat jij lekker vindt, of wat je toevallig nog in huis hebt. Bak een hard broodje eventueel even op in de oven, airfryer of met de broodrooster.

Lekker en gezond lunchen met een broodje gebakken ei

Doordat je verse ingrediënten toevoegt, wordt het recept niet alleen lekkerder maar ook gezonder. En gezond eten wil je allemaal wel, maar vaak schiet het er bij in. Door met zorg je broodje gebakken ei samen te stellen en gebruik te maken van sla, komkommer, tomaat, paprika of radijsjes wordt je broodje lekkerder, gezonder en het ziet er ook nog eens een stuk aantrekkelijker uit.

Als je het lekker vindt, kun je gebruikmaken van een plakje ham of kaas, maar ook zonder de extra ham of kaas is het een echt lekker broodje wat best vaker in de lunchtrommel mag. Door de verse ingrediënten eet je niet alleen lekkerder en gezonder, het broodje blijft door de toevoegingen ook langer lekker.

Broodjes ei

Broodjes ei in verschillende variaties

Eenvoudig en erg lekker. Broodjes ei kunnen op elk moment van de dag. Start er de dag mee als ontbijt of als afsluiter na een avondje stappen.

Broodje gebakken ei

Porties: 1 broodje
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 broodje naar keuze
  • 1 ei
  • een paar blaadjes sla
  • 3 plakjes komkommer
  • 2 plakjes tomaat
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 1 plak ham en/of kaas
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een broodje gebakken ei:

Snijd een broodje naar wens open, bak het broodje eventueel even op.

Verwarm een koekenpan met de olie en bak hierin het ei zoals jij het graag lust.

Beleg het broodje met blaadjes sla met daarop eventueel ham en/of kaas en de plakjes tomaat en komkommer.

Leg het gebakken ei erop en sluit het broodje.

Wil je het broodje meenemen? Zorg er dan voor dat het broodje en het ei koud zijn voordat je er de sla oplegt. Leg je het warme ei op de sla dan is de sla na een uur helemaal slap en niet echt lekker meer.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel
Lunch

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel

Griekse kip gyros
Lunch

Griekse kip gyros met zelfgemaakt pitabroodje

Ciabatta met geitenkaas en perziken
Lunch

Ciabatta met geitenkaas en perziken; voor een verse, snelle lunch

Caesar wraps met kipfilet, krokante croutons en ei
Lunch

Caesar wraps met kipfilet, krokante croutons en ei

Salade wraps
Lunch

Salade wraps met een royale Thaise vulling (picknickidee!)

Beefburgers; een lekker recept voor de barbecue
Lunch

Verse beefburgers met gegrilde groenten

Reacties 4

  1. Coby varenhorst says:
    2 jaar geleden

    Allemaal lekkere reception
    Stuur me een mail voor lekkere dingen.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Je kunt je via deze link abonneren Coby

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!