Broodje met appel en gehakt – Wil je eens iets anders serveren voor de lunch? Een verrassend lekker gevuld broodje met appel is dan een heel goed idee. Het recept is supersimpel en snel gemaakt. Heel makkelijk dus, als je een dag eens wat minder tijd hebt om te koken of als extra lekkere lunch. Een makkelijk recept om een broodje met appel en gehakt te maken vind je in dit artikel.
Een magische combinatie van hartig en zoet in een recept
Als je thuis een broodje wilt maken grijp je vaak naar het bekende. Maar met een klein beetje fantasie kun je in een handomdraai heel makkelijk een geweldig lekker broodje met appel en gehakt maken, waar iedereen van smult. Lunchen met appel op een broodje was vast nog niet in je opgekomen. Je hoeft helemaal niet veel in huis te halen om dit recept te kunnen maken: appels, gemengd gehakt, een ui en venkelzaadjes zijn, samen met een paar lekkere broodjes, alles wat je nodig hebt. Je kunt harde of zachte broodjes, bruine of witte gebruiken, het is net wat je persoonlijke voorkeur heeft.
Appel en gehakt gecombineerd met venkel
Een broodje met appel en gehakt is zo al superlekker, maar je maakt het recept nog smakelijker door wat venkelzaadjes mee te bakken. Die venkelzaadjes geven een heerlijk aroma aan het gehaktmengsel, wat dan weer erg goed past bij de gebakken appel. Gebruik het liefst gemengd gehakt om dit gerecht te maken, omdat dat het lekkerste is samen met de venkelzaadjes. Eet je liever geen varkensgehakt? Neem dan kipgehakt. Rundergehakt wordt al snel droog en past ook minder goed bij de venkelsmaak. Dat is dus een minder goede keuze voor een broodje met appel en gehakt.
Venkelzaadjes worden in de Duitse en Engelse keuken veel meer gebruikt dan in de Nederlandse keuken. Het is een echte smaakmaker die veel gebruikt wordt bij worst en koolgerechten. Door de licht naar anijs smakende venkelzaadjes even te bakken komen de smaken nog beter tot hun recht in het broodje met appel en gehakt.
Lunchen met appel; heel veel inspiratie voor een fruitige lunch
Er zijn veel manieren om te lunchen met appel, broodjes, salades het een nog lekkerder dan het andere. Dat wordt lastig kiezen
Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees
Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.
Broodje met appel en gehakt
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram gemengd gehakt
- 1 flinke ui
- 3 Jonagold of Elstar appels
- 25 gram boter
- 1 theelepel venkelzaadjes
- zout en peper
- 4 knapperige pistolets
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een broodje met appel en gehakt:
Snipper de ui.
Schil de appels en snijd er een in kleine blokjes, de andere snijd je in partjes en dan in niet te dunne schijfjes.
Neem een kom met een beetje warm water en plaats daarop een bord zodat dit warm kan worden.
Verhit een koekenpan en verwarm daarin kort de venkelzaadjes tot de geur vrijkomt. Haal ze uit de pan, doe er de boter in en bak daarin de appelschijfjes tot ze zacht en gaar zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op het warme bord. Dek dit af om het warm te houden.
Doe het gehakt, de gesneden ui en de venkelzaadjes in de pan (die je niet hebt schoongemaakt) en bak dit op vrij hoog vuur rul. Breng intussen op smaak met zout en peper naar wens.
Voeg, als het gehakt mooi droog gebakken is, de blokjes appel toe en bak ze mee tot ze gaar zijn, maar nog niet uit elkaar vallen.
Snijd de broodjes overlangs door en vul ze met het gehakt en de schijfjes appel.
Serveer de broodjes met appel en gehakt direct.
Tafel lekker !!