• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Broodje omelet

Het ideale broodje voor in je lunchtrommel

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
0
Broodje omelet

Broodje omelet – Als er een broodje is dat herinneringen oproept, is het een broodje omelet. Vroeger noemde je dat een pannenkoeken eitje. Als moeder pannenkoeken eitjes begon te bakken, wist je dat er een picknick of een dagje weg aan zat te komen. Een broodje omelet is dan ook perfect voor een dagje uit. Het is makkelijk te maken en mee te nemen en het blijft, zeker met een blaadje sla ertussen, een heerlijk broodje. En het recept, dat bijna geen recept is, vind je hieronder.

Het meenemen van zelf gesmeerde broodjes is op een of andere manier verdwenen, er wordt liever een godsvermogen betaald voor een bakje friet of andere snacks waar je vaak ook nog eens voor in de rij moeten staan. Hoeveel moeders maken nu nog broodjes omelet? Ik vrees nog maar weinig, is het gemakzucht?

Een effectief lekker broodje omelet maken

Een broodje omelet is eigenlijk een heel effectief broodje, want je hebt het recept snel gemaakt, het is lekker en de eiwitten uit de eieren zorgen ervoor dat je minder snel trek hebt in iets anders. En niet geheel onbelangrijk, het is zowel warm als koud, erg lekker. Serveer het als ontbijt, lunch of neem het mee naar werk of school. Als je het broodje ook nog eens royaal belegd met sla, tomaat en komkommer en eventueel een plakje ham of kaas kun je er ook prima een volwaardig avondmaal van maken.

Een omelet bakken is niet moeilijk

Denk je dat een broodje omelet lastig te maken is? Dat is het misschien in de professionele keuken, want het recept voor een omelet moet dan aan verschillende eisen voldoen. Maar thuis is dat totaal anders. Als je thuis een omelet bakt hoef je niet als een chef-kok met een recept in de weer, niemand die daar op let, als jij maar een lekker eitje bakt. Klop gewoon twee eitjes met een scheutje melk of room en bak hiervan in een beetje boter of olie een soort pannenkoek aan een kant. Vouw die pannenkoek dubbel in plaats van hem om te draaien en gaar hem nog een klein beetje na en klaar is je omelet. Wil je de omelet meenemen naar je werk, laat hem dan even afkoelen voordat je de omelet op je broodje legt. Zo voorkom je dat het een klef broodje wordt.

Broodjes ei

Broodjes ei in verschillende variaties

Eenvoudig en erg lekker. Broodjes ei kunnen op elk moment van de dag. Start er de dag mee als ontbijt of als afsluiter na een avondje stappen.

Broodje omelet

Porties: 1 broodje
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 zacht puntje
  • 2 blaadjes sla
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk of room
  • zout en peper
  • een beetje boter of olie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een broodje omelet:

Klop 2 eieren los met de melk of room en breng op smaak met zout en peper.

Verhit een koekenpan met een scheutje olie of boter en giet hier het losgeklopte ei in. Zet het vuur laag en leg eventueel een deksel op de pan om het ei sneller te laten garen.

Als het ei bovenop net gestold is klap je de omelet dubbel en zet het vuur uit. Laat de omelet nog even in de pan liggen en draai hem nog een keer om.

Snijd intussen een broodje open en leg een blaadje sla op de onderste helft. Schuif de omelet op het broodje en leg de bovenkant erop en je broodje omelet is klaar.

Wil je het broodje later opeten, of meenemen? Bak de omelet dan iets langer en laat hem helemaal afkoelen voor je er je broodje mee belegd.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel
Lunch

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel

Griekse kip gyros
Lunch

Griekse kip gyros met zelfgemaakt pitabroodje

Ciabatta met geitenkaas en perziken
Lunch

Ciabatta met geitenkaas en perziken; voor een verse, snelle lunch

Caesar wraps met kipfilet, krokante croutons en ei
Lunch

Caesar wraps met kipfilet, krokante croutons en ei

Salade wraps
Lunch

Salade wraps met een royale Thaise vulling (picknickidee!)

Beefburgers; een lekker recept voor de barbecue
Lunch

Verse beefburgers met gegrilde groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!