Broodje rosbief met huisgemaakte tartaarsaus – Maak van je broodje rosbief iets bijzonders. Want zo’n broodje is meer dan een broodje met boter en een paar plakjes vleeswaren. Natuurlijk krijg je ook een recept voor een heerlijke tartaarsaus.
Een broodje rosbief als lunch kan erg lekker zijn. Vaak smeer je een beetje boter of margarine op het broodje en beleggen het met rosbief. Een enkeling doet er dan nog wat zout en peper op en dat is het dan vaak wel. Nu is rosbief toch wel een iets duurdere soort vleeswaar, die best iets meer aandacht verdient. Serveer je broodje eens met verse sla en een heerlijke tartaarsaus. Samen met de verse vleeswaren van de slager, maak je zo van een simpel broodje een waar feestje op je bord.
Tartaarsaus is niet alleen lekker op een broodje rosbief
Tartaarsaus wordt, behalve op een broodje rosbief, vaak gegeten bij vis en vooral bij gefrituurde visgerechten. Tartaarsaus wordt nogal eens verward met ravigotte- of remouladesaus. Die sauzen zijn echter beide zonder de stukjes ei en het recept voor de ravigottesaus is op basis van een vinaigrette en niet op basis van mayonaise.
Net als met veel recepten is er niet echt een vast recept voor tartaarsaus. De basis is wel altijd een mayonaise met stukjes gekookt ei, stukjes ui of sjalot en peterselie. Vaak worden er nog stukjes augurk en/of kappertjes aan toegevoegd. Augurken hebben de meeste mensen wel in huis. Dit zal met kappertjes niet zo zijn. Je kunt dit recept voor tartaarsaus ook best maken zonder de toevoeging van kappertjes, al geven ze wel net dat beetje extra smaak aan je tartaarsaus. En dus aan je broodje rosbief.
Met dit recept maak je tartaarsaus voor een heerlijk broodje rosbief:
- 2 eetlepels mayonaise
- ½ eetlepel Griekse yoghurt of zure room
- 1 gekookt ei
- 1-2 augurken
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 theelepeltje mosterd
- 1 eetlepel verse peterselie of 1 theelepel gedroogde
Snijd de ingrediënten voor de saus in kleine gelijke stukjes en meng alles met elkaar. Proef en maak als dat nodig is, af op smaak.
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Broodje rosbief
Print receptIngrediënten voor dit recept
- een broodje naar keuze
- een handje slablaadjes naar keuze
- 3 plakjes rosbief
- 1/2 tomaat in plakjes
- tartaarsaus (zie tekst)
- tuinkers
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een broodje rosbief:
Snijd het broodje door en besmeer de onderkant van het broodje dun met een klein beetje tartaarsaus.
Verdeel hier royaal sla overheen.
Drapeer de rosbief losjes op de sla.
Verdeel er de plakken tomaat over en schep er royaal tartaarsaus op.
Bestrooi met tuinkers.
Leg de bovenkant van het broodje er losjes op en serveer het broodje rosbief direct.
Tafel lekker !!