• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Broodje rosbief met huisgemaakte tartaarsaus

Maak eens iets bijzonders van je lunch!

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
0
Broodje rosbief

Broodje rosbief met huisgemaakte tartaarsaus – Maak van je broodje rosbief iets bijzonders. Want zo’n broodje is meer dan een broodje met boter en een paar plakjes vleeswaren. Natuurlijk krijg je ook een recept voor een heerlijke tartaarsaus.

Een broodje rosbief als lunch kan erg lekker zijn. Vaak smeer je een beetje boter of margarine op het broodje en beleggen het met rosbief. Een enkeling doet er dan nog wat zout en peper op en dat is het dan vaak wel. Nu is rosbief toch wel een iets duurdere soort vleeswaar, die best iets meer aandacht verdient. Serveer je broodje eens met verse sla en een heerlijke tartaarsaus. Samen met de verse vleeswaren van de slager, maak je zo van een simpel broodje een waar feestje op je bord.

Tartaarsaus is niet alleen lekker op een broodje rosbief

Tartaarsaus wordt, behalve op een broodje rosbief, vaak gegeten bij vis en vooral bij gefrituurde visgerechten. Tartaarsaus wordt nogal eens verward met ravigotte- of remouladesaus. Die sauzen zijn echter beide zonder de stukjes ei en het recept voor de ravigottesaus is op basis van een vinaigrette en niet op basis van mayonaise.

Net als met veel recepten is er niet echt een vast recept voor tartaarsaus. De basis is wel altijd een mayonaise met stukjes gekookt ei, stukjes ui of sjalot en peterselie. Vaak worden er nog stukjes augurk en/of kappertjes aan toegevoegd. Augurken hebben de meeste mensen wel in huis. Dit zal met kappertjes niet zo zijn. Je kunt dit recept voor tartaarsaus ook best maken zonder de toevoeging van kappertjes, al geven ze wel net dat beetje extra smaak aan je tartaarsaus. En dus aan je broodje rosbief.

Met dit recept maak je tartaarsaus voor een heerlijk broodje rosbief:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • ½ eetlepel Griekse yoghurt of zure room
  • 1 gekookt ei
  • 1-2 augurken
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepeltje mosterd
  • 1 eetlepel verse peterselie of 1 theelepel gedroogde

Snijd de ingrediënten voor de saus in kleine gelijke stukjes en meng alles met elkaar. Proef en maak als dat nodig is, af op smaak.

Rundvlees

Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

Broodje rosbief

Porties: 1 broodje
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • een broodje naar keuze
  • een handje slablaadjes naar keuze
  • 3 plakjes rosbief
  • 1/2 tomaat in plakjes
  • tartaarsaus (zie tekst)
  • tuinkers

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een broodje rosbief:

Snijd het broodje door en besmeer de onderkant van het broodje dun met een klein beetje tartaarsaus.

Verdeel hier royaal sla overheen.

Drapeer de rosbief losjes op de sla.

Verdeel er de plakken tomaat over en schep er royaal tartaarsaus op.

Bestrooi met tuinkers.

Leg de bovenkant van het broodje er losjes op en serveer het broodje rosbief direct.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Rundvlees - Rosbief
DeelPin59VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

wrapdriehoekjes met pittige kip
Lunch

Zelfgemaakte wrapdriehoekjes met pittige kip; tussendoor of bij de borrel

Boerenomelet met verse groenten
Lunch

Boerenomelet met verse groenten en echte kaas: makkelijk, voedzaam en vers

wrapdriehoekjes met ham en kaas
Lunch

Zelf maken: wrapdriehoekjes de luxe met ham en kaas; snel én vers

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
Lunch

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata
Lunch

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Tosti caprese
Lunch

Tosti caprese, maak een heerlijke lunch met verse tomaten en Nederlandse mozzarella

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief