Broodje warm vlees met rollade – Als je varkensrollade eet bij de warme maaltijd, zorg er dan voor dat je wat meer hebt, dan kun je later in de week dit heerlijke broodje warm vlees met rollade en pindasaus maken. Zo’n goedgevuld broodje is namelijk echt heel erg lekker als lunch. En met die restjes rollade is dat zo gemaakt. Maar ook als er geen restjes zijn is het de moeite om een broodje warm vlees met rollade en pindasaus te maken. Voor zo’n lekker broodje bak je met plezier een rollade.
Lekker samen lunchen aan de keukentafel
Je hoeft het niet altijd buiten de deur te zoeken om lekker te kunnen lunchen. Natuurlijk is het heerlijk om zo nu en dan eens buiten de deur te lunchen. Maar hoe gezellig is het als je met zijn allen afspreekt en thuis een lekkere lunch maakt. En zo moeilijk is dat ook niet met een broodje warm vlees met rollade en pindasaus. Die rollade kun je namelijk al een dag eerder bakken en die pindasaus is zo gemaakt. Zorg wel voor echt lekkere verse broodjes en lekker veel toppings om de beleving compleet te maken.
Rollade bakken in de pan of in de slowcooker
Het bakken van een rollade lijkt heel wat maar is echt niet moeilijk. Het heeft zelfs voordelen tegenover plakjes vlees, een rollade is veel minder snel droog. Je kunt hem gewoon in een braadpan bakken, maar ook de slowcooker is een optie. Dat is al helemaal makkelijk, daar heb je geen omkijken naar. Twee uur op de hoogste stand en klaar ben je. In dit recept is een filetrollade gebruikt, maar je hebt ook een meer doorregen rollade, beide zijn geschikt.
Broodje warm vlees met rollade, pindasaus en nog veel meer lekkers
Als je lekker wilt lunchen dan doe je daar ook een beetje moeite voor. Bak zelf die rollade, maak zelf een lekkere pindasaus, zorg voor goede broodjes. En natuurlijk maak je dat broodje warm vlees met rollade en pindasaus extra lekker door verschillende toppings. Nu eens geen blaadje sla maar (zelfgemaakte) atjar, gebakken uitjes, Amsterdamse uitjes en lekker knapperige stukjes pinda of gebroken stukjes kroepoek.
Varkensvlees; het meest gegeten!
Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?
Broodje warm vlees met rollade en pindasaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 varkensrollade 600-800 gram
- Zout en peper
- 2 + 3 eetlepels ketjap
- 6-8 broodjes
- 150 gram pindakaas
- 150-200 ml water
- 1 theelepel sambal
- 2 theelepels bruine suiker
- 1 teentje knoflook
- Atjar
- Gebakken uitjes
- Amsterdamse uitjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een broodje warm vlees met rollade en pindasaus:
Begin met het bakken van de rollade, dit kun je al een dag vooraf doen.
Haal de rollade minimaal een half uur voor je hem wil bakken uit de koelkast.
Breng de rollade op smaak met zout en peper. Let op, vaak zijn rollades al gekruid!
Verhit een braadpan met een beetje boter en bak hierin de rollade aan alle kanten even aan.
Giet 150 ml water en 2 eetlepels ketjap langs zijkant in de pan zodat de rollade niet schrikt van het temperatuurverschil.
Leg de deksel half op de pan en bak de rollade in ongeveer 45 minuten gaar. Draai de rollade af en toe een keer om de rollade mooi gelijk te kunnen garen. De gaartijd is afhankelijk van de dikte, grootte en starttemperatuur. De kerntemperatuur moet minimaal 62 graden zijn.
Wil je de rollade in de slowcooker garen? Doe dan het water en de ketjap in de slowcooker en leg daarop de rollade die je eventueel eerst aangebakken hebt. Zet de slowcooker 2 uur op de hoogste stand. Draai de rollade minimaal een keer om een mooie kleur te kunnen krijgen. Ook hier kun je de kerntemperatuur meten.
Laat de gebakken rollade 5-10 minuten rusten voor je hem aansnijdt.
Maak de pindasaus in de tijd dat de rollade gaart.
Doe de 3 eetlepels ketjap, 150 gram pindakaas, 150 ml water, de sambal en de bruine suiker in een steelpannetje.
Pers het teentje knoflook erboven uit en verwarm alles goed door.
Voeg indien nodig iets meer water toe.
Verwarm de broodjes eventueel kort in de oven.
Snijd de broodjes open maar niet door.
Snijd de rollade in dunne plakjes en beleg hiermee de broodjes.
Schep er pindasaus over en schep er een beetje atjar bij. Bestrooi het broodje warm vlees met rollade met gehakte pinda’s en gebakken uitjes. Serveer er Amsterdamse uitjes bij.
Tafel lekker !!
Er staat koffie in de bereiding maar niet bij de ingrediënten.
Klopt, daar is een foutje ingeslopen. Is inmiddels aangepast.