• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Caesar wraps met kipfilet, krokante croutons en ei

Zachte kip, knapperige sla en een heerlijke dressing maken van deze wraps een lekkere lunch of lichte avondmaaltijd

0
Caesar wraps met kipfilet, krokante croutons en ei

Caesar wraps zijn een heerlijke manier om te lunchen met verse ingrediënten. In dit recept combineren we malse kipfilet met knapperige little gem, zachtgekookt ei, tomaat, zelfgebakken croutons en een romige zelfgemaakte caesardressing. Alles wordt opgerold in een grote wrap, zodat je een complete maaltijd in je hand hebt.

Het fijne aan deze Caesar wraps is dat je veel onderdelen al vooraf kunt maken. De kip, eieren, dressing en croutons zijn prima een dag van tevoren te bereiden. Op het moment zelf hoef je alleen nog maar te snijden, mengen en rollen. Daarmee is dit recept ook ideaal als je eens iets anders mee wilt nemen naar je werk, of als lichte maaltijd op een warme dag.

De dressing maak je met een rauw ei, net als bij klassieke mayonaise. Dat zorgt voor een zachte en romige smaak. Voor zwangeren of ouderen kun je kiezen voor een kant-en-klare variant. Gebruik wel echt verse little gem: die zorgt voor een lekkere bite en een frisse smaak.

Caesar wraps zijn lekker, voedzaam en verrassend eenvoudig te maken. Met dit recept serveer je zes royale wraps die zowel jong als oud zullen aanspreken.

Caesar wraps

Porties:
4 personen
Voorbereiding:
25 minuten
Bereiding:
15 minuten
Wachttijd:
20 minuten
Totale tijd:
40 minuten

Dit heb je nodig:

  • 300 gram kipfilet
  • 1 theelepel oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kropjes little gem
  • 2 tomaten
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 3 ansjovisfiletjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 2 sneetjes oud brood
  • 6 grote wraps

Zo maak je Caesar wraps :

Snijd de kipfilets overlangs doormidden zodat je twee platte stukken hebt.

Meng 20 ml olie met 1 theelepel oregano, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper en pers er een teentje knoflook bij.

Meng dit met de kipfilets en laat 15 minuten marineren.

Voor de caesar dressing, doe 1 ei, mosterd, citroensap, ansjovisfiletjes, 25 gram van de oude kaas, 1 teentje geperste knoflook en worcestersaus in een smalle hoge kom.

Gebruik de staafmixer en giet er langzaam 80 ml zonnebloemolie bij tot een egale mayonaise ontstaat. Zet opzij.

Kook 3 eieren 8 minuten.

Bak de gemarineerde kipfilets 15 minuten in een koekenpan. Laat ze daarna afkoelen.

Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes. Besprenkel met 25 ml zonnebloemolie en bak ze in een koekenpan goudbruin en knapperig.

Snijd de little gem in reepjes en de tomaten in halve plakjes.

Pel de eieren en snijd ze in plakjes.

Snijd de afgekoelde kipfilet in reepjes.

Meng 2-3 eetlepels dressing door de little gem en voeg de plakjes ei, tomaat en croutons toe.

Besmeer een wrap aan de bovenste helft met een halve eetlepel dressing.

Verdeel ongeveer 3 eetlepels van de salade en 1/6 van de kip over het midden van de wrap en rol strak op. Wikkel de wrap in bakpapier en vouw de uiteinden dicht.

Herhaal dit voor alle 6 de wraps.

Snijd de wraps schuin doormidden en serveer met de overgebleven dressing.

Tafel lekker !!

Niveau

Makkelijk

Kooktechniek

BakkenKoken

Kooktijd

30-60 minuten

Verse ingrediënten

KipfiletGoudse kaasLittle GemTomaten

Caesar wraps zijn een heerlijke keuze als je een snelle, verse maaltijd wilt maken zonder ingewikkelde stappen. Deze wraps zitten vol smaak, met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt vindt. Je rolt malse kip, frisse little gem, tomaat, ei, krokante croutons en een romige dressing samen in een zachte wrap. Dat maakt Caesar wraps ideaal voor lunch of een lichte avondmaaltijd.

Ingrediënten waar je met plezier mee aan de slag gaat

Goede Caesar wraps beginnen, net als bij de meeste gerechten, met goede en verse ingrediënten. Gebruik verse kipfilet in plaats van voorgesneden kipstukjes. Snijd de filets overlangs en marineer ze kort met olie, knoflook en oregano. Zo geef je de kip al bij de voorbereiding meer smaak. Little gem is een stevige, knapperige slasoort die veel beter werkt dan zakjes gemengde sla. Ook de tomaten snijd je zelf vers voor een frissere smaak en betere textuur.

De dressing maak je zelf met eidooier, mosterd, citroensap, ansjovis en olie. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar met een staafmixer is het zo gepiept. Deze saus is echt de ster van het gerecht. Let wel op: omdat je rauw ei gebruikt, is deze dressing minder geschikt voor zwangere vrouwen of ouderen. In dat geval kun je een kant-en-klare dressing gebruiken, maar de zelfgemaakte versie is echt veel lekkerder.

Caesar wraps; een goede voorbereiding is het halve werk

Caesar wraps zijn niet moeilijk om te maken, zeker niet als je een deel van het werk vooraf doet. De kip kun je bijvoorbeeld al eerder bakken en bewaren in de koelkast. Ook de croutons en de eieren zijn prima vooraf klaar te maken. Zo hoef je op het moment zelf alleen nog maar de salade te mengen en de wraps te vullen. Handig voor drukke dagen of als je iets wilt meenemen.

Voor de croutons gebruik je simpelweg oud brood. Snijd het in blokjes, besprenkel met olie en bak ze in de koekenpan goudbruin. Deze zelfgemaakte croutons zijn veel lekkerder dan die uit een zakje en je verspilt zo ook geen brood. De wraps rol je pas vlak voor het serveren, zodat ze stevig blijven en niet zompig worden.

Zet iets op tafel dat iedereen lust

Met Caesar wraps zet je iets op tafel dat er aantrekkelijk uitziet en makkelijk eet. Snijd de wraps schuin doormidden en leg ze op een schaal met een kommetje extra dressing erbij. Ze doen het goed als lunch, picknick, of lichte maaltijd. Kinderen zijn er vaak dol op, zeker als je de dressing iets milder houdt. Je kunt de salade ook apart serveren als hoofdgerecht, of de wraps kleiner maken voor een borrelplank.

Heb je wat wraps over? Bewaar ze dan maximaal een dag in de koelkast, goed verpakt in bakpapier of folie. De croutons kun je apart bewaren zodat ze hun bite behouden. De dressing blijft in een afgesloten potje zeker drie dagen goed. Zo maak je met weinig moeite een tweede keer een snelle lunch.

Caesar wraps zijn makkelijk, vers en boordevol smaak

Wie denkt dat je voor een goede wrap kant-en-klare ingrediënten nodig hebt, komt met deze Caesar wraps snel op andere gedachten. Zelf maken is niet alleen lekkerder, maar vaak ook gezonder en voordeliger. Je kiest zelf wat je erin stopt en kunt het recept aanpassen aan je smaak of wat je in huis hebt.

Gebruik verse producten, bereid het meeste vooraf en zet in een handomdraai iets op tafel waar iedereen van geniet. Caesar wraps zijn een mooi voorbeeld van hoe simpel en smaakvol thuis koken kan zijn.

Caesar wraps

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: 74753

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram kipfilet
  • 1 theelepel oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kropjes little gem
  • 2 tomaten
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 3 ansjovisfiletjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 2 sneetjes oud brood
  • 6 grote wraps

Bereidingswijze van dit recept

Snijd de kipfilets overlangs doormidden zodat je twee platte stukken hebt.

Meng 20 ml olie met 1 theelepel oregano, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper en pers er een teentje knoflook bij.

Meng dit met de kipfilets en laat 15 minuten marineren.

Voor de caesar dressing, doe 1 ei, mosterd, citroensap, ansjovisfiletjes, 25 gram van de oude kaas, 1 teentje geperste knoflook en worcestersaus in een smalle hoge kom.

Gebruik de staafmixer en giet er langzaam 80 ml zonnebloemolie bij tot een egale mayonaise ontstaat. Zet opzij.

Kook 3 eieren 8 minuten.

Bak de gemarineerde kipfilets 15 minuten in een koekenpan. Laat ze daarna afkoelen.

Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes. Besprenkel met 25 ml zonnebloemolie en bak ze in een koekenpan goudbruin en knapperig.

Snijd de little gem in reepjes en de tomaten in halve plakjes.

Pel de eieren en snijd ze in plakjes.

Snijd de afgekoelde kipfilet in reepjes.

Meng 2-3 eetlepels dressing door de little gem en voeg de plakjes ei, tomaat en croutons toe.

Besmeer een wrap aan de bovenste helft met een halve eetlepel dressing.

Verdeel ongeveer 3 eetlepels van de salade en 1/6 van de kip over het midden van de wrap en rol strak op. Wikkel de wrap in bakpapier en vouw de uiteinden dicht.

Herhaal dit voor alle 6 de wraps.

Snijd de wraps schuin doormidden en serveer met de overgebleven dressing.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • Griekse kip gyros

    Griekse kip gyros met zelfgemaakt pitabroodje

  • Curry met sperziebonen en kipfilet

    Makkelijke curry met sperziebonen en kipfilet

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas; groot, mini of als lunchwrap

  • Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

    Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

  • cordon bleu

    Zelf cordon bleu maken met kipfilet en kaas

  • pittige tomatensaus van verse tomaten (6)

    Pittige tomatensaus van verse tomaten

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • Pakketjes kipfilet gevuld met Brie

    Pakketjes kipfilet gevuld met brie

  • kip tikka masala

    Kip tikka masala maken: zelfgemaakt smaakt altijd beter

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.