• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Champignonragout op krokante toast

Zelfgemaakte, verse ragout is het lekkerst!

0
Champignonragout op krokante toast

Champignonragout op krokante toast – Ragout is een populair gerecht. Je kunt er dan ook aller kanten mee uit. Gebruik het als pastasaus, of serveer het in een rijstrand, of vul er een pasteitje mee. Ook op brood of toast is ragout heerlijk. Je maakt er heel makkelijk een warme lunch mee, maar ook als voorgerecht doet ragout het altijd goed. Krijg je al zin in ragout? Mooi, dan vind je hier een recept voor champignonragout op krokante toast. Makkelijk te maken en binnen een half uurtje klaar. Er is geen vlees of vis in dit recept verwerkt, dus de vegetariërs kunnen ook mee-eten.

Zelf ragout maken is makkelijk, en veel lekkerder

Er wordt best veel ragout gegeten. Maar vreemd genoeg komt die ragout dan meestal uit blik. En dat is best jammer, want met een goed recept als basis kun je heel makkelijk zelf een heerlijke ragout maken. Jouw eigen ragout maak je van verse ingrediënten, zit vol smaak en je weet precies wat er in gaat. Als je eenmaal zelf ragout hebt gemaakt, dan koop je geen blikken meer, let maar op. Begin maar eens met het recept van champignonragout op krokante toast. Die goedgevulde ragout maakt je nieuwsgierig naar andere ragouts om zelf te maken.

Witte champignons of kastanjechampignons

In het recept staat ‘champignons’ in de ingrediëntenlijst. Dat zijn witte champignons. Heb je toevallig kastanjechampignons in huis, dan kun je die net zo makkelijk gebruiken om de champignonragout op krokante toast te maken. Houd er rekening mee dat er in witte champignons wat meer vocht zit dan in kastanjechampignons. De witte champignons zullen dus wat meer slinken tijdens het bakken.

Tips bij het recept voor champignonragout op krokante toast

Het handige aan een recept als dat van champignonragout op krokante toast is dat je de ragout van tevoren kunt maken. Je roostert het brood vlak voor je wilt gaan eten en de ragout warm je tijdens het roosteren op.

Bewaar de ragout tot je hem gaat gebruiken afgedekt in de koelkast.

Lunchrecepten met champignons

Makkelijke lunchrecepten met champignons en eieren

Voor deze lunchrecepten met champignons en eieren heb je niet veel nodig om lekker te eten. Lekkere recepten voor omelet, frittata en roerei!

Champignonragout op krokante toast

Porties: 3-4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 400 ml paddenstoelenbouillon
  • 2 eetlepels crème fraïche
  • 2 eetlepels Madeira
  • een bosje verse tuinkruiden naar keuze
  • een half brood naar keuze
  • olie om in te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je champignonragout op krokante toast:

Verhit een scheut olie in een koekenpan. Fruit de ui en de knoflook even aan, maar laat ze niet bruin worden.

Voeg de champignons toe en bak ze mee tot ze gaar zijn.

Smelt in een pan met een dikke bodem de boter. Voeg in een keer de bloem toe en bak die een paar minuten op een laag vuur om te garen. Roer goed met een rubberen spatel om aanbranden te voorkomen.

Voeg nu in scheutjes de warme bouillon toe. Blijf goed roeren. Je zult zien dat er nu een gladde, gebonden saus ontstaat.

Roer de champignons, de crème fraîche en de Madeira door de saus. Breng op smaak met zout en peper.

Warm de ragout nog even goed op en roer de helft van de tuinkruiden erdoor.

Rooster per persoon 2 sneetjes brood krokant. Dit kan in een broodrooster, in de oven of de airfryer of bak ze krokant in een koekenpan.

Leg de toast op borden en schep de ragout er overheen. Bestrooi met de rest van de tuinkruiden.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen

    Romige soep van knolselderij en witte bonen

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

  • Rode kool met stoofpeertjes

    Rode kool met stoofpeertjes een heerlijk kruidig bijgerecht

  • Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

    Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.