• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Clubsandwich met Chinese kool en kip

Zo eet je meer groenten

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
0
Clubsandwich met Chinese kool en kip

Clubsandwich met Chinese kool en kip – Wil je eens een ander broodje dan je gebruikelijke broodje ham of kaas? Maak eens een clubsandwich. Dit van oorsprong Amerikaanse broodje is met onderstaand recept makkelijk te maken en het is weer eens heel iets anders. Je hoeft er dus niet voor naar Amerika. De clubsandwich met Chinese kool en kip is heerlijk als lunch.

Wat is een clubsandwich?

Een clubsandwich heet zo omdat je dit broodje in vrijwel elke Amerikaanse club of restaurant kon bestellen. Dit broodje bestaat uit 3 sneetjes geroosterd brood met daar tussen beleg. Je eet zo’n sandwich voor de lunch, of zelfs als volwaardige maaltijd. De clubsandwich met Chinese kool en kip is voor beide doeleinden geschikt. Je maakt dit recept met verse kipfilet en lekker knapperige Chinese kool.

Een clubsandwich met Chinese kool en kip maken

Gebruik voor het recept van de sandwich een mooie kipfilet, die je kort marineert in cajunkruiden Daarna gril of bak je de kipfilet in zijn geheel. Zo blijft de kipfilet sappiger. Voor een pittige sandwich als dit broodje is het leuk om Chinese kool te gebruiken in plaats van ijsbergsla. Gebruik vooral ook het witte gedeelte van de nerf, dit geeft een lekkere bite. Met het sausje van Griekse yoghurt in plaats van mayonaise, maak je de clubsandwich met Chinese kool en kip net iets anders. Als brood kies je natuurlijk gewoon wat je zelf lekker vindt, in het recept is witte casino gebruikt, maar met een mooi volkoren of meergranenbrood is het net zo lekker, misschien zelfs nog wel lekkerder.

Chinese kool

Chinese kool is, net als paksoi, een bladgroente met een oosterse oorsprong. De kool is het hele jaar door verkrijgbaar. De Chinese kool heeft een milde, ietwat zoete smaak. De bladeren hebben een heel brede nerf en zijn knapperig en licht groen van kleur. Door zijn neutrale smaak is de groente zowel rauw, geroerbakt als gekookt erg lekker. Nog nooit rauwe kool gegeten? Begin dan eens met de clubsandwich met Chinese kool en kip. Dat recept zal je ongetwijfeld bevallen.

Je kunt dit broodje niet van tevoren klaarmaken. Het brood zal dan zacht worden en dat is jammer. Direct serveren dus.

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.

Clubsandwich met Chinese kool en kip

Porties: 4 sandwiches
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 sneetjes wit casinobrood
  • een dubbele kipfilet
  • cajunkruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4-6 bladeren Chinese kool
  • 2 augurken
  • ½ ui
  • 1 theelepel (liefst grove) mosterd
  • 1 theelepel tomatenketchup

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een clubsandwich met Chinese kool en kip:

Snijd de kipfilet in 2 helften, meng 2 theelepels cajunkruiden (of meer naar smaak) met een eetlepel olijfolie. Smeer er de kipfilet mee in en laat dit een kwartier op kamertemperatuur intrekken.

Bak de kip in een grillpan of antiaanbakpan in ongeveer 20 minuten rustig gaar.

Rooster de sneetjes brood.

Snipper de ui en de augurk in kleine stukjes en roer ze samen met de mosterd, tomatenketchup en een klein beetje cajunkruiden door de Griekse yoghurt.

Was de bladeren van de Chinese kool en snijd ze in fijne reepjes.

Snijd de tot lauwwarm afgekoelde kipfilet in plakjes.

Neem 4 sneetjes brood en verdeel er de helft van het sausje over, verdeel er de helft van de Chinese kool over en de helft van de plakjes kipfilet. Leg er een sneetje geroosterd brood op en herhaal. Leg de laatste sneetjes brood erop en duw licht aan. Steek eventueel 2 prikkers in de sandwiches en snij ze diagonaal doormidden.

Eenmaal de clubsandwich samengesteld, direct opeten anders wordt het brood zacht.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Kool - Chinese koolVlees
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

wrapdriehoekjes met pittige kip
Lunch

Zelfgemaakte wrapdriehoekjes met pittige kip; tussendoor of bij de borrel

Boerenomelet met verse groenten
Lunch

Boerenomelet met verse groenten en echte kaas: makkelijk, voedzaam en vers

wrapdriehoekjes met ham en kaas
Lunch

Zelf maken: wrapdriehoekjes de luxe met ham en kaas; snel én vers

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
Lunch

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata
Lunch

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Tosti caprese
Lunch

Tosti caprese, maak een heerlijke lunch met verse tomaten en Nederlandse mozzarella

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief