Cottage cheese pannenkoekjes – Pannenkoeken die boordevol gezonde eiwitten zitten en ook nog eens superlekker zijn. Ze zijn bij heel veel gelegenheden te serveren, of het nu ontbijt, de lunch of s ’avonds als lekker hapje bij een glaasje bier of wijn is, de cottage cheese pannenkoekjes zijn er geschikt voor. Je belegt de pannenkoekjes met een beleg naar jouw eigen keuze. Het recept voor de pannenkoekjes is niet moeilijk te maken. Je vindt dat recept onderaan dit artikel.
Cottage cheese of hüttenkäse
Cottage cheese wordt ook wel hüttenkäse genoemd. Het is een witte korrelige kaas die wordt verkocht in potjes. De kaas heeft veel weg van ricotta, als je het over de smaak en structuur hebt. In hüttenkäse zitten alleen veel minder calorieën en veel meer eiwitten dan in ricotta. Het maakt je recept voor cottage cheese pannenkoekjes dus behoorlijk gezonder.
Cottage cheese:
- 12,8 gram eiwit
- 4,2 gram vet
Ricotta:
- 9,5 gram eiwit
- 15 gram vet
Zo kun je de kaas toepassen in een recept
Cottage cheese is in Nederland een beetje ondergewaardeerd, de mensen kennen het niet en weten niet goed wat ze er mee kunnen maken. De toepassingen zijn erg veelzijdig, het kan gebruikt worden als broodbeleg, in gebak maar ook erg lekker in de pasta of een salade. Je ziet dat er mogelijkheden genoeg zijn om een keer Cottage cheese op tafel te zetten. Gebruik het vaker als vervanging van ricotta in een recept, al zullen de Italianen het je niet in dank afnemen! Begin maar eens met de cottage cheese pannenkoekjes.
Varieer met het beleg van de cottage cheese pannenkoekjes
Serveer de pannenkoekjes uit dit recept bijvoorbeeld met een tomaat of avocado salsa, maar ze zijn ook erg lekker met een plakje gerookte zalm, uitgebakken bacon of een lekkere chutney. En zonder iets erop kan echt ook heel goed, zeker als ze net uit de pan komen en zo’n lekker knapperig randje hebben. Serveer je de cottage cheese pannenkoekjes liever als borrelhapje? Bak dan kleinere exemplaren zodat ze handzamer zijn om te eten.
Cottage cheese; Een gezonde keuze met heel veel mogelijkheden
Er is bijna geen moment van de dag te bedenken waarop je cottage cheese niet in kunt zetten. Ontdek waarom wij gek zijn van cottage cheese.
Cottage Cheese pannenkoekjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram cottage cheese
- 1 ei
- een snufje nootmuskaat
- de rasp van een halve citroen
- 50 gram geraspte kaas
- 50 gram bloem
- zout en peper
- olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Cottage cheese pannenkoekjes maak je zo:
Klop de cottage cheese los met het ei, voeg er de bloem aan toe en roer door.
Voeg er de rest van de ingrediënten aan toe en meng alles door elkaar.
Verwarm in een koekenpan een klein beetje olijfolie. Schep een eetlepel van het mengsel in de pan en verdeel dit voorzichtig tot een platte cirkel. Bak zo meerdere pannenkoekjes per keer in de pan, zorg ervoor dat de cottage cheese pannenkoekjes voldoende ruimte hebben om mooi te kunnen bakken.
Tafel lekker !!