• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Cottage cheese pannenkoekjes

Boordevol gezonde eiwittenen ook nog eens heel erg lekker!

0
Cottage cheese pannenkoekjes

Cottage cheese pannenkoekjes – Pannenkoeken die boordevol gezonde eiwitten zitten en ook nog eens superlekker zijn. Ze zijn bij heel veel gelegenheden te serveren, of het nu ontbijt, de lunch of s ’avonds als lekker hapje bij een glaasje bier of wijn is, de cottage cheese pannenkoekjes zijn er geschikt voor. Je belegt de pannenkoekjes met een beleg naar jouw eigen keuze. Het recept voor de pannenkoekjes is niet moeilijk te maken. Je vindt dat recept onderaan dit artikel.

Cottage cheese of hüttenkäse

Cottage cheese wordt ook wel hüttenkäse genoemd. Het is een witte korrelige kaas die wordt verkocht in potjes.  De kaas heeft veel weg van ricotta, als je het over de smaak en structuur hebt. In hüttenkäse zitten alleen veel minder calorieën en veel meer eiwitten dan in ricotta. Het maakt je recept voor cottage cheese pannenkoekjes dus behoorlijk gezonder.

Cottage cheese:

  • 12,8 gram eiwit
  • 4,2 gram vet

Ricotta:

  • 9,5 gram eiwit
  • 15 gram vet

Zo kun je de kaas toepassen in een recept

Cottage cheese is in Nederland een beetje ondergewaardeerd, de mensen kennen het niet en weten niet goed wat ze er mee kunnen maken. De toepassingen zijn erg veelzijdig, het kan gebruikt worden als broodbeleg, in gebak maar ook erg lekker in de pasta of een salade. Je ziet dat er mogelijkheden genoeg zijn om een keer Cottage cheese op tafel te zetten. Gebruik het vaker als vervanging van ricotta in een recept, al zullen de Italianen het je niet in dank afnemen! Begin maar eens met de cottage cheese pannenkoekjes.

<yoastmark class=

Varieer met het beleg van de cottage cheese pannenkoekjes

Serveer de pannenkoekjes uit dit recept bijvoorbeeld met een tomaat of avocado salsa, maar ze zijn ook erg lekker met een plakje gerookte zalm, uitgebakken bacon of een lekkere chutney. En zonder iets erop kan echt ook heel goed, zeker als ze net uit de pan komen en zo’n lekker knapperig randje hebben. Serveer je de cottage cheese pannenkoekjes liever als borrelhapje? Bak dan kleinere exemplaren zodat ze handzamer zijn om te eten.

cottage cheese

Cottage cheese; Een gezonde keuze met heel veel mogelijkheden

Er is bijna geen moment van de dag te bedenken waarop je cottage cheese niet in kunt zetten. Ontdek waarom wij gek zijn van cottage cheese.

Cottage Cheese pannenkoekjes

Porties: 4 personen / 8 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram cottage cheese
  • 1 ei
  • een snufje nootmuskaat
  • de rasp van een halve citroen
  • 50 gram geraspte kaas
  • 50 gram bloem
  • zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Cottage cheese pannenkoekjes maak je zo:

Klop de cottage cheese los met het ei, voeg er de bloem aan toe en roer door.

Voeg er de rest van de ingrediënten aan toe en meng alles door elkaar.

Verwarm in een koekenpan een klein beetje olijfolie. Schep een eetlepel van het mengsel in de pan en verdeel dit voorzichtig tot een platte cirkel. Bak zo meerdere pannenkoekjes per keer in de pan, zorg ervoor dat de cottage cheese pannenkoekjes voldoende ruimte hebben om mooi te kunnen bakken.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • Remeker kaas

    Remeker kaas: een bijzondere Nederlandse kaas

  • Ovenschotel met prei en nagelkaas

    Ovenschotel met prei en nagelkaas uit de Hollandse keuken

  • Carpaccio van rosbief

    Carpaccio van rosbief met verse geitenkaas en rucola

  • Broodje rosbief met verse geitenkaas

    Broodje rosbief met verse geitenkaas; dat is lekker lunchen

  • Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas

    Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas van de Molkerij

  • Kaaskroket met Ossekop

    Kaaskroket met Ossekop; een zachte Nederlandse kaas (uit Oss)

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.