• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

De ultieme kaasburger met oude remeker kaas

Eenvoudig te maken en ongeëvenaard lekker

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
0
Kaasburger met oude remeker kaas

De ultieme kaasburger met oude remeker kaas: Burgers zijn er in verschillende soorten, hamburgers, kaasburgers, visburgers maar het is niet alleen de naam die de ene burger van de ander onderscheid. Het is de kwaliteit van de producten en de manier waarop ze bereid zijn die een burger een echte lekkere burger maken.

De kaasburger met oude remeker kaas is hier een perfect voorbeeld van: Vers rundergehakt, echt lekkere kaas, een brioche broodje en lekkere verse sla en toppings maken samen een ultieme kaasburger. Moeilijk is het niet, de goede producten doen het werk.

Een burger met echte smaak

De winkels liggen vol met allerlei soorten hamburgers. Van eenvoudige verse hamburgers tot luxe biefburgers met jalapeño pepers en meer. Toch heb je voor een echt lekkere hamburger niet meer nodig dan rundergehakt. Dat rundergehakt moet dan wel van goede kwaliteit zijn en een beetje vet bevatten.

Ga naar de slager en koop daar het rundergehakt voor de kaasburger met oude remeker kaas. Een beetje zout en peper erdoor en je bent klaar. Door de smaken puur en simpel te houden komen ze het beste tot hun recht.

Een ultieme kaasburger maak je met Olde remeker kaas

Als je een echt lekkere kaasburger wil maken spreekt het voor zich dat je dan ook echt lekkere kaas nodig hebt. Een kaas vol van smaak en lekker pittig. Het liefst een die dan ook nog eens makkelijk smelt. Olde remeker is daarom de perfecte kaas voor de ultieme kaasburger.

Olde remeker is een rauwmelkse kaas en is zilt van smaak en heeft een rijping van 13 maanden gehad. De intense smaak is heerlijk romig. De kaas smelt makkelijk door zijn hoge vetgehalte en de zoutkristallen in de kaas geven extra smaak.

Een lekkerdere kaasburger dan een kaasburger met oude remeker kaas is lastig te vinden. Helaas is remeker kaas niet overal verkrijgbaar en moet je er misschien net iets meer moeite voor doen maar echt, het is de moeite meer dan waard.

Geen burger zonder broodje

De keuze voor een hamburgerbroodje kan vaak lastig zijn. Het broodje is het eerste wat je ziet en proeft. Onze tip, koop een lekker briochebroodje. Dit zijn broodjes die iets meer vet bevatten en een heerlijke zachte structuur hebben.

Voordat je de broodjes gaat beleggen rooster je ze kort op de grill of in een koekenpan dat geeft veel meer smaak en structuur. Je wil namelijk de allerlekkerste kaasburger met oude remeker kaas maken.

De kaasburger met oude remeker kaas heeft verder niet veel nodig

Een lekker broodje, een burger van kwaliteit en een geweldige smaakvolle kaas zorgen ervoor dat je voor je burger verder niet veel meer nodig hebt. Een beetje (zelfgemaakte) mayonaise en iets van zuur zijn de dingen die een kaasburger met oude remeker kaas nog beter kunnen maken.

Gebruik zoetzure rode ui en komkommer voor een frisse toets. Een beetje extra salade maakt de smaakbeleving compleet.

Gehakt

Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees

Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.

De ultieme kaasburger met oude remeker kaas

Porties: 4 burgers
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram rundergehakt
  • zout en peper
  • 4 hamburger brioche broodjes
  • 150- 200 gram oude remeker kaas
  • 8 blaadjes krulsla
  • 1 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • 100 gram suiker
  • 100 gram witte wijnazijn
  • 2 eetlepels mayonaise

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de ultieme kaasburger met oude remeker kaas:

Maak een dag van tevoren de groente op zoetzuur.

Kook hiervoor 200 ml water en giet dit over de suiker zodat die oplost.

Roer de azijn er doorheen en voeg een beetje zout en peper toe.

Snijd de komkommer in dunne linten of schijfjes en doe die in een afsluitbaar bakje.

Schil de rode ui en snijd die in dunne ringen. Doe ze in een ander afsluitbaar bakje.

Verdeel het lauwe zoetzuur over de ui en de komkommer en zet dit een nachtje weg in de koelkast.

Tip: maak gelijk iets meer groenten op zoetzuur, dit is bij heel veel gerechten lekker en tot 2 weken houdbaar.

Meng het gehakt met een beetje zout en peper en maak er 4 vrij dunne hamburgers van, die iets groter zijn dan het broodje dat je gebruikt.

Was de sla en laat goed uitlekken.

Snijd plakjes van de kaas.

Rooster de broodjes op de grill of in een droge koekenpan.

Snijd de broodjes overlangs door.

Veeg de koekenpan schoon en verwarm tot hij goed heet is. Bak de burgers aan één kant mooi bruin.

Draai de burgers om, draai het vuur laag en verdeel de kaas over de hete burgers.

Bak de andere kant van de burgers gaar en laat de kaas smelten.

Verdeel een beetje mayonaise over de beide binnenzijden van de broodjes.

Leg de broodjes op borden of een plank.

Verdeel een of meerdere mooie blaadjes sla op de onderkant van de broodjes.

Haal de kaasburgers met oude remeker kaas uit de pan en leg ze op de sla.

Verdeel een beetje uitgelekte zoetzure rode ui en komkommer over de broodjes en leg er de bovenkant van het broodje op.

Serveer de ultieme kaasburger met oude remeker met een frisse gemengde salade.

Tafel lekker !!

Tags: KaasVlees
DeelPinVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

wrapdriehoekjes met pittige kip
Lunch

Zelfgemaakte wrapdriehoekjes met pittige kip; tussendoor of bij de borrel

Boerenomelet met verse groenten
Lunch

Boerenomelet met verse groenten en echte kaas: makkelijk, voedzaam en vers

wrapdriehoekjes met ham en kaas
Lunch

Zelf maken: wrapdriehoekjes de luxe met ham en kaas; snel én vers

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
Lunch

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata
Lunch

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Tosti caprese
Lunch

Tosti caprese, maak een heerlijke lunch met verse tomaten en Nederlandse mozzarella

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief