De ultieme kaasburger met oude remeker kaas: Burgers zijn er in verschillende soorten, hamburgers, kaasburgers, visburgers maar het is niet alleen de naam die de ene burger van de ander onderscheid. Het is de kwaliteit van de producten en de manier waarop ze bereid zijn die een burger een echte lekkere burger maken.
De kaasburger met oude remeker kaas is hier een perfect voorbeeld van: Vers rundergehakt, echt lekkere kaas, een brioche broodje en lekkere verse sla en toppings maken samen een ultieme kaasburger. Moeilijk is het niet, de goede producten doen het werk.
Een burger met echte smaak
De winkels liggen vol met allerlei soorten hamburgers. Van eenvoudige verse hamburgers tot luxe biefburgers met jalapeño pepers en meer. Toch heb je voor een echt lekkere hamburger niet meer nodig dan rundergehakt. Dat rundergehakt moet dan wel van goede kwaliteit zijn en een beetje vet bevatten.
Ga naar de slager en koop daar het rundergehakt voor de kaasburger met oude remeker kaas. Een beetje zout en peper erdoor en je bent klaar. Door de smaken puur en simpel te houden komen ze het beste tot hun recht.
Een ultieme kaasburger maak je met Olde remeker kaas
Als je een echt lekkere kaasburger wil maken spreekt het voor zich dat je dan ook echt lekkere kaas nodig hebt. Een kaas vol van smaak en lekker pittig. Het liefst een die dan ook nog eens makkelijk smelt. Olde remeker is daarom de perfecte kaas voor de ultieme kaasburger.
Olde remeker is een rauwmelkse kaas en is zilt van smaak en heeft een rijping van 13 maanden gehad. De intense smaak is heerlijk romig. De kaas smelt makkelijk door zijn hoge vetgehalte en de zoutkristallen in de kaas geven extra smaak.
Een lekkerdere kaasburger dan een kaasburger met oude remeker kaas is lastig te vinden. Helaas is remeker kaas niet overal verkrijgbaar en moet je er misschien net iets meer moeite voor doen maar echt, het is de moeite meer dan waard.
Geen burger zonder broodje
De keuze voor een hamburgerbroodje kan vaak lastig zijn. Het broodje is het eerste wat je ziet en proeft. Onze tip, koop een lekker briochebroodje. Dit zijn broodjes die iets meer vet bevatten en een heerlijke zachte structuur hebben.
Voordat je de broodjes gaat beleggen rooster je ze kort op de grill of in een koekenpan dat geeft veel meer smaak en structuur. Je wil namelijk de allerlekkerste kaasburger met oude remeker kaas maken.
De kaasburger met oude remeker kaas heeft verder niet veel nodig
Een lekker broodje, een burger van kwaliteit en een geweldige smaakvolle kaas zorgen ervoor dat je voor je burger verder niet veel meer nodig hebt. Een beetje (zelfgemaakte) mayonaise en iets van zuur zijn de dingen die een kaasburger met oude remeker kaas nog beter kunnen maken.
Gebruik zoetzure rode ui en komkommer voor een frisse toets. Een beetje extra salade maakt de smaakbeleving compleet.
Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees
Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.
De ultieme kaasburger met oude remeker kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram rundergehakt
- zout en peper
- 4 hamburger brioche broodjes
- 150- 200 gram oude remeker kaas
- 8 blaadjes krulsla
- 1 rode ui
- 1/2 komkommer
- 100 gram suiker
- 100 gram witte wijnazijn
- 2 eetlepels mayonaise
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de ultieme kaasburger met oude remeker kaas:
Maak een dag van tevoren de groente op zoetzuur.
Kook hiervoor 200 ml water en giet dit over de suiker zodat die oplost.
Roer de azijn er doorheen en voeg een beetje zout en peper toe.
Snijd de komkommer in dunne linten of schijfjes en doe die in een afsluitbaar bakje.
Schil de rode ui en snijd die in dunne ringen. Doe ze in een ander afsluitbaar bakje.
Verdeel het lauwe zoetzuur over de ui en de komkommer en zet dit een nachtje weg in de koelkast.
Tip: maak gelijk iets meer groenten op zoetzuur, dit is bij heel veel gerechten lekker en tot 2 weken houdbaar.
Meng het gehakt met een beetje zout en peper en maak er 4 vrij dunne hamburgers van, die iets groter zijn dan het broodje dat je gebruikt.
Was de sla en laat goed uitlekken.
Snijd plakjes van de kaas.
Rooster de broodjes op de grill of in een droge koekenpan.
Snijd de broodjes overlangs door.
Veeg de koekenpan schoon en verwarm tot hij goed heet is. Bak de burgers aan één kant mooi bruin.
Draai de burgers om, draai het vuur laag en verdeel de kaas over de hete burgers.
Bak de andere kant van de burgers gaar en laat de kaas smelten.
Verdeel een beetje mayonaise over de beide binnenzijden van de broodjes.
Leg de broodjes op borden of een plank.
Verdeel een of meerdere mooie blaadjes sla op de onderkant van de broodjes.
Haal de kaasburgers met oude remeker kaas uit de pan en leg ze op de sla.
Verdeel een beetje uitgelekte zoetzure rode ui en komkommer over de broodjes en leg er de bovenkant van het broodje op.
Serveer de ultieme kaasburger met oude remeker met een frisse gemengde salade.
Tafel lekker !!