Ei wrap met gegrilde groente – Een wrap boordevol gegrilde groenten en mozzarella, zo kom je wel aan je porties groente per dag.
Ei wrap met gegrilde groente, voor een echt vakantiegevoel
Een wrap van eieren gevuld met al die lekkere gegrilde groenten geeft mij gelijk een vakantiegevoel. Het zijn de mediterrane smaken van de gegrilde paprika, courgette en aubergine en vergeet vooral de pesto niet. Die verse groenten worden op veel vakantiebestemmingen volop gegeten. Waarom zou je dat alleen op vakantie doen, dat kan thuis toch ook? Laat je niet weerhouden door het kleine beetje extra werk, het is de moeite waard. Vind je dat allemaal maar lastig? Snijd alles dan in stukken en bak ze in de wok. Je hebt dan niet het rooksmaakje, maar lekker en gezond is het wel. Lekker als lunch. Durf jij het ook als ontbijt te serveren?
Groente grillen, voor een lichte rooksmaak
Als je groenten grilt krijgen ze een lichte rooksmaak. Dit komt door de strepen die ontstaan door het grillen, die zijn licht verbrand, wat extra smaak geeft. Als bij ons de BBQ heet is, wil ik er op het einde nog weleens wat extra groente op leggen zodat ik die week een boterham, salade of ei wrap met gegrilde groente kan maken. Want gegrilde groente van de BBQ zijn natuurlijk het allerlekkerst. In de koelkast in een afgesloten bakje blijven de gegrilde groenten 2-3 dagen goed, zo heb je snel een maaltijd in elkaar gezet als je even druk hebt.
De wrap is warm het lekkerst, maar in de zomer smaakt ze koud ook erg goed.
De omelet wrap; ontdek deze drie recepten
Een omelet wrap is heel eenvoudig te maken van eieren, water en kruiden. Vervolgens vul je die op jouw manier voor de lunch of maaltijd.
Groenten
Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!
Ei wrap met gegrilde groente
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 eieren
- 1 eetlepel water
- 3 plakjes courgette
- 3 plakjes aubergine
- een kwart rode paprika
- een halve ui, in ringen
- een halve bol mozzarella
- 1 eetlepel pesto, rood of groen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een ei wrap met gegrilde groente:
Gril de groente in een grillpan of bak ze in een koekenpan met een beetje olie. Bestrooi met zout en peper.
Klop de eieren los met een beetje water en zout en peper. Bak ze in een koekenpan waarin een klein beetje olie is verhit.
Bak de wrap op een laag vuur tot de bovenkant gaar is. Je hoeft de wrap niet om te draaien. Schuif de wrap op een bord en besmeer de ongebakken kant met de pesto.
Verdeel de gegrilde groenten erover, maar laat ongeveer 1/3 vrij. Bestrooi met zout en peper en eventueel Italiaanse kruiden, Baharat of wat je in huis hebt.
Verdeel de mozzarella over de groenten en rol de wrap voorzichtig op, zodat de onbelegde kant onder komt te liggen.
Verhit een koekenpan of grillpan en bak daarin de ei wrap met gegrilde groente nog even op, zodat de groenten lekker warm worden. Vind je dit lastig dan kun je de wrap ook in de oven of magnetron opwarmen.
Tafel lekker !!