• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Ei-wrap tuna melt

Een twist op een Amerikaanse klassieker

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
0
Ei-wrap Tuna Melt

Ei-wrap tuna melt – Ken je de Amerikaanse Tuna Melt? Dit zijn 2 sneetjes brood of een broodje, gevuld met een mengsel van tonijn en kaas, en lekker warm geserveerd, zodat de kaas smelt. Je vindt hier het recept voor een bijzondere variantie op dat broodje. Je kunt namelijk in plaats van brood ook een wrap nemen of zelfs, zoals in onderstaand recept, een wrap gemaakt van ei. Je maakt op die manier een twist op een echte Amerikaanse klassieker. Dit is niet alleen erg lekker, het heeft ook nog eens weinig koolhydraten vergeleken met een klassieke wrap. Dus je gaat met dit recept voor een gezondere keuze. En je zet natuurlijk ook nog eens een heel originele lunch op tafel met de ei-wrap tuna melt.

Een wrap van eieren

Verse scharreleieren heb jij ook altijd in huis. Toch? Wat is een hobbykok zonder eieren? Die alleskunner in de keuken is de basis voor een ei-wrap tuna melt. Even een eitje loskloppen met wat water en op smaak brengen. Meer houdt het niet in. Je hebt nu een ei-wrap die je kunt vullen. Voor dit recept vul je die wrap niet alleen met tonijn, maar ook met verse groenten en kaas. Zo’n omelet wrap is regelrecht feest met eieren en een echte smaakbeleving!

Even een eitje loskloppen met wat water en op smaak brengen

Wat maakt die ei-wrap tuna melt nu zo speciaal?

Waarom zou je dat broodje tuna melt vervangen door een ei-wrap tuna melt? Wat dit gerecht zo bijzonder maakt, is de balans van smaken en texturen. Een ei-wrap heeft een fluweelzachte textuur, die contrasteert met de tonijnsalade met kaas waarmee je de ei-wrap vult. De smeltende kaas voegt een extra smaak en een wat kleverige textuur toe. De toevoeging van de verse groenten, de olijven en de peterselie geven een extra smaakbeleving aan het geheel.

 

omelet wrap

De omelet wrap; ontdek deze drie recepten

Een omelet wrap is heel eenvoudig te maken van eieren, water en kruiden. Vervolgens vul je die op jouw manier voor de lunch of maaltijd.

Ei-wrap Tuna Melt

Porties: 1 wrap
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel water
  • zout en peper
  • peterselie
  • 1 blikje tonijn
  • 6 olijven
  • stukje rode ui
  • ½ stengel bleekselderij
  • een paar takjes peterselie
  • 2 eetlepels mayonaise of Griekse yoghurt
  • ½ bolletje mozzarella geraspt
  • wat plakjes jonge kaas

Bereidingswijze van dit recept

Een ei-wrap tuna melt maak je zo:

Klop de eieren los met het water en een beetje zout en peper. Doe er de peterselie bij.

Verwarm een koekenpan met een klein beetje olie en laat die goed heet worden.

Giet het eimengsel erin en verdeel dit gelijkmatig door de pan te bewegen. Zet het vuur laag en laat het ei stollen. Als het dof begint te zien is het ei gaar. Schuif de wrap voorzichtig op een bord of plank en laat afkoelen.

Laat de tonijn uitlekken.

Snij de ui heel fijn en de olijven in dunne ringetjes.

Snij de bleekselderij in blokjes.

Hak de peterselie.

Meng alle ingrediënten, behalve de jonge kaas, door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Neem de wrap en leg op de helft een dun laagje jonge kaas.

Neem 3 eetlepels van de vulling en leg dit als een soort worst in het midden. Rol voorzichtig strak op.

Verwarm een (grill)pan en verwarm de wrap op een zacht vuurtje tot hij door en door warm is.

Het is ook mogelijk om de ei-wrap tuna melt in de oven of magnetron te verwarmen.

Tafel lekker !!

DeelPin4VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel
Lunch

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel

Griekse kip gyros
Lunch

Griekse kip gyros met zelfgemaakt pitabroodje

Ciabatta met geitenkaas en perziken
Lunch

Ciabatta met geitenkaas en perziken; voor een verse, snelle lunch

Caesar wraps met kipfilet, krokante croutons en ei
Lunch

Caesar wraps met kipfilet, krokante croutons en ei

Salade wraps
Lunch

Salade wraps met een royale Thaise vulling (picknickidee!)

Beefburgers; een lekker recept voor de barbecue
Lunch

Verse beefburgers met gegrilde groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!