Ei-wrap tuna melt – Ken je de Amerikaanse Tuna Melt? Dit zijn 2 sneetjes brood of een broodje, gevuld met een mengsel van tonijn en kaas, en lekker warm geserveerd, zodat de kaas smelt. Je vindt hier het recept voor een bijzondere variantie op dat broodje. Je kunt namelijk in plaats van brood ook een wrap nemen of zelfs, zoals in onderstaand recept, een wrap gemaakt van ei. Je maakt op die manier een twist op een echte Amerikaanse klassieker. Dit is niet alleen erg lekker, het heeft ook nog eens weinig koolhydraten vergeleken met een klassieke wrap. Dus je gaat met dit recept voor een gezondere keuze. En je zet natuurlijk ook nog eens een heel originele lunch op tafel met de ei-wrap tuna melt.
Een wrap van eieren
Verse scharreleieren heb jij ook altijd in huis. Toch? Wat is een hobbykok zonder eieren? Die alleskunner in de keuken is de basis voor een ei-wrap tuna melt. Even een eitje loskloppen met wat water en op smaak brengen. Meer houdt het niet in. Je hebt nu een ei-wrap die je kunt vullen. Voor dit recept vul je die wrap niet alleen met tonijn, maar ook met verse groenten en kaas. Zo’n omelet wrap is regelrecht feest met eieren en een echte smaakbeleving!
Even een eitje loskloppen met wat water en op smaak brengen
Wat maakt die ei-wrap tuna melt nu zo speciaal?
Waarom zou je dat broodje tuna melt vervangen door een ei-wrap tuna melt? Wat dit gerecht zo bijzonder maakt, is de balans van smaken en texturen. Een ei-wrap heeft een fluweelzachte textuur, die contrasteert met de tonijnsalade met kaas waarmee je de ei-wrap vult. De smeltende kaas voegt een extra smaak en een wat kleverige textuur toe. De toevoeging van de verse groenten, de olijven en de peterselie geven een extra smaakbeleving aan het geheel.
De omelet wrap; ontdek deze drie recepten
Een omelet wrap is heel eenvoudig te maken van eieren, water en kruiden. Vervolgens vul je die op jouw manier voor de lunch of maaltijd.
Ei-wrap Tuna Melt
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 eieren
- 1 eetlepel water
- zout en peper
- peterselie
- 1 blikje tonijn
- 6 olijven
- stukje rode ui
- ½ stengel bleekselderij
- een paar takjes peterselie
- 2 eetlepels mayonaise of Griekse yoghurt
- ½ bolletje mozzarella geraspt
- wat plakjes jonge kaas
Bereidingswijze van dit recept
Een ei-wrap tuna melt maak je zo:
Klop de eieren los met het water en een beetje zout en peper. Doe er de peterselie bij.
Verwarm een koekenpan met een klein beetje olie en laat die goed heet worden.
Giet het eimengsel erin en verdeel dit gelijkmatig door de pan te bewegen. Zet het vuur laag en laat het ei stollen. Als het dof begint te zien is het ei gaar. Schuif de wrap voorzichtig op een bord of plank en laat afkoelen.
Laat de tonijn uitlekken.
Snij de ui heel fijn en de olijven in dunne ringetjes.
Snij de bleekselderij in blokjes.
Hak de peterselie.
Meng alle ingrediënten, behalve de jonge kaas, door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Neem de wrap en leg op de helft een dun laagje jonge kaas.
Neem 3 eetlepels van de vulling en leg dit als een soort worst in het midden. Rol voorzichtig strak op.
Verwarm een (grill)pan en verwarm de wrap op een zacht vuurtje tot hij door en door warm is.
Het is ook mogelijk om de ei-wrap tuna melt in de oven of magnetron te verwarmen.
Tafel lekker !!