• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Franse flair op je bord: Luxe broodje brie met zongedroogde tomaat

Eenvoudig, maar heel lekker

0
Broodje brie

Broodje brie – Een gerecht, en dat geldt dus ook voor een broodje, hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn of vol met bijzondere ingrediënten te zitten om heel smakelijk te zijn. Denk maar aan een broodje kaas. Dat is het toppunt van eenvoud, maar als je kiest voor een écht lekkere kaas en die gebruikt om een vers broodje te beleggen, dan serveer je heel makkelijk een prima lunch! Dat broodje kaas hoeft niet per se gemaakt te worden met een Nederlandse kaassoort. Maak eens een broodje brie. Dat recept klinkt simpel, en dat is het ook. Kleed dat broodje nog wat aan met wat sla en andere groenten, en je tovert binnen 10 minuten iets lekkers op tafel!

Een echt lekker broodje brie

Een echt lekker broodje staat of valt met de keuze van het brood en de andere ingrediënten. De basis is natuurlijk het brood. Voor een broodje dat je belegt met een Franse kaas past een Frans broodje natuurlijk heel goed. Een verse pistolet, een vers gebakken stokbrood dat je in stukken verdeelt of zelfs een croissant, met al die broodjes kun je een heerlijk broodje brie maken. Uiteraard kun je ook voor een ander broodje, zoals een ciabatta of iets dergelijks, kiezen bij het maken van dit recept. Neem een broodje dat jij lekker vindt.

Brie is er in verschillende soorten. In principe kun je elke soort brie gebruiken die jij lekker vindt. Iets om op te letten is de rijpheid van de brie. Een harde, nog onrijpe brie is niet echt lekker. Een heel rijpe brie kan heerlijk zijn, maar is eigenlijk niet meer in plakken te snijden. Dat is niet handig om een broodje brie mee te maken. Probeer dus een brie te vinden die rijp is, maar nog wel snijdbaar.

Een aangekleed broodje

Elk broodje wordt zeker lekkerder als je het een beetje aankleedt. Voor het broodje brie is er voor gekozen om het broodje te besmeren met mayonaise. Liever boter? Dat kan natuurlijk ook. Maar kies dan wel voor een lekkere roomboter. Verder is het broodje belegd met een paar blaadjes sla. In dit recept is gekozen voor little gem. Dat is een stevige slasoort die in kleine kropjes groeit. De blaadjes passen makkelijk in een broodje. Voor de hartige noot leg je er een paar zongedroogde tomaten op olie op, en een paar plakjes komkommer voor wat extra frisheid.

Brie

Brie; eet jij wel de echte?

Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?

Broodje brie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 verse, harde broodjes, naar keuze
  • 4 flinke plakken brie
  • 1 krop little gem
  • 8 plakjes komkommer
  • 8 zongedroogde tomaten op olie
  • mayonaise

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een broodje brie:

Snijd 4 plakken brie in de lengte van de broodjes.

Snijd de komkommer in plakjes.

Haal de blaadjes van de little gem los. Was en droog ze.

Snijd de broodjes in de lengte open, maar snijd de bovenkant niet helemaal los van de onderkant.

Besmeer de binnenkant van de broodjes met een beetje mayonaise.

Leg op elk broodje een paar blaadjes van de little gem sla.

Leg op elk broodje een plak brie.

Verdeel de komkommer en de zongedroogde tomaten over de brie.

Serveer de broodjes brie direct, om te voorkomen dat de broodjes zacht worden.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

  • Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

    Hartig en gezond: Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

  • Hapjes met brie

    Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

  • Pasta met courgette en gehakt

    Pasta met courgette en gehakt – goedkoop en heerlijk vers

  • Cottage cheese pannenkoekjes

    Cottage cheese pannenkoekjes

  • Witlof met ham en kaassaus

    Witlof met ham en kaassaus; maar dan echt lekker

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.