• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Overheerlijke frittata met pompoen en zachte geitenkaas

Een eiergerecht met zoete en zoute smaken

Redactie door Redactie
in Lunch
0
Frittata met pompoen

Frittata met pompoen en zachte geitenkaas – Als je op zoek bent naar een recept voor een smaakvolle, voedzame en makkelijk klaar te maken warme lunch, lees dan even verder. Heb je al eens gedacht aan een frittata? Dit Italiaanse gerecht dat lijkt op een omelet, maar ook op een quiche, is een heel geschikte keuze. Dit gerecht biedt je talloze mogelijkheden qua ingrediënten die je erin kunt verwerken. Inspiratie nodig? Ga eens voor een frittata met pompoen en zachte geitenkaas. Die twee smaken, het zoete van de pompoen en het zoute van de kaas doen het geweldig samen en ook in combinatie met de eieren.

Dit is een frittata

Een frittata met pompoen is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Italiaanse keuken. Traditioneel worden de restjes van de avondmaaltijd in een frittata verwerkt voor de lunch. Dit gebeurt door ze met eieren te bakken tot een soort dikke omelet. Je bakt een frittata in de koekenpan of in de oven. Op die manier kun je heel makkelijk die restjes opmaken en hoef je nooit eten weg te gooien. Daarnaast kun je bij het maken van een frittata eindeloos variëren. Voor dit recept is gekozen voor een frittata met pompoen en zachte geitenkaas. Door de pompoen is het natuurlijk een combinatie die je vooral in de herfst en de winter zult maken. Maar als je in de andere seizoenen aan pompoen kunt komen, is dit gerecht zeker het hele jaar door erg lekker.

Frittata met pompoen en zachte geitenkaas

Voor het maken van dit recept kun je een flespompoen of een Hokkaido pompoen gebruiken. Het voordeel van die pompoenen is dat ze makkelijk verkrijgbaar zijn. Een ander handigheidje aan die twee soorten is dat ze een eetbare schil hebben. Je hoeft de pompoen dus niet te schillen voor je hem gaat roosteren of koken. Dat schillen is het lastigste klusje bij het klaarmaken van pompoen, dus dat scheelt weer.

Om de frittata met pompoen te maken, gebruik je een zachte, Hollandse geitenkaas. De wat ziltige smaak van die kaas past heel goed bij het zoetige van een pompoen. Je brengt de frittata op smaak met verse of gedroogde tijm. Zo zet je op een makkelijke manier een bijzondere, smaakvolle lunch op tafel.

frittata recepten

Frittata recepten; de restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Recepten met pompoen

Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?

Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.

Frittata met pompoen en zachte geitenkaas

Porties: 3-4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 eieren
  • een scheut melk
  • 150 gram verse zachte Hollandse geitenkaas
  • 300 gram pompoenvlees
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel verse tijm of een theelepel gedroogde
  • olijfolie
  • zout en peper
  • een paar takjes verse peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een frittata met pompoen en zachte geitenkaas:

Was de pompoen. Snijd hem doormidden en verwijder de pitten en de draden. Snijd 300 gram pompoenvlees in kleine blokjes. Je mag de pompoen schillen, maar het hoeft niet.

Snipper de ui en hak de knoflook.

Hak de peterselie.

Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook aan. Kleuren hoeft niet, glazig is goed.

Voeg de pompoenblokjes en de tijm toe en bak ze op een laag vuurtje mee tot de pompoen en de uien zacht zijn.

Breek de eieren in een grote kom en roer ze los met de melk. Verkruimel de zachte geitenkaas in het eiermengsel.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schep de pompoen en de peterselie door het eiermengsel en breng op smaak met zout en peper.

Vet een quichevorm of een ovenschaal in en giet het ei met de pompoen daarin over.

Zet de vorm in de oven en bak tot de eieren zijn gestold en licht beginnen te kleuren.

Haal de schaal uit de oven en schuif de frittata op een groot bord. Snijd hem in kwarten of punten.

Serveer de frittata met pompoen en zachte geitenkaas direct.

Tafel lekker !!

Tags: EierenGroenteKaas
DeelPin20VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

wrapdriehoekjes met pittige kip
Lunch

Zelfgemaakte wrapdriehoekjes met pittige kip; tussendoor of bij de borrel

Boerenomelet met verse groenten
Lunch

Boerenomelet met verse groenten en echte kaas: makkelijk, voedzaam en vers

wrapdriehoekjes met ham en kaas
Lunch

Zelf maken: wrapdriehoekjes de luxe met ham en kaas; snel én vers

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
Lunch

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata
Lunch

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Tosti caprese
Lunch

Tosti caprese, maak een heerlijke lunch met verse tomaten en Nederlandse mozzarella

Reacties 2

  1. Irene Schaap says:
    5 maanden geleden

    Jammer dat de baktijd er niet bij staat….

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      5 maanden geleden

      De baktijd staat bewust niet in de tekst vermeld, Irene. De ervaring leert dat die baktijd heel wisselend kan zijn. Verschillende factoren kunnen invloed hebben op hoe lang een frittata nodig heeft om te garen. Denk aan het formaat van de bakvorm of schaal die je gebruikt, de hoeveelheid toegevoegde ingrediënten en veel ovens geven niet de juiste temperatuur aan. Het is een kwestie van opletten. Zoals in de tekst staat, bak tot de eieren gestold zijn en de frittata licht begint te kleuren. Dat kan 10 minuten duren, maar ook 15 of langer…

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Eieren

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief