• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 21 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Frittata, omelet uit de oven; Zo maak je je restjes op

Redactie door Redactie
in Lunch
0
omelet uit de oven

Frittata, een omelet uit de oven – Frittata is een soort gevulde omelet die je niet in de koekenpan, maar in de oven klaarmaakt. De naam verraadt al dat hij uit Italië komt. Het is een typisch armeluis gerecht: de restjes van de vorige dag worden weer tot leven gewekt met een paar geklutste eieren erdoor. Eerlijk is eerlijk: hij is ideaal voor allerlei restjes: reeds gekookte of gebakken groente, aardappeltjes, zelfs puree ( gewoon mengen door het eiermengsel ), een restjes vlees of vis, garnalen… Kortom, er is weinig dat je er niet in kwijt kunt! Italianen stoppen er zelfs hun restjes pasta in.

Frittata: voor alle restjes

Een oude verrimpelde puntpaprika, twee niet zo verse tomaten, een restje kaas, een half zakje basilicum en na een veelvuldig gebruik van eidooiers een bakje van 4 eiwitten, het kan allemaal. Je hebt vast ook zoiets in de koelkast liggen. Samen met een scheutje melk, een uitje en twee eitjes maak je daar een uitstekende frittata voor de lunch van.

frittata recepten

Frittata recepten; de restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Frittata, omelet uit de oven

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 overtollige eiwitten + 2 eieren ( of tot 5 hele eieren )
  • een paprika + 2 tomaten ( of wat voor groente dan ook )
  • half bosje basilicum ( of wat voor verse kruiden dan ook )
  • 1 ui
  • 1 el. olijfolie
  • een likje boter
  • een paar plakjes kaas
  • 1 dl. melk
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een frittata of omelet uit de oven:

Eerst die oven op 200 graden.

Snijd de ui in snippers en bak ze in de olijfolie even glazig.

Snijd de paprika (of welke rauwe groente je dan ook gebruikt) en voeg die toe. Snijd de tomaten in stukjes, en haal nog een paar plakjes kaas uit het restje met de kaasschaaf. Vet een ovenschaal in en doe de tomaten (of een restje gare groente) vast in de schaal. Voeg nu de gebakken groenten toe. Snijd of scheur de basilicum en voeg die ook toe. Kluts de eieren met de melk en voeg wat zout en peper toe. Giet het mengsel over de groenten. Leg er nog een paar plakjes kaas op en laat in ongeveer 20 minuten gaar worden in de oven. De frittata is gaar, wanneer het ei wat is gerezen als een soufflé.

De Frittata oftewel de omelet uit de oven is heerlijke restverwerking! Je hoeft natuurlijk niet te vertellen dat daar alle restjes in verwerkt zijn.

Tafel lekker !!

Tags: Kokenmetrestjes
DeelPin7VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

wrapdriehoekjes met pittige kip
Lunch

Zelfgemaakte wrapdriehoekjes met pittige kip; tussendoor of bij de borrel

Boerenomelet met verse groenten
Lunch

Boerenomelet met verse groenten en echte kaas: makkelijk, voedzaam en vers

wrapdriehoekjes met ham en kaas
Lunch

Zelf maken: wrapdriehoekjes de luxe met ham en kaas; snel én vers

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
Lunch

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata
Lunch

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Tosti caprese
Lunch

Tosti caprese, maak een heerlijke lunch met verse tomaten en Nederlandse mozzarella

Reacties 2

  1. Corinne says:
    10 jaar geleden

    Ja een heerlijk gerecht uit de Italiaanse armenkeuken.Heel oud. Ik at het 40 jaar geleden voor het eerst in Napels bij de moeder van vrienden. Zij deed er ook restjes spaghetti doorheen van de dag ervoor. We kregen dikke plakken brood mee naar het strand besmeerd met olijfolie en ertussen de frittata. Heerlijk. Met kerstavond maakt de frittata weer deel uit van mijn buffet.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      10 jaar geleden

      Leuk Corinne, simpel is toch vaak het mooist!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!