Gebakken appel op brood – Eenvoudig, maar erg lekker lunchen, doe je door boterhammen te beleggen met puur Hollands fruit. Heb je al eens gedacht aan gebakken appel op brood? Het recept vind je hieronder. Maar het is zo makkelijk te maken dat je eigenlijk geen recept nodig hebt!
Verwennen met Hollands fruit bij de lunch, gebakken appel op brood
Iedereen houdt van een lekkere, makkelijke lunch. Het hoeft niet altijd uitgebreid of luxe te zijn, als de smaak maar goed is en het recept makkelijk te maken is. Lunch eens met gebakken appel op brood, dan heb je een betaalbare en lekkere lunch. Echt lekker lunchen kan zo eenvoudig zijn. Dikke plakken appel in een beetje roomboter, op een stevige snee brood besmeerd met oer-Hollandse appelstroop. Allemaal echt pure smaken en samen maken ze er een geweldig smakelijke lunchboterham van. Wees gewaarschuwd, als je dit maakt, zal je gezin vragen om meer. Zorg voor genoeg brood en voor heel veel lekkere Hollandse appels dus, om straks heerlijk te kunnen lunchen met appel.
Een recept met 4 ingrediënten en 15 minuten en je regelt een heerlijke en gezonde lunch
Met een stevige appel maak je heerlijke gebakken appel op brood
Natuurlijk kies je echte Hollandse appels om dit recept te maken. Koop ze rechtstreeks bij de boer of op de markt. In de late zomer heb je Delcorf, die zijn echt superlekker om te bakken, maar een elstar of jonagold is hiervoor ook perfect. Ga liever niet voor de goudrenet. Die is wel erg lekker, maar die valt nogal makkelijk uit elkaar en voor je het weet is het appelmoes.
Een beetje extra aandacht voor het brood
De ene boterham is de andere niet, als je gebakken appel op brood maakt, kun je het beste kiezen voor echt lekker en stevig brood, waar je zelf lekker dikke plakken van snijdt. Die besmeer je aan een kant met echte boter en bak je, voordat je de gebakken fruit gaat maken, eerst in de pan zodat het brood een krokant korstje krijgt.
Appelstroop is pure smaak op je boterham
Bij gebakken appels op brood hoort natuurlijk ook appelstroop. Dit is een ingekookte stroop van heel veel appels en zorgt ervoor dat je nog meer appel proeft. Appelstroop kun je makkelijk in elke supermarkt vinden.
Lunchen met appel; heel veel inspiratie voor een fruitige lunch
Er zijn veel manieren om te lunchen met appel, broodjes, salades het een nog lekkerder dan het andere. Dat wordt lastig kiezen
Gebakken appel op brood
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 appel (Delcorf)
- 1 dikke snee boerenbrood
- een klontje roomboter
- appelstroop
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gebakken appel op brood:
Schil de appel en steek er met een appelboor het klokhuis uit, snijd er plakken van minimaal 1 cm dik van. Heb je geen appelboor? Snijd de appel dan in partjes.
Besmeer een dikke snee brood aan een kant met roomboter en bak het brood in een koekenpan tot het mooi bruin en krokant is. Eerst de beboterde kant en daarna de andere kant. Leg de snee brood op een bord.
Doe een klontje boter in de pan en leg de appels er netjes in. Bak de appels goudbruin en gaar. Probeer om de appels maar een keer te draaien, zo worden ze het mooiste bruin en gaan ze niet zo snel stuk.
Besmeer tijdens het bakken van de appels het brood met appelstroop. Beleg het brood royaal met de gebakken appel en smullen maar.
Tafel lekker !!
The heading noemde appel met bloedworst, maar het recept is nergens te vinden.
Dat klopt Lidy, onze fout. Morgenochtend om 8 uur staat er appel met bloedworst online.
(H)eerlijke gerechten…vooral de vegetarische zijn smakelijk smullen..😊
Dank je voor dit mooie compliment.