• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Gegrilde sandwich met appenzeller en appel

Gezellig en lekker lunchen kan heel eenvoudig zijn

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
0
Gegrilde sandwich met appenzeller en appel

Gegrilde sandwich met appenzeller en appel – Met maar 4 ingrediënten maak je binnen 15 minuten een geweldig lekkere lunch. Dit is niet zomaar een tosti dit is er een waar je U tegen zegt. Heerlijk stevig brood gevuld met warme smeltende kaas en frisse plakjes appel.

Lekker lunchen met brood en kaas

Lunchen doet iedereen, of het nu thuis, op het werk of op school is. Heel vaak is dat even snel een boterham. Maar wat doe je op die boterham? Waarschijnlijk is dat heel vaak kaas. Als je dan de tijd en de mogelijkheid hebt maak dan eens een gegrilde sandwich met appenzeller en appel. Het is niet een sandwich die je iedere dag zult eten, maar zo af en toe is dit wel een heel lekkere traktatie.

Nodig die vriend of vriendin uit die je al veel te lang niet meer hebt gesproken. Pers een paar sinaasappels uit, voor een kan sap. Maak gegrilde sandwich met appenzeller, een kommetje sla, en natuurlijk een grote pot koffie of thee en klets een uurtje gezellig bij. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om een lekkere lunch op tafel te zetten. Koop goede producten en je bent al op de helft.

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om een lekkere lunch op tafel te zetten

Gegrilde sandwich met Zwitserse kaas

Een sandwich is niets meer en niets minder dan een dubbele boterham. Door die te vullen met een geweldig lekkere Zwitserse appenzeller maak je er een Zwitserse kaasfondue op brood van. De appenzeller wordt vaak gebruikt in de kaasfondue omdat hij zo mooi gelijkmatig smelt. Op brood is dat niet anders. Hoe lekker is dan een sandwich van dikke sneden zuurdesembrood met smeltende kaas ertussen.

Appenzeller met appel op de gegrilde sandwich

De appenzeller is een 50+ kaas en niet bepaald een magere jongen. Om je lunch een beetje in balans te houden voeg je iets van groenten of fruit toe. In dit recept is gekozen voor een frisse jonagold appel die in hele dunne plakjes met de kaas wordt mee verwarmd. Zo geef je de sandwich een beetje frisheid mee. Door het contrast van de frisse appel en de vrij zware kaas smaakt de tosti een stuk lekkerder dan met alleen kaas. Een frisse groene salade is hier erg lekker bij.

lunchen met appel

Lunchen met appel; heel veel inspiratie voor een fruitige lunch

Er zijn veel manieren om te lunchen met appel, broodjes, salades het een nog lekkerder dan het andere. Dat wordt lastig kiezen

Appenzeller

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Appenzeller, een bijzondere Zwitserse kaas. Naast Emmentaler en Gruyère mag deze kruidige kaas niet ontbreken op een Zwitserse kaasplank!

Gegrilde sandwich met appenzeller en appel

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 dikke sneden zuurdesem brood
  • 100 gram appenzeller
  • 1/2 jonagold

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een gegrilde sandwich met appenzeller en appel:

Verwarm een tafelgrill of tosti-ijzer voor.

Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in zo dun mogelijke plakjes.

Verdeel de plakjes appel over 2 sneetjes brood.

Bestrooi de appel met een klein beetje zwarte peper uit de molen.

Verdeel de kaas royaal over de appel en leg de resterende sneetjes brood erop.

Grill de sandwich tot de buitenkant mooi bruin is en de kaas begint te lopen.

Leg de gegrilde sandwich met appenzeller en appel op een bord en snijd hem schuin doormidden.

Serveer de sandwich en geniet.

Tafel lekker !!

DeelPinVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel
Lunch

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel

Griekse kip gyros
Lunch

Griekse kip gyros met zelfgemaakt pitabroodje

Ciabatta met geitenkaas en perziken
Lunch

Ciabatta met geitenkaas en perziken; voor een verse, snelle lunch

Caesar wraps met kipfilet, krokante croutons en ei
Lunch

Caesar wraps met kipfilet, krokante croutons en ei

Salade wraps
Lunch

Salade wraps met een royale Thaise vulling (picknickidee!)

Beefburgers; een lekker recept voor de barbecue
Lunch

Verse beefburgers met gegrilde groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!