Gegrilde sandwich met appenzeller en appel – Met maar 4 ingrediënten maak je binnen 15 minuten een geweldig lekkere lunch. Dit is niet zomaar een tosti dit is er een waar je U tegen zegt. Heerlijk stevig brood gevuld met warme smeltende kaas en frisse plakjes appel.
Lekker lunchen met brood en kaas
Lunchen doet iedereen, of het nu thuis, op het werk of op school is. Heel vaak is dat even snel een boterham. Maar wat doe je op die boterham? Waarschijnlijk is dat heel vaak kaas. Als je dan de tijd en de mogelijkheid hebt maak dan eens een gegrilde sandwich met appenzeller en appel. Het is niet een sandwich die je iedere dag zult eten, maar zo af en toe is dit wel een heel lekkere traktatie.
Nodig die vriend of vriendin uit die je al veel te lang niet meer hebt gesproken. Pers een paar sinaasappels uit, voor een kan sap. Maak gegrilde sandwich met appenzeller, een kommetje sla, en natuurlijk een grote pot koffie of thee en klets een uurtje gezellig bij. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om een lekkere lunch op tafel te zetten. Koop goede producten en je bent al op de helft.
Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om een lekkere lunch op tafel te zetten
Gegrilde sandwich met Zwitserse kaas
Een sandwich is niets meer en niets minder dan een dubbele boterham. Door die te vullen met een geweldig lekkere Zwitserse appenzeller maak je er een Zwitserse kaasfondue op brood van. De appenzeller wordt vaak gebruikt in de kaasfondue omdat hij zo mooi gelijkmatig smelt. Op brood is dat niet anders. Hoe lekker is dan een sandwich van dikke sneden zuurdesembrood met smeltende kaas ertussen.
Appenzeller met appel op de gegrilde sandwich
De appenzeller is een 50+ kaas en niet bepaald een magere jongen. Om je lunch een beetje in balans te houden voeg je iets van groenten of fruit toe. In dit recept is gekozen voor een frisse jonagold appel die in hele dunne plakjes met de kaas wordt mee verwarmd. Zo geef je de sandwich een beetje frisheid mee. Door het contrast van de frisse appel en de vrij zware kaas smaakt de tosti een stuk lekkerder dan met alleen kaas. Een frisse groene salade is hier erg lekker bij.
Lunchen met appel; heel veel inspiratie voor een fruitige lunch
Er zijn veel manieren om te lunchen met appel, broodjes, salades het een nog lekkerder dan het andere. Dat wordt lastig kiezen
Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas
Appenzeller, een bijzondere Zwitserse kaas. Naast Emmentaler en Gruyère mag deze kruidige kaas niet ontbreken op een Zwitserse kaasplank!
Gegrilde sandwich met appenzeller en appel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 dikke sneden zuurdesem brood
- 100 gram appenzeller
- 1/2 jonagold
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een gegrilde sandwich met appenzeller en appel:
Verwarm een tafelgrill of tosti-ijzer voor.
Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in zo dun mogelijke plakjes.
Verdeel de plakjes appel over 2 sneetjes brood.
Bestrooi de appel met een klein beetje zwarte peper uit de molen.
Verdeel de kaas royaal over de appel en leg de resterende sneetjes brood erop.
Grill de sandwich tot de buitenkant mooi bruin is en de kaas begint te lopen.
Leg de gegrilde sandwich met appenzeller en appel op een bord en snijd hem schuin doormidden.
Serveer de sandwich en geniet.
Tafel lekker !!