• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Gegrilde sandwich met appenzeller en appel

Gezellig en lekker lunchen kan heel eenvoudig zijn

0
Gegrilde sandwich met appenzeller en appel

Gegrilde sandwich met appenzeller en appel – Met maar 4 ingrediënten maak je binnen 15 minuten een geweldig lekkere lunch. Dit is niet zomaar een tosti dit is er een waar je U tegen zegt. Heerlijk stevig brood gevuld met warme smeltende kaas en frisse plakjes appel.

Lekker lunchen met brood en kaas

Lunchen doet iedereen, of het nu thuis, op het werk of op school is. Heel vaak is dat even snel een boterham. Maar wat doe je op die boterham? Waarschijnlijk is dat heel vaak kaas. Als je dan de tijd en de mogelijkheid hebt maak dan eens een gegrilde sandwich met appenzeller en appel. Het is niet een sandwich die je iedere dag zult eten, maar zo af en toe is dit wel een heel lekkere traktatie.

Nodig die vriend of vriendin uit die je al veel te lang niet meer hebt gesproken. Pers een paar sinaasappels uit, voor een kan sap. Maak gegrilde sandwich met appenzeller, een kommetje sla, en natuurlijk een grote pot koffie of thee en klets een uurtje gezellig bij. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om een lekkere lunch op tafel te zetten. Koop goede producten en je bent al op de helft.

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om een lekkere lunch op tafel te zetten

Gegrilde sandwich met Zwitserse kaas

Een sandwich is niets meer en niets minder dan een dubbele boterham. Door die te vullen met een geweldig lekkere Zwitserse appenzeller maak je er een Zwitserse kaasfondue op brood van. De appenzeller wordt vaak gebruikt in de kaasfondue omdat hij zo mooi gelijkmatig smelt. Op brood is dat niet anders. Hoe lekker is dan een sandwich van dikke sneden zuurdesembrood met smeltende kaas ertussen.

Appenzeller met appel op de gegrilde sandwich

De appenzeller is een 50+ kaas en niet bepaald een magere jongen. Om je lunch een beetje in balans te houden voeg je iets van groenten of fruit toe. In dit recept is gekozen voor een frisse jonagold appel die in hele dunne plakjes met de kaas wordt mee verwarmd. Zo geef je de sandwich een beetje frisheid mee. Door het contrast van de frisse appel en de vrij zware kaas smaakt de tosti een stuk lekkerder dan met alleen kaas. Een frisse groene salade is hier erg lekker bij.

lunchen met appel

Lunchen met appel; heel veel inspiratie voor een fruitige lunch

In het Nederlande appelseizoen is het heerlijk om te lunchen met appel. Ontdek hier recepten die je echt wil maken. Van broodje appel tot tosti, dit wil je proberen.

Appenzeller

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Appenzeller, een bijzondere Zwitserse kaas. Naast Emmentaler en Gruyère mag deze kruidige kaas niet ontbreken op een Zwitserse kaasplank!

Gegrilde sandwich met appenzeller en appel

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 dikke sneden zuurdesem brood
  • 100 gram appenzeller
  • 1/2 jonagold

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een gegrilde sandwich met appenzeller en appel:

Verwarm een tafelgrill of tosti-ijzer voor.

Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in zo dun mogelijke plakjes.

Verdeel de plakjes appel over 2 sneetjes brood.

Bestrooi de appel met een klein beetje zwarte peper uit de molen.

Verdeel de kaas royaal over de appel en leg de resterende sneetjes brood erop.

Grill de sandwich tot de buitenkant mooi bruin is en de kaas begint te lopen.

Leg de gegrilde sandwich met appenzeller en appel op een bord en snijd hem schuin doormidden.

Serveer de sandwich en geniet.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

    Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren

    Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

  • Kleine appeltaartjes met noten

    Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker

  • Speculaastaart met peer

    Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • lunchen met appel

    Lunchen met appel; heel veel inspiratie voor een fruitige lunch

  • Peren op bladerdeeg

    Peren op bladerdeeg; 5 ingrediënten en 20 minuten werk

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.