Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Lunch

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Met romig roerei, tomaat en burrata in een warme croissant geniet je zonder gedoe van een luxe momentje aan tafel

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
0
Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Een croissant, maar dan niet zoet – en ook geen supermarkt-variant vol rare toevoegingen. In dit recept gebruik je échte roomboter croissants. Die zijn al smaakvol van zichzelf, maar worden hier gevuld met roerei, tomaat en verse Nederlandse burrata. Simpel, maar echt iets om even voor te gaan zitten.

Door het kapje van de croissant te snijden en hem licht uit te hollen, maak je ruimte voor de vulling. Even opwarmen in de oven maakt ‘m weer lekker krokant – dat maakt echt verschil. Ondertussen klop je een paar scharreleieren los met wat water. Dat water zorgt voor een luchtiger roerei. Bak het op laag vuur, zodat het zacht blijft en niet bruin wordt.

De burrata haal je uit het vocht en verdeel je pas op het laatst. Zo blijft die fris en romig. De plakjes tomaat geven iets fris en de lente-ui maakt het net wat pittiger.

Het is een warm broodje, maar dan luxe. Geen voorverpakte vulling of voorgesneden mix, maar gewoon een paar goede ingrediënten die je zélf bij elkaar brengt. Lekker voor in het weekend, of als je iemand wilt verrassen aan tafel. Serveer direct, dan is-ie op z’n best.

Mozzarella

Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade

Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Porties: 2 porties
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 grote roomboter croissants
  • 4 scharreleieren
  • 1 bolletje Nederlandse burrata
  • 2 kleine trostomaten
  • 1 lente-ui
  • klontje roomboter
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Snijd het kapje van de croissants en haal een beetje kruim uit het onderste gedeelte.

Verwarm de croissants ongeveer 5 minuten in een oven van 180 graden tot ze warm en knapperig zijn.

Klop intussen de eieren los met twee eetlepels water en een beetje zout en peper.

Snijd  het groene gedeelte van de lente-ui in dunne ringetjes.

Snijd de tomaten in plakjes.

Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag en smelt daarin de boter. Laat de boter niet verkleuren.

Bak de eieren licht roerend met een spatel net gaar. Laat ze niet verkleuren.

Vul de holtes van de croissants met het roerei, leg daarop de plakjes tomaat.

Haal de burrata uit het vocht en snijd hem doormidden.

Verdeel de burrata over de tomaten en verdeel er een beetje lente-ui over.

Bestrooi lichtjes met zout en peper en leg het kapje erop.

Serveer de gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata direct.

Tafel lekker !!

Tags: Eieren
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
Lunch

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella

Tosti caprese
Lunch

Tosti caprese, maak een heerlijke lunch met verse tomaten en Nederlandse mozzarella

Baguette met graskaas en Hollandse tomaten
Lunch

Lentelunch: Baguette met graskaas en Hollandse tomaten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!