• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Hartige cake; gevuld met ham, kaas, bacon en olijven

Redactie door Redactie
in Lunch
0
1
Hartige cake

Hartige cake; gevuld met ham, kaas, bacon en olijven – Verrassend simpel en verrassend lekker dat is deze hartige cake. Leuk voor bij een feestelijke brunch- of lunch, maar neem wat je over hebt gerust de volgende dag mee in je broodtrommel. Dat wordt smullen zo tussen werk of lesuren door.

De hartige cake is gevuld met kaas, ham, olijven en bacon, een combinatie die eigenlijk altijd goed is, maar in een cake kom je die combinatie toch niet zo vaak tegen. Bij cake wordt natuurlijk al snel gedacht aan zoetigheid, maar je zou deze cake kunnen vergelijken met hartige muffins alleen dan gebakken in een cakeblik. Zo ziet het er net weer even anders uit.

Leuk voor bij een feestelijke brunch- of lunch, maar neem wat je over hebt gerust de volgende dag mee in je broodtrommel

Hartige cake

Porties: 24 cm
Bereidingstijd: 80 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 20 cl appelsap
  • 1 el olijfolie
  • 4 eieren
  • 1/2 tl zout
  • 250 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gram geraspte kaas *
  • 1 grote ui
  • 150 gram bacon
  • 150 gram gekookte ham
  • 100 gram zwarte olijven
  • 100 gram groene olijven
  • 2 el peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo bak je een hartige cake:

* kies een kaas die je zelf lekker vindt, ik gebruikte in deze cake 75 gram Gruyère en 75 gram Emmentaler.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg op een bakplaat een stuk aluminiumfolie en vouw hiervan de randen iets omhoog. Leg de plakken bacon op het folie en bak ze in de oven in ongeveer 10 minuten lekker knapperig. Neem ze uit de oven en laat op een keukenpapiertje uitlekken. Het vet dat nu op het aluminiumfolie is achtergebleven schenk je voorzichtig in een koekenpan.

Snijd de ui heel fijn en bak glazig in het vet van de bacon, mocht dit niet voldoende vet zijn voeg dan een klein beetje olijfolie toe. Schep de uien op een zeef en laat goed uitlekken anders wordt je deeg straks echt zompig.

Neem een kom en roer hierin het appelsap, de olijfolie, de eieren en het zout. In een andere kom meng je de bloem met het bakpoeder en zeeft het vervolgens boven het eimengsel. Roer  het geheel met een houten lepel of spatel goed om.

Snijd nu de gebakken plakken bacon, de gekookte ham en de olijven in kleine stukjes. Snijd de peterselie zeer fijn. Doe nu deze ingrediënten samen met de geraspte kaas bij het deeg en roer om tot alles goed met elkaar vermengd is.

Vet je cakeblik goed in of gebruik eventueel een bakpapiertje. Schep het deeg in de vorm en plaats het cakeblik  in het midden van de oven. Bak de hartige cake in 1 uur gaar.

Tafel lekker !!

Tags: BrunchOlijvenVleesVlees - HamVlees - Varkensvlees - Bacon
DeelPin161VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Beefburgers; een lekker recept voor de barbecue
Lunch

Verse beefburgers met gegrilde groenten

wrapdriehoekjes met pittige kip
Lunch

Zelfgemaakte wrapdriehoekjes met pittige kip; tussendoor of bij de borrel

Boerenomelet met verse groenten
Lunch

Boerenomelet met verse groenten en echte kaas: makkelijk, voedzaam en vers

wrapdriehoekjes met ham en kaas
Lunch

Zelf maken: wrapdriehoekjes de luxe met ham en kaas; snel én vers

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
Lunch

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata
Lunch

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen
  • Cajun kruidenmix maak je lekker zelf

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Marleen Lambeets op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!