• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Hartige cake; gevuld met ham, kaas, bacon en olijven

0
Hartige cake

Hartige cake; gevuld met ham, kaas, bacon en olijven – Verrassend simpel en verrassend lekker dat is deze hartige cake. Leuk voor bij een feestelijke brunch- of lunch, maar neem wat je over hebt gerust de volgende dag mee in je broodtrommel. Dat wordt smullen zo tussen werk of lesuren door.

De hartige cake is gevuld met kaas, ham, olijven en bacon, een combinatie die eigenlijk altijd goed is, maar in een cake kom je die combinatie toch niet zo vaak tegen. Bij cake wordt natuurlijk al snel gedacht aan zoetigheid, maar je zou deze cake kunnen vergelijken met hartige muffins alleen dan gebakken in een cakeblik. Zo ziet het er net weer even anders uit.

Leuk voor bij een feestelijke brunch- of lunch, maar neem wat je over hebt gerust de volgende dag mee in je broodtrommel

Hartige cake

Porties: 24 cm
Bereidingstijd: 80 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 20 cl appelsap
  • 1 el olijfolie
  • 4 eieren
  • 1/2 tl zout
  • 250 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gram geraspte kaas *
  • 1 grote ui
  • 150 gram bacon
  • 150 gram gekookte ham
  • 100 gram zwarte olijven
  • 100 gram groene olijven
  • 2 el peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo bak je een hartige cake:

* kies een kaas die je zelf lekker vindt, ik gebruikte in deze cake 75 gram Gruyère en 75 gram Emmentaler.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg op een bakplaat een stuk aluminiumfolie en vouw hiervan de randen iets omhoog. Leg de plakken bacon op het folie en bak ze in de oven in ongeveer 10 minuten lekker knapperig. Neem ze uit de oven en laat op een keukenpapiertje uitlekken. Het vet dat nu op het aluminiumfolie is achtergebleven schenk je voorzichtig in een koekenpan.

Snijd de ui heel fijn en bak glazig in het vet van de bacon, mocht dit niet voldoende vet zijn voeg dan een klein beetje olijfolie toe. Schep de uien op een zeef en laat goed uitlekken anders wordt je deeg straks echt zompig.

Neem een kom en roer hierin het appelsap, de olijfolie, de eieren en het zout. In een andere kom meng je de bloem met het bakpoeder en zeeft het vervolgens boven het eimengsel. Roer  het geheel met een houten lepel of spatel goed om.

Snijd nu de gebakken plakken bacon, de gekookte ham en de olijven in kleine stukjes. Snijd de peterselie zeer fijn. Doe nu deze ingrediënten samen met de geraspte kaas bij het deeg en roer om tot alles goed met elkaar vermengd is.

Vet je cakeblik goed in of gebruik eventueel een bakpapiertje. Schep het deeg in de vorm en plaats het cakeblik  in het midden van de oven. Bak de hartige cake in 1 uur gaar.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

  • Goulash van varkenspoulet

    Stoofavontuur: Een robuuste goulash van varkenspoulet

  • Duuvelkesvlees

    De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

  • Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

    Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.