• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Hotdog met zuurkool

Met de juiste ingrediënten maak je zelf de lekkerste!

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
0
hotdog met zuurkool

Hotdog met zuurkool – Iedereen heeft wel eens een hotdog gegeten. Ze zijn erg populair en worden op veel plaatsen verkocht. Het is een broodje worst, meestal een zacht broodje met een knakworst, maar er zijn heel veel varianten op. Soms zijn ze echt lekker, maar vaak begin je eraan met lekkere trek en dan valt het erg tegen. Vooral onderweg is de verleiding groot om te zwichten voor een broodje hotdog dat achteraf niet lekker blijkt. Heb je wel eens een hotdog bij de Hema gehaald? Dat is misschien goedkoop, maar is het lekker? Ja, het helpt de honger te stillen, maar met het grootste gemak maak je thuis een veel lekkerdere hotdog, met of zonder zuurkool, net wat je lekker vindt. Kijk maar eens naar onderstaand recept.

Drie goede basisingrediënten voor 100% smaak

Als de basis van een lunchgerecht goed is, kan het recept bijna niet meer mislukken. Zeker bij een broodje hotdog met zuurkool is dit een gegeven. Je hoeft niet veel meer te doen dan de worstjes opwarmen, maar als je geen lekkere worstjes koopt, kun je doen wat je wilt, die smaak verandert niet. Neem verse knakworst, die ook echt knakt! Het verwarmen van de knakworst is het moeilijkste van het hele recept voor hele hotdog met zuurkool. Je denkt vast: ‘dat kan toch iedereen?’. Jazeker, maar of iedereen het goed doet is weer een ander verhaal. Je warmt de knakworst op in ruim water wat je tegen de kook aanbrengt. Het water mag niet koken! Daarin laat je de knakworsten rustig warm worden. Vraag even aan de slager of kijk op de verpakking hoe, soms moeten de worstjes namelijk nog eerst even wellen. Dat wellen duurt 15 minuten en is nodig voor de garing en de smaakontwikkeling. Als het water kookt, kunnen de knakworsten knappen en dan ben je de hele smaak kwijt, want die zit dan in het water.

Het water waar je de knakworst in opwarmt mag niet koken!

De broodjes is net hetzelfde verhaal. Koop je een lekker broodje van de bakker voor je hotdog met zuurkool of een broodje wat ze dan een hotdog-broodje noemen, maar wat eigenlijk best droog is. Door het warm te maken wordt het misschien ietsjes beter, maar het kan niet op tegen een echt lekker broodje. Dat kan zowel een hard als een zacht broodje zijn, jij bent de baas! En het derde ingrediënt, is de zuurkool. Kies een zuurkool die jij lekker vindt, er is zoveel verschil in.

Hoort er in een recept voor een hotdog wel zuurkool?

Tja, daar zijn de meningen over verdeeld. Dat het lekker is, dat is wel zeker. De zuurkool geeft een heerlijk smaakcontrast aan het geheel. Meestal wordt er rauwe zuurkool zo uit het vat op gedaan. Dit kan vrij zuur uitpakken. Wil je het graag minder zuur? Dan zou je de zuurkool kunnen spoelen met water. Je spoelt dan wel ook heel veel smaak en vitamines weg. Als je de zuurkool met een klein beetje boter eventjes opbakt in een koekenpan, wordt de smaak ook veel zachter. Die warme zuurkool in de hotdog is zeker op koude dagen ook erg lekker.

Wat kies jij? Mosterd, ketchup of mayonaise?

Welke saus je op de hotdog met zuurkool doet is heel persoonlijk. De klassiekste variant is het recept met ketchup en/of mosterd. Er zijn zelfs speciale hotdog sauzen te koop. Je kunt ook zelf een lekker sausje maken voor op de hotdog, niets moet, alles mag, dus leef je uit!

Zuurkool

Zuurkool; niet alleen in de stamppot!

Wat weet jij van verse zuurkool? Want ondanks dat deze gefermenteerde kool een bewerkt product is, is er verse en gekookte zuurkool te koop.

Hotdog met zuurkool

Porties: 1 broodje
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 zacht puntje
  • 1 verse knakworst
  • 50 gram zuurkool
  • tomatenketchup
  • mosterd

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een hotdog met zuurkool:

Verwarm de knakworst ongeveer 5 tot 15 minuten afhankelijk van de soort knakworst in ruim warm water. Laat het water niet koken!

Verwarm, als je warme zuurkool wenst, de zuurkool in een pannetje met een beetje boter en aanhangend water.

Snijd het broodje aan de bovenkant open.

Verdeel er de helft van de zuurkool over. Leg er de warme knakworst op met daarop de rest van de zuurkool.

Verdeel er ketchup en mosterd naar smaak over en geniet.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel
Lunch

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel

Griekse kip gyros
Lunch

Griekse kip gyros met zelfgemaakt pitabroodje

Ciabatta met geitenkaas en perziken
Lunch

Ciabatta met geitenkaas en perziken; voor een verse, snelle lunch

Caesar wraps met kipfilet, krokante croutons en ei
Lunch

Caesar wraps met kipfilet, krokante croutons en ei

Salade wraps
Lunch

Salade wraps met een royale Thaise vulling (picknickidee!)

Beefburgers; een lekker recept voor de barbecue
Lunch

Verse beefburgers met gegrilde groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!