Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Lunch

Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto

Warm of koud, dat kan allebei!

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
0
Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto

Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto – Een heerlijk kruidig broodje dat je ook heel goed als tosti kunt serveren.

Focaccia of Italiaanse bol met mozzarella

Een Italiaanse bol of focaccia kun je bij de meeste bakkers wel kopen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf focaccia te bakken en die in parten te snijden en dan te vullen. Zelf gebakken brood is natuurlijk het allerlekkerste, maar niet iedereen heeft er tijd voor om zelf brood te bakken. Vaak worden broodjes gegeten om net iets makkelijker en sneller klaar te zijn met de maaltijd. Maar heb je eens de tijd, dan is het zeker de moeite waard om eens zelf een focaccia te bakken.

Pesto, dat maak je toch zeker zelf!

Op de Italiaanse bol met mozzarella gaat pesto. Pesto is een smeersel gemaakt van basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olie. Ook hier geldt: zelfgemaakt is het allerlekkerste. Als je dan toch een pesto koopt kun je beter die van de versafdeling nemen in plaats van die uit een glazen potje, want ook daar zit wel het nodige verschil in. Je kunt natuurlijk ook pesto zelf maken, dan heb je altijd de lekkerste variant.

Warm of koud, met de Italiaanse bol met mozzarella kan het allebei

Dit Italiaans getinte broodje is vooral in de zomer erg lekker en fris van smaak. Als het wat kouder is, kun je de Italiaanse bol met mozzarella ook serveren als een luxe tosti. Heerlijk met die lange draden mozzarella. Je kunt van die kleine bolletjes gebruiken, maar een gewone, grotere bol die je in plakken snijdt, is prettiger in gebruik. Tip: het is erg lekker om er ook een of twee plakken gesneden vleeswaren zoals Serranoham of salami aan toe te voegen. Die extra vulling geeft het broodje net wat meer pit. Wil je het vegetarisch houden? Dan laat je de vleeswaren gewoon weg. Je kunt de Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto natuurlijk prima als lunch op tafel zetten.

Mozzarella

Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade

Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?

Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto

Porties: 1 broodje
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 stuk focaccia of Italiaanse bol
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 1 tomaat in plakken
  • 1/2 bol mozzarella in dunne plakken
  • serranoham of salami (optioneel)
  • een paar verse blaadjes basilicum

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto:

Snijd het brood open en besmeer de beide binnenkanten dun met de pesto.

Beleg met de tomaat en de mozzarella. Scheur het basilicum in stukjes en steek die er op verschillende plaatsen tussen.

Leg de vleeswaren erop en sluit het broodje.

Verwarm het gevulde broodje in een contactgrill of eet het koud op.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin2TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
Lunch

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata
Lunch

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Tosti caprese
Lunch

Tosti caprese, maak een heerlijke lunch met verse tomaten en Nederlandse mozzarella

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!