• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Kaas uienbroodje met Remeker kaas

Met gekarameliseerde uien!

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
0
Kaas uienbroodje met Remeker kaas

Kaas uienbroodje met Remeker kaas – Als je liefhebber bent van kaas uienbroodjes dan moet je dit echt maken. De goed gevulde broodjes zijn makkelijk te maken en echt zo lekker. Ze zijn royaal gevuld met heerlijk gekarameliseerde uien en zijn overbakken met een goddelijk zachte smeltende kaas.

Lekker lunchen

Lekker lunchen kan zo makkelijk zijn. Neem nu dit kaas uienbroodje met Remeker kaas. Het enige wat je er voor nodig hebt zijn pistolets, uien en geraspte jonge Remeker kaas. Die uien bak je langzaam in een beetje roomboter met wat kruiden tot ze helemaal zacht en gaar zijn. Dit geeft een mooie volle karamelachtige smaak die zowel zoet als hartig is. Als je dat in een opengesneden pistoletje doet en dat dan, met een laag geraspte jonge kaas erover, even in de oven zet heb je een heerlijk broodje. Dit en een lekkere kop zelfgemaakte soep en je hebt een lunch waar je u tegen zegt.

Een kaas uienbroodje met Remeker kaas is niet te vergelijken met de standaard kaas uienbroodjes die je overal koopt!

Een echt lekker kaas uienbroodje

Als je lekker wilt eten begin je met goede producten kopen. Dat niet alles wat lekker is van ver hoeft te komen, zie je in dit lunchgerecht. Het is een vrij eenvoudige combinatie van een paar oer-Hollandse producten. Nederlandse kaas en gele uien, die samen een geweldig lekkere combinatie vormen. De kaas in dit recept is Remeker Pril, een rauwmelkse natuurkorst kaas die maar kort heeft gerijpt. Het korte rijpen van de kaas geeft een heerlijk wegsmeltende kaas met een romige boterachtige structuur.

Een kaas uienbroodje met Remeker kaas is niet te vergelijken met de standaard kaas uienbroodjes die je overal koopt. Die jonge smeltende kaas, op een royale laag gekarameliseerde uien, is echt zo veel lekkerder dan dat broodje met een paar gesnipperde rauwe uitjes met een beetje geraspte kaas. Dus duik de keuken in en maak eens zelf een kaas uienbroodje, maak er gelijk meer en nodig vrienden uit om samen te genieten.

Nederlandse kaas

Nederlandse kaas

Ontdek heerlijke Nederlandse kaas. Niet alleen de Goudse. Natuurlijk vind je hier ook de lekkerste recepten met kaas uit Nederland.

Kaas uienbroodje met Remeker kaas

Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 pistolets
  • 2 flinke uien
  • +/- 250 gram Remeker pril
  • zout en peper
  • een klontje roomboter
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een kaas uienbroodje met Remeker kaas:

Leg de kaas na aankoop in de koelkast, zodat hij goed koud wordt.

Schil en snijd de uien in reepjes.

Smelt de boter en bak hierin op een zacht vuur de uien tot ze helemaal zacht en gaar zijn. Voeg er halverwege zout, flink peper en oregano aan toe. Het zout verandert de structuur van de uien en laat ze mooi verkleuren.

Rasp, in de tijd dat de uien karameliseren, de kaas op een grove rasp, en snijd de broodjes van bovenaf in.  Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vul de broodjes met het uimengsel en beleg ze met ongeveer de helft van de kaas.

Zet de plaat met broodjes in de oven en haal die er na 5 minuten weer uit.

Verdeel nu de rest van de kaas over de broodjes en bestrooi ze met nog een klein beetje oregano.

Zet de plaat nog even terug tot alle kaas gesmolten is.

Serveer de kaas uienbroodjes met Remeker kaas direct.

Tafel lekker !!

DeelPin6VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel
Lunch

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel

Griekse kip gyros
Lunch

Griekse kip gyros met zelfgemaakt pitabroodje

Ciabatta met geitenkaas en perziken
Lunch

Ciabatta met geitenkaas en perziken; voor een verse, snelle lunch

Caesar wraps met kipfilet, krokante croutons en ei
Lunch

Caesar wraps met kipfilet, krokante croutons en ei

Salade wraps
Lunch

Salade wraps met een royale Thaise vulling (picknickidee!)

Beefburgers; een lekker recept voor de barbecue
Lunch

Verse beefburgers met gegrilde groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!