Meloen met ham op brood – Wil je zonder moeite een superlekker ontbijt of lunch? Serveer dan deze bekende combinatie eens anders en eet je meloen met ham op brood.
Waarom wel bij brood en niet op brood?
Meloen wordt vaak als extra gegeven bij een lunch of ontbijt. Maar waarom zouden we deze niet op brood doen en er een lekker royaal belegde boterham mee maken. De gedroogde ham eten we vaker op brood, dan kan de meloen er ook wel bij. Avocado maakt het geheel lekker zacht en romig van smaak.
Dunne plakken
De kaasschaaf is niet alleen handig voor kaas. Hiermee snij je ook in no-time perfect dunne plakken van je meloen, avocado en nog veel meer andere groente en fruit. Voorwaarde voor mooie plakjes is wel dat je een scherpe kaasschaaf hebt en je fruit niet al te rijp is.
Soorten meloenen; inclusief tips & recepten
Lekker naar de markt of groenteman en met verschillende soorten meloenen naar huis. Natuurlijk inclusief recepten met dit verse zomerfruit.
Meloen met ham op brood
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1/4 meloen naar keuze
- 1/2 avocado
- 4 plakjes gedroogde ham naar keuze
- 2 el roomkaas
- peper, zout
- 2-4 lekkere sneetjes brood
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je meloen met ham op brood:
Haal de pitten en de schil van de meloen en de avocado. Snijd er met een kaasschaaf dunne plakken van. Rooster eventueel de sneetjes brood en besmeer deze met de roomkaas. Beleg met meloen en leg er de gedroogde ham losjes op. Verdeel er de avocado over en bestrooi met peper en zout naar smaak. Serveer je meloen met ham op brood als ontbijt of lunch.
Tafel lekker !!