• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Omelet met champignons en spinazie

Een stevig en hartig ontbijt (en óók lekker voor de lunch!)

1
omelet met champignons en spinazie

Omelet met champignons en spinazie – Eieren, champignons en spinazie zijn een bron aan voedingsstoffen, vitamines en mineralen. En wat is er nu lekkerder dan die drie ingrediënten samen te verwerken in een heerlijke omelet met champignons en spinazie, die ook nog eens heel snel op tafel staat? Op welk moment van de dag eet je dat gerecht dan? Dat maakt niet uit, het is geschikt voor elke soort maaltijd.  Een omelet met die ingrediënten is supersnel klaar en bovendien erg smakelijk!

Boordevol voedingsstoffen, vitamines en mineralen

Of je de eieren voor de omelet met champignons en spinazie nu van je eigen kippen krijgt, of dat je ze bij de kaasboer of de supermarkt gaat halen, ze zitten altijd tjokvol voedingsstoffen, zoals eiwitten en onverzadigde vetten. Spinazie en champignons doen daar nog een schepje bovenop, ze zijn een bron van vitamines. Drie champignons per dag leveren ons bijvoorbeeld onze dagelijkse behoefte aan vitamine D en spinazie is erg rijk aan vitamine K, goed voor je botten! Je let er uiteraard wel op dat je verantwoorde eieren koopt toch? Hoe je voor een verantwoord ei kiest, lees je elders op de website.

Omelet met champignons en spinazie, dat is veelzijdig, lekker en snel gemaakt

Op welk moment smaakt een omelet nu niet? Als ontbijt, als lunch of bijvoorbeeld voor een licht avondmaal, een omelet kan altijd! Je kunt er ook enorm mee variëren. Heb je nog wat restjes groenten of een restje kaas , vis of vlees in de koelkast liggen? In een omelet kun je het vaak allemaal kwijt. Zo ga je ook weer voedselverspilling tegen. De omelet maak je met een restje champignons, een restje spinazie en een restje Goudse kaas. Dit keer als ontbijt. Je zult versteld staan van de smaak en je kunt er lekker mee door tot aan de lunch.

Wilde spinazie

Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Lunchrecepten met champignons

Makkelijke lunchrecepten met champignons en eieren

Voor deze lunchrecepten met champignons en eieren heb je niet veel nodig om lekker te eten. Lekkere recepten voor omelet, frittata en roerei!

omelet recepten

Omelet recepten; van basis tot luxe varianten

Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.

Omelet met champignons en spinazie

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 eieren
  • 100 gram champignons
  • 50 gram verse spinazie
  • 25 gram Goudse kaas, geraspt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke eetlepel olijfolie
  • peper uit de molen
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Een omelet met champignons en spinazie maak je zo:

Hak de champignons fijn. Je wilt de consistentie van rul gehakt.

Was de spinazie en dep droog met keukenpapier.

Breek de eieren in een kom en roer ze goed los. Kruid af met zout en peper.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan tot die goed heet is. Bak de champignons aan. Als de champignons bijna gaar zijn pers je het teentje knoflook er boven uit en bakt dit nog even aan samen met de champignons.

Voeg de spinazie toe en stoof beetgaar.

Verdeel het spinazie-champignonmengsel over de bodem van een pan. Kruid met zout en peper. Voeg de Goudse kaas toe. Voor de kaas gesmolten is giet je het eiermengsel eroverheen. Verdeel het eimengsel mooi over de pan.

Bak op hoog vuur tot de omelet begint te stollen. Verlaag de temperatuur van je fornuis tot het minimum en laat de omelet vijf minuten garen. Het resultaat is een heerlijke smeuïge omelet.

Serveer de omelet met champignons en spinazie direct.

Tafel lekker !!

Frederike W.

Frederike W.

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.