• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Omelet met champignons

Het recept voor een echt lekkere en voedzame lunch

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
0
Omelet met champignons

Omelet met champignons – In het weekend mag de lunch best een beetje specialer. Maak van je weekendlunch een waar feestmaal en serveer een omelet. Een omelet heeft maar een paar ingrediënten nodig en is vrij makkelijk te maken. Met een paar eieren, een handvol paddenstoeltjes en een klein beetje extra werk tover je dan ook een geweldig smaakvolle omelet met champignons op tafel. Kies voor verse eieren van goede kwaliteit. Hoeveel eieren je gebruikt hangt af van je persoonlijke voorkeur en eetlust, maar over het algemeen werken drie eieren goed voor een stevige omelet.

Omelet bakken, het lijkt moeilijker dan het is

Er wordt vaak tegenop gezien om een omelet te bakken. De omelet staat ook bekend als een test voor koks. Als je een goede omelet kunt bakken zou je een goede kok zijn. Nou geloof me, er zijn goede koks die het niet lukt. Maar ook als je niet goed bent in koken kun je best een omelet met champignons bakken. Het belangrijkste bij een omelet bakken is dat je het vuur laag hebt staan, zodat het eimengsel niet verkleurd, maar alleen stolt. Draaien hoeft niet, dat is een hindernis die je over mag slaan. Als de bovenkant nog net iets blinkt, verdeel je over een helft gebakken champignons, waarna je de omelet voorzichtig dubbelklapt tot de kenmerkende halve maan. Lijkt dit je lastig, dan kun je de champignons ook in een baan in het midden verdelen en de zijkanten er overheen klappen, net wat voor jou het makkelijkste is.

Champignons met smaak in de omelet

Om lekker veel smaak te creëren, bak je de champignons krachtig aan in een beetje boter. Doe dit op hoog vuur zodat ze ook echt bakken en niet gaar stoven. Breng de champignons voor een omelet flink op smaak met zout en peper, als extra smaakmaker is er gekozen voor tijm, maar voeg gerust een gesnipperd uitje of teentje knoflook toe als jij dat lekker vindt.

Lunchrecepten met champignons

Makkelijke lunchrecepten met champignons en eieren

Voor deze lunchrecepten met champignons en eieren heb je niet veel nodig om lekker te eten. Lekkere recepten voor omelet, frittata en roerei!

omelet recepten

Omelet recepten; van basis tot luxe varianten

Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.

Omelet met champignons

Porties: 1 omelet
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 eieren
  • 25 gram boter
  • 150 gram champignons
  • 2 takjes tijm
  • een beetje gehakte peterselie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een omelet met champignons:

Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak ze krachtig op hoog vuur in de helft van de boter. Breng ze op smaak met zout, peper en de blaadjes van een takje tijm.

Klop de eieren los tot een egaal mengsel en breng ze op smaak met een beetje zout en peper.

Smelt de boter in een koekenpan, maar laat hem niet verkleuren.

Giet het eimengsel erop en laat het ei zachtjes op laag vuur stollen. Roer in het begin een paar keer het gestolde ei van de bodem en laat het nog vloeibare ei in de ontstane gaten lopen tot er geen vloeibaar ei meer is.

Als het ei net niet helemaal gestold is, verdeel je de champignons over een helft van de omelet. Vouw de andere helft van de omelet er voorzichtig overheen, draai het vuur uit en laat de omelet nog heel even in de warme pan liggen. Het ei zal nog een beetje doorgaren.

Schuif de omelet op een bord en bestrooi de omelet met champignons met een paar blaadjes tijm en gehakte peterselie. Serveer de omelet met vers geroosterd brood en boter.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel
Lunch

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel

Griekse kip gyros
Lunch

Griekse kip gyros met zelfgemaakt pitabroodje

Ciabatta met geitenkaas en perziken
Lunch

Ciabatta met geitenkaas en perziken; voor een verse, snelle lunch

Caesar wraps met kipfilet, krokante croutons en ei
Lunch

Caesar wraps met kipfilet, krokante croutons en ei

Salade wraps
Lunch

Salade wraps met een royale Thaise vulling (picknickidee!)

Beefburgers; een lekker recept voor de barbecue
Lunch

Verse beefburgers met gegrilde groenten

Reacties 4

  1. Anjes says:
    2 jaar geleden

    Is erg lekker, maar kon niet alleen het recept printen. Kan dit veranded worden?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Als je de printknop boven de ingrediëntenlijst gebruikt, kan dat wel Anjes 😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!