Omelet met zalm – Bij een brunch horen eieren. Natuurlijk is een gekookt eitje prima, maar het kan natuurlijk altijd lekkerder en luxer. Een omelet is dan een gerecht dat echt iets toevoegt aan die brunch. En een omelet met zalm maakt er helemaal een feestje van. Dus serveer die omelet eens bij een brunch voor de feestdagen. Het is een recept waart je altijd mee scoort en dat niet moeilijk te maken is.
Ei en gerookte zalm
Waarom zou je een omelet met zalm combineren? De combinatie van eieren en gerookte zalm is bij veel mensen geliefd. De smaken en de texturen passen geweldig bij elkaar. De zachte en wat romige smaak van de eieren is een geweldige basis voor de zoutige en rokerige smaak van de zalm. De omelet is licht en luchtig en de wat stevigere textuur van de vis past daar heel goed bij. Je geeft een kruidige touch aan het geheel door het gebruik van verse dille.
Behalve dat een omelet met zalm gewoon een erg lekkere maaltijd is, is het ook nog eens een heel gezonde combinatie. Zowel de eieren als de zalm zijn een goede bron van eiwitten. In eieren zitten de nodige vitaminen en mineralen. De zalm is rijk aan omega-3 vetzuren. Allemaal redenen om die twee ingrediënten met regelmaat op je menu te zetten. Dus je slaat met dit recept twee vliegen in een klap. Of eigenlijk drie, want je serveert er een heel smaakvol gerecht mee.
Omelet met zalm maken, op een duurzame manier
Als je boodschappen gaat doen om dit recept te maken, let dan op een paar dingen. Koop verse vis. Je kunt plakjes gerookte zalm gebruiken en die in reepjes snijden. Je kunt bij de visboer vaak ook wel gerookte zalmsnippers kopen. Neem wat jij het handigst vindt. Let ook op het MSC-keurmerk als je vis koopt. Dan weet je dat je duurzaam gevangen of verantwoord gekweekte vis koopt. Om de omelet met zalm te maken gebruik je natuurlijk ook verantwoorde eitjes. Ga dus voor vrije-uitloop eieren of biologische eieren. Zo maak je van je omelet met zalm niet alleen een lekker, maar ook een duurzaam gerecht.
Omelet recepten; van basis tot luxe varianten
Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.
Ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm
Er zijn weinig visproducten die zo veelzijdig zijn als gerookt zalm. Want je kunt geweldig ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm.
Omelet met zalm
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 eieren
- 3 eetlepels kookroom of slagroom
- 75 gram gerookte zalm
- 50 gram zachte Hollandse geitenkaas
- een paar takjes verse dille
- olie om in te bakken
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een omelet met zalm:
Knip de verse dille fijn.
Kluts de eieren los met de room. Voeg wat een klein beetje zout en wat peper toe. Voeg de helft van de fijngeknipte dille toe.
Verkruimel de geitenkaas.
Snijd de zalm in stukjes als je plakjes hebt.
Verhit wat olie in een koekenpan.
Voeg de eieren toe.
Strooi de geitenkaas over de eieren.
Verdeel de zalm over de geitenkaas.
Doe een passend deksel op de pan en bak de omelet gaar. Dat zal een minuut of 5 duren.
Schuif de omelet met zalm op een bord. Bestrooi met de rest van de dille.
Verdeel de omelet in porties en serveer hem direct.
Tafel lekker !!