• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Omelet met zalm

Niet alleen een feestelijk gerecht, maar ook gezond

0
Omelet met zalm

Omelet met zalm – Bij een brunch horen eieren. Natuurlijk is een gekookt eitje prima, maar het kan natuurlijk altijd lekkerder en luxer. Een omelet is dan een gerecht dat echt iets toevoegt aan die brunch. En een omelet met zalm maakt er helemaal een feestje van. Dus serveer die omelet eens bij een brunch voor de feestdagen. Het is een recept waart je altijd mee scoort en dat niet moeilijk te maken is.

Ei en gerookte zalm

Waarom zou je een omelet met zalm combineren? De combinatie van eieren en gerookte zalm is bij veel mensen geliefd. De smaken en de texturen passen geweldig bij elkaar. De zachte en wat romige smaak van de eieren is een geweldige basis voor de zoutige en rokerige smaak van de zalm. De omelet is licht en luchtig en de wat stevigere textuur van de vis past daar heel goed bij. Je geeft een kruidige touch aan het geheel door het gebruik van verse dille.

Behalve dat een omelet met zalm gewoon een erg lekkere maaltijd is, is het ook nog eens een heel gezonde combinatie. Zowel de eieren als de zalm zijn een goede bron van eiwitten. In eieren zitten de nodige vitaminen en mineralen. De zalm is rijk aan omega-3 vetzuren. Allemaal redenen om die twee ingrediënten met regelmaat op je menu te zetten. Dus je slaat met dit recept twee vliegen in een klap. Of eigenlijk drie, want je serveert er een heel smaakvol gerecht mee.

Omelet met zalm maken, op een duurzame manier

Als je boodschappen gaat doen om dit recept te maken, let dan op een paar dingen. Koop verse vis. Je kunt plakjes gerookte zalm gebruiken en die in reepjes snijden. Je kunt bij de visboer vaak ook wel gerookte zalmsnippers kopen. Neem wat jij het handigst vindt. Let ook op het MSC-keurmerk als je vis koopt. Dan weet je dat je duurzaam gevangen of verantwoord gekweekte vis koopt. Om de omelet met zalm te maken gebruik je natuurlijk ook verantwoorde eitjes. Ga dus voor vrije-uitloop eieren of biologische eieren. Zo maak je van je omelet met zalm niet alleen een lekker, maar ook een duurzaam gerecht.

omelet recepten

Omelet recepten; van basis tot luxe varianten

Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.

Ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm

Ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm

 Er zijn weinig visproducten die zo veelzijdig zijn als gerookt zalm. Want je kunt geweldig ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm.

Omelet met zalm

Porties: 2-4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 eieren
  • 3 eetlepels kookroom of slagroom
  • 75 gram gerookte zalm
  • 50 gram zachte Hollandse geitenkaas
  • een paar takjes verse dille
  • olie om in te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een omelet met zalm:

Knip de verse dille fijn.

Kluts de eieren los met de room. Voeg wat een klein beetje zout en wat peper toe. Voeg de helft van de fijngeknipte dille toe.

Verkruimel de geitenkaas.

Snijd de zalm in stukjes als je plakjes hebt.

Verhit wat olie in een koekenpan.

Voeg de eieren toe.

Strooi de geitenkaas over de eieren.

Verdeel de zalm over de geitenkaas.

Doe een passend deksel op de pan en bak de omelet gaar. Dat zal een minuut of 5 duren.

Schuif de omelet met zalm op een bord. Bestrooi met de rest van de dille.

Verdeel de omelet in porties en serveer hem direct.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • gevuld broodje ei

    Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch

  • truffelmayonaise

    Truffelmayonaise (een snelle en écht lekkere versie)

  • Heerlijke uitsmijter met champignons

    Uitsmijter met champignons en spek

  • roerei met verse spinazie

    Echt lekker lunchen: Maak roerei met verse spinazie

  • Flatbread met ei

    Flatbread met ei met ham, kaas en tomaat

  • Zelf ouderwets lekkere poffertjes bakken

    Zelf ouderwets lekkere poffertjes bakken: klassiek recept met boekweitbloem

  • aardappelverrassing met kaas uit de oven

    Aardappelverrassing met kaas – restjes kaas opmaken doe je met dit recept

  • Geroosterd brood met eieren

    Geroosterd brood met eieren en Limburgse cervelaat

  • eiwit opkloppen

    Eiwit opkloppen: tips en tricks voor stevig schuim

  • Dutch baby met bieslook en jonge Goudse kaas

    Dutch baby met bieslook en jonge Goudse kaas voor ontbijt of lunch

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.