Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Lunch

Rode bietjes-haring salade

De lekkerste maak je zelf

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
0
haring salade

Rode bietjes-haring salade – Dit is een salade die het hele jaar door verkrijgbaar is, maar vooral wordt gegeten met carnaval. De mooie roze haring salade is tijdens de carnavalsdagen volop te koop in de supermarkten en bij de groenteboer. Enkele uitzonderingen daargelaten, zit er in het recept erg veel mayonaise en vrij weinig haring in. Dus veel mensen gaan zelf met een recept aan de slag om rode bietjes-haring salade te maken. Niet alleen omdat het lekkerder is, maar het scheelt toch ook aardig in de beurs met de toch al dure dagen, met veel vloeibaar brood. Wil jij die salade ook eens zelf maken? Onderaan de pagina vind je een recept daarvoor.

Rode bietjes-haring salade is niet alleen voor carnaval

Rode bietjes-haring salade wordt veel gegeten op roggebrood, maar ook op een stukje stokbrood op een verjaardagsfeestje is de salade een welkome afwisseling. Of gewoon op een lekker broodje als lunch. Haring is tenslotte ook lekker en gezond als het geen carnaval is. Verder gaat er een appel in de salade, en natuurlijk de rode bietjes. Dit recept is vers, dit is lekker en daar ga je graag even voor zitten. En je neemt er graag de tijd voor om zelf eens een salade te maken met het recept uit dit artikel.

Haring happen en carnaval

Er wordt niet alleen haring salade gegeten met carnaval. Ieder jaar wordt er in het zuiden van het land flink feest gevierd. Na vaak wel vijf dagen carnaval te hebben gevierd, wordt er op woensdag naar de kerk gegaan om een askruisje te halen. Na de mis gaan veel kerkgangers nog naar de kroeg om de afgelopen carnaval te bespreken en “Eine hiering te biete”. Dit kan zowel zoute als zure haring zijn. De haringen worden vaak aangeboden door de kastelein om de carnavalsvierders te bedanken.

Rode bieten

Rode bieten; kleur op je bord!

Een groente die kleur op je bord brengt? Dan moet je rode bieten hebben, of gele, gestreepte of witte natuurlijk. Leef je uit met bietjes!

salades met appel

Salades met appel

Appels zijn erg veelzijdig en lekker fris van smaak, deze salades met appel zijn heel verschillend in smaak en allemaal even lekker.

Rode bietjes-haring salade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram gekookte rode bietjes
  • 250 gram zure haring
  • 1 appel liefst elstar of jonagold
  • 100 gram augurk
  • 1 kleine ui
  • mayonaise naar smaak
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Rode bietjes-haring salade maak je zo:

Snijd de bietjes in kleine blokjes. Giet de azijn van de haring af en snijd de haring en de bijbehorende uienringen in kleine stukjes. Doe die bij de bietjes in de kom.

Schil de appel en snijd ook die in blokjes. Doe ze dan gelijk door de bietjes en de haring. Schil de ui en snijd ze heel fijn. Roer alles door elkaar. Voeg er ongeveer 4 eetlepels mayonaise en zout en peper naar smaak aan toe.

Als je de rode bietjes-haring salade op een toastje serveert kun je er wat meer mayonaise aan toevoegen dan wanneer je de salade als lunch op een broodje doet.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin3TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
Lunch

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata
Lunch

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Tosti caprese
Lunch

Tosti caprese, maak een heerlijke lunch met verse tomaten en Nederlandse mozzarella

Reacties 9

  1. herman Jacobs says:
    6 maanden geleden

    rode bietjes paar aadappelen, twee blikjes haring in tomatensaus, maar de saus ervan afdeppen, dit maakt een lekkere haringsalade, je kunt er evetueel nog maio en hardgekookt ei opdoen

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      6 maanden geleden

      Lijkt me erg lekker Herman, weer een heel andere manier van haringsalade maken.

      Beantwoorden
  2. Mirjam Goos says:
    1 jaar geleden

    Ik vind de zure haring hier lekkerder bij, maar vervang de mayonaise met zure room en ik doe er 2 geprakte aardappelen bij.

    Beantwoorden
    • Jane says:
      7 maanden geleden

      Ik gebruik ook zure haring en aardappels erbij.
      Maar ik heb nog nooit zure room gebruikt. Wat is nou lekkerder?

      Beantwoorden
      • V. Fikkert says:
        7 maanden geleden

        Je had al een reactie zag ik. Leuk is het toch om te zien dat iedereen een eigen idee heeft over wat lekker is. Dit is derhalve ook slechts een visie. In mijn optiek maak je salade van zure haring zonder de bietjes. Dus aardappel, appel, ui, augurk (beetje bieslook mag zeker ), en natuurlijk zure haring. Dan 1 deel mayo (een goede) en twee delen zure room. Peper, zout en een HEEL KLEIN beetje nootmuskaat. Proeven en dan misschien een paar korreltjes suiker. Salade van zure haring moet lekker fris zijn, maar niet echt zuur. Heel belangrijk is ook dat je salade moet rusten, zo’n minimaal 6 uur in de koelkast. Overnacht is beter. Die smaken moeten zich gewoon even binden.

        Beantwoorden
  3. V.Fikkert says:
    1 jaar geleden

    Mooi en correct recept, maar natuurlijk moet die haring een zoute zijn. Dat geeft die prachtige interactie tussen zout en zoet. Ik maak de salade ook wel eens met spekbokking (Is tenslotte ook een haring, maar dan veel steviger), zeker het proberen waard !

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Bedankt voor de tip dat gaan we zeker eens proberen.

      Beantwoorden
    • Peter says:
      1 jaar geleden

      Je kunt het beste de ‘Matjesfilet nordische Art’ van de Duitse ALDI of Lidl gebruiken. Ik zou er verder ook nog gevriesdroogde bieslook en dille bij doen, dit combineert prima met rode biet én met vette vis.

      Beantwoorden
      • Connie Derks says:
        1 jaar geleden

        Dankjewel voor de tip Peter.

        Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!