Lekker Tafelen
zondag 18 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Lunch

Roerei met champignons

Zo maak je een echt lekker roerei met champignons

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
1
roerei met champignons

Roerei met champignons – Heerlijke gebakken champignons met romige stukjes roerei, dat is pas lekker genieten met ei. Want eieren en champignons zijn ingrediënten die heel goed samen gaan in een recept. Die combinatie zou je dus best eens wat vaker kunnen maken.

Een roerei met champignons is altijd lekker

Een roerei bij ontbijt, lunch en zelfs diner kan erg lekker zijn, zeker als je er champignons aan toevoegt. Zo wordt het samen met brood een ideaal gerecht voor een dagje zonder vlees. Door de champignons te gebruiken krijgt het gerecht meer bite, smaak en volume. Serveer er een lekkere groene salade bij, en je maaltijd is compleet. Makkelijk, snel en low budget. Wat wil je nog meer?

Bak de champignons en de eieren niet samen in een pan

Als je roerei met champignons maakt wil je lekkere bruine en zeker ook gare paddenstoelen. Om dat te bereiken bak je ze eerst met een beetje boter in een hete koekenpan. Als je de champignons samen met de eieren bakt laten de champignons te veel vocht los en worden ze omgeven door vocht en kleine stukjes waterig ei. Door ze apart te bakken krijg je mooiere maar ook vooral lekkerdere champignons.

Serveer met echt lekker brood

Als je roerei met champignons serveert, kun je er natuurlijk een gewone alledaagse snee brood of een zacht broodje bij geven, dat is altijd lekker. Ga je voor echt heerlijk? Koop dan eens een lekker desembrood, snijd daar dikke plakken van en besmeer ze licht met een klein beetje boter. Bak de sneden brood voordat je het roerei bakt, maar houd ze wel warm in de pan of onder een theedoek. Zeker weten dat dit desembrood veel meer voldoening geeft dan een zacht wit puntje. Natuurlijk kun je ook elk ander brood kiezen dat jij echt lekker vindt.

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Begin de dag goed met basis roerei of gebruik het recept van één van de varianten. Wij hebben de tips voor het allerlekkerste roerei.

Lunchrecepten met champignons

Makkelijke lunchrecepten met champignons en eieren

Voor deze lunchrecepten met champignons en eieren heb je niet veel nodig om lekker te eten. Lekkere recepten voor omelet, frittata en roerei!

Roerei met champignons

Porties: 2 porties
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 eieren
  • 2-3 eetlepels slagroom of melk
  • 200 gram champignons
  • 20+10 gram boter
  • 1 lente-ui
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je roerei met champignons:

Snijd de champignons in plakjes en bak ze kort op hoog vuur bruin en gaar met de 10 gram boter. Zet opzij.

Snijd de lente-ui in ringetjes.

Klop de eieren los met de slagroom of melk en breng op smaak met zout en peper.

Laat de boter smelten in de pan, maar laat niet heet worden. Giet de boter bij de geklopte eieren.

Verwarm de pan met de restanten boter tot hij warm is.

Voeg er het eimengsel aan toe en roer met een rubberen spatel zodat er vlokken ontstaan. Als het ei bijna gestold is voeg je er de gebakken champignons aan toe en verwarm je alles samen goed door. Het ei mag niet bruin bakken, er moet een beetje glans op blijven en mag maar net gaar zijn.

Schep het roerei met de champignons over in, een liefst warme, schaal en bestrooi met een beetje extra zout en peper en de gesneden lente-ui. Serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: EierenGroente
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
Lunch

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata
Lunch

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Tosti caprese
Lunch

Tosti caprese, maak een heerlijke lunch met verse tomaten en Nederlandse mozzarella

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken
  • Van gloeiend rooster tot gekoeld glas
  • Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast
  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Martine op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!