Salade wraps met een royale Thaise vulling – Je kent het ongetwijfeld. Op een verjaardag krijg je bij de borrel een opgerolde tortilla met een vulling van roomkaas en zalm, een vulling van tonijn of een vulling van kipkerriesalade. Dat vindt iedereen lekker, maar niemand vindt dat heel bijzonder. En dat gaat vandaag met dit recept veranderen.
Op de volgende verjaardag ga je groenten eten
Een tortilla oprollen met een kant-en-klaar product is geen kunst. Het is een snelle snack die iedereen kan maken. Maar als je even de handjes uit de mouwen steekt (en zoveel werk is het echt niet) maak je deze makkelijke salade wraps met een royale Thaise vulling. Dit is echt een smaakbommetje en met slechts een half uurtje werk zie je straks iedereen glunderen op die verjaardag. Zo maak jij het speciaal! In de salade wrap wordt een lekkere pittige salade met volop verse groenten verwerkt.
Ook verrassend bij de lunch, of in de picknickmand
Maken dus, die salade wraps met een royale Thaise vulling! Je kunt ze in plakken snijden en op de borrelplank leggen, maar er is meer mogelijk. Niemand slaat zo’n halve wrap af als lunch. En ook in de picknickmand scoor je er punten mee. Dus met dit recept heb je een geweldige basis om je liefje, of je vrienden echt te verrassen. En als je dit recept een keer gaat maken zul je ontdekken dat je er best makkelijk een eigen variatie op kunt maken. Laat in de reacties onder dit recept dan natuurlijk wel even weten welke lekkere variant jij verzonnen hebt.
In 30 minuten een gezonde en echt lekker snack
Werken met verse ingrediënten is leuker, maar ook gezonder! Soms moet je daar net even iets meer moeite voor doen, maar hé, je doet het voor jezelf. O, en voor je gasten. In de salade wraps met een royale Thaise vulling gaat ook een royale hoeveelheid verse groenten. Geraspte wortel, lekker pittige radijsjes, verse paprika, knapperige ijsbersla en een flinke hoeveelheid taugé. Allemaal smaakvolle groenten die je dus ook nog eens helpen aan de broodnodige vitaminen. En natuurlijk stop je er een rood pepertje en wat verse gember in. Zo maak je er een ware smaakexplosie van.
Dit recept is een kleine hit op sociale media
Dit recept voor salade wraps met een royale Thaise vulling is al door heel veel mensen gedeeld op sociale media. En hoe leuk is het als je het niet alleen deelt, maar straks ook uitdeelt. Bij de eerstvolgende verjaardag kun jij goede sier maken met deze lekkernij en als een vriend of vriendin komt lunchen ga je ook dit recept erbij halen. Een romantische picknick? Ook dan ga je natuurlijk dit recept maken.
Nog een idee: serveer de salade bij een barbecue
Zomaar nog een extra tip. Laat de wraps weg en serveer die Thaise salade bij een barbecue. Je kunt dit bij alle soorten vlees serveren. En van deze salade krijg je enthousiaste eters. Dit is niet de doorsnee salade die iedereen al maakt, dit is het recept voor een echt lekkere salade met niet alledaagse smaken, maar wel met volop verse ingrediënten.
Groenten
Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!
Salade wraps met een royale Thaise vulling
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 6 tortilla’s (wil je ze zelf maken? Het recept staat op Lekker Tafelen )
- 75 gram mihoen
- een krop ijsbergsla
- 1 wortel
- een halve rode paprika
- ½ -1 rood pepertje naar smaak
- 75 gram verse taugé
- 6 radijsjes
- 2 - 3 lente-uitjes
- 2 eetlepels sesamzaad
- een paar takjes koriander
- een stukje verse gember
- 1 verse limoen
- 100 gram ontbijtspek
- 150 gram roomkaas
- sweet chilisaus
- sambal
- sesamolie
- zout
- vissaus
- oestersaus
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de salade wraps:
Verwarm een koekenpan en rooster hier de sesamzaadjes in tot ze licht verkleuren. Schud de sesamzaadjes op een bordje en bak in dezelfde pan de plakjes ontbijtspek droog en knapperig. Leg ze op een stukje keukenpapier om af te koelen, en dep het extra vet af.
Bereid de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Meng de roomkaas met een theelepel sambal en 2 eetlepels chilisaus. Proef en voeg eventueel nog extra toe.
Neem een grote kom, doe hierin de gewassen taugé, de geraspte wortel en radijsjes, de in fijne reepjes gesneden paprika, de fijngesnipperde peper, de in ringetjes gesneden lente-ui.
Rasp 2 eetlepels verse gember en doe dat er ook bij. Voeg er een ½ eetlepel vissaus, 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel chilisaus, en een paar druppels sesamolie aan toe.
Voeg de inmiddels afgekoelde mihoen toe en het verkruimelde ontbijtspek en meng goed door. Rasp een beetje schil van de limoen en pers de limoen uit, gebruik eerst de helft van het limoensap en proef. Breng eventueel verder op smaak.
Besmeer de tortilla’s met het roomkaasmengsel. Verdeel de salade in 6 porties en doe op iedere tortilla een groot blad ijsbergsla met daarop een portie salade, dek af met nog wat ijsbergsla. Rol de tortilla’s strak om de salade op. Snij de tortilla’s schuin doormidden.
Neem 12 repen bakpapier en vouw ze volgens de foto’s om de tortilla’s, gebruik een elastiekje of een touwtje om het papier op de plek te houden. Bewaar koel tot gebruik.
Maak de tortilla’s of salade wraps dezelfde dag als ze worden gegeten omdat er vrij veel vocht in zit.
Tafel lekker !!