• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Spinaziesoufflé met geitenkaas

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
0
Spinaziesoufflé met geitenkaas

Spinaziesoufflé met geitenkaas – Een soufflé voor de lunch is een prima idee. Het ziet er feestelijk uit en is echt niet zo moeilijk om te maken als vaak gedacht wordt. Omdat er lekker veel spinazie in de soufflé zit, krijg je ook nog eens een extra portie groente binnen. Als extra smaakmaker voeg je heerlijke, romige geitenkaas toe, waardoor de spinaziesoufflé een heerlijk romig smaakaccent krijgt.

Een moment van rust

Lunchen is iets wat je dagelijks doet, vaak is het even snel een boterham eten en weer door. Die lunch is bedoeld om te eten, maar ook om een moment van rust te pakken. Probeer minimaal een keer per week eens uitgebreid te lunchen. Met je gezin, vrienden of een collega. Praat met elkaar en geniet.

Het hoeft echt niet moeilijk of duur te zijn om een lekkere lunch op tafel te zetten. De spinaziesoufflé met geitenkaas is een mooi voorbeeld voor hoe je met weinig iets echt lekkers op tafel kan toveren. Serveer er lekkere plakken geroosterd desembrood bij met geitenkaas om te besmeren. Of maak een lekkere salade met zongedroogde tomaten en pijnboompitjes voor erbij.

Spinaziesoufflé

Spinazie is vrijwel heel het jaar rond verkrijgbaar. Verse spinazie is erg lekker en gezond en heerlijk om mee te koken. Je maakt er de meest verrassende gerechten mee die er door de frisse groene kleur ook nog eens erg smakelijk uitzien.

Een soufflé kun je heel goed voorbereiden. De basis kun je zelfs al een dag vooraf maken. Als je de spinaziesoufflé gaat maken hoef je dan alleen nog maar de eieren toe te voegen en ze te bakken.

Zorg ervoor dat de gasten aan tafel zitten en hun drankje hebben als de soufflé uit de oven komt. Je moet een soufflé namelijk direct eten. Ze zijn heerlijk luchtig, maar zakken daardoor ook vrij snel in.  De smaak wordt er niet minder om, maar het is wel fijn als je een mooie luchtige Spinaziesoufflé kunt serveren.

Wilde spinazie

Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

soufflé maken

Soufflé maken; hier vind je tips en tricks

Een soufflé maken is leuk om te doen. Zet iets origineels op tafel. Soufflé maken wordt als moeilijk ervaren, met deze tips is dat het niet.

Spinaziesoufflé met geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 eieren
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 120 gram zachte geitenkaas
  • 125 ml melk
  • 250 gram spinazie
  • zout / peper / nootmuskaat

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een spinaziesoufflé:

Was de spinazie en zet die op met aanhangend water. Laat de spinazie slinken en doe die zodra ze geslonken is in een vergiet om uit te lekken en af te koelen.

Smeer 4 vormpjes, van ongeveer 250 ml inhoud, royaal in met boter.

Smelt de boter in een steelpannetje en voeg er de bloem aan toe. Bak dit samen door tot de bloem gaar is. Dit kun je zien, als de boter met de bloem een soort bal vormt en van de bodem loslaat. Dat is het teken dat de bloem gaar is. Voeg de melk er aan toe en roer goed door tot alle klontjes verdwenen zijn, laat even doorkoken. Leg er de kaas bovenop en zet opzij.

Knijp de spinazie uit en hak het grof. Tot zover kun je de soufflés enkele uren vooraf klaarzetten als je dit wenst.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Splits de eieren. Doe de dooiers bij het kaasmengsel en roer dit goed door. Voeg er een halve theelepel zout, ¼ theelepel peper en ¼ theelepel nootmuskaat aan toe en roer dit er, samen met de spinazie, doorheen met een spatel.

Klop het eiwit luchtig en stevig. Schep 2 lepels van het eiwit door het spinaziemengsel tot alles verdeeld is. Voeg nu de rest van het eiwit erbij en spatel voorzichtig door elkaar tot alles mooi gemengd is.

Vul de bakjes met het mengsel en zet ze direct in de oven. Bak de soufflés in ongeveer 15-20 minuten gaar en mooi bruin. De bovenkant moet enigszins barsten en als je er voorzichtig op drukt met je vingers moet het terugveren. De baktijd is per oven en per vorm verschillend.

Zet 4 bordjes klaar om de hete soufflé op te zetten en te serveren. Serveer de spinaziesoufflé direct, want soufflé zakt erg snel in. Lekker met stokbrood besmeerd met verse geitenkaas.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel
Lunch

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel

Griekse kip gyros
Lunch

Griekse kip gyros met zelfgemaakt pitabroodje

Ciabatta met geitenkaas en perziken
Lunch

Ciabatta met geitenkaas en perziken; voor een verse, snelle lunch

Caesar wraps met kipfilet, krokante croutons en ei
Lunch

Caesar wraps met kipfilet, krokante croutons en ei

Salade wraps
Lunch

Salade wraps met een royale Thaise vulling (picknickidee!)

Beefburgers; een lekker recept voor de barbecue
Lunch

Verse beefburgers met gegrilde groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!