Steak sandwich met rundvlees – Dit is jouw lunch van de barbecue!
Een lunch van rundvlees op de barbecue? Jazeker. Steek de barbecue maar vast aan. Terwijl die op temperatuur komt, kun jij de bavette marineren om die daarna te grillen op de hete kooltjes. De geur zal je absoluut doen watertanden. Je hebt nog nooit zoveel zin in je lunch gehad.
Ontdek de bavette
De bavette is vlees waar je een aantal jaren geleden nauwelijks van hoorde. In Engeland noemen ze dit rundvlees ook wel “flank steak”. Dat is omdat het vlees afkomstig is van de flank van de koe. Het is ook vlees met een bite. Je moet er dus echt op kauwen. Maar als je het op hoog vuur kort grilt, roostert, of bakt, blijft het vlees sappiger en malser. Die snelle bereidingswijze komt hier dus heel goed van pas. Voor de lunch ga je tenslotte niet uren bij de barbecue staan.
Verwen jezelf met een echte lunch
Te vaak wordt de lunch afgedaan met alleen een broodje kaas en een broodje met vleeswaren. Een ander pakt even snel een salade. Maar hier gaat het over een steak sandwich met rundvlees. Dat is een sandwich waar je echt even voor gaat zitten. Je serveert de in dunne plakjes gesneden bavette op een knapperige pistolet die net uit de oven komt. Of misschien bak je de pistolets wel mee op de barbecue.
Zo smaakt de steak sandwich met bavette op zijn best
Geef het vlees even de tijd. Vooral bij het marineren. Laat het minimaal 1 uur in de marinade liggen. Doe dit dus ruim van tevoren en zorg dat het vlees op kamertemperatuur is als je het gaat grillen. Zo schrikt het niet op de barbecue en blijft het malser. Dan mag je de barbecue flink heet opstoken. Tot zo’n 200 graden. Leg het rundvlees op de grill en bak in 3 tot 4 minuten mooi bruin. Zo kort! Vervolgens verpak je het in aluminiumfolie en laat je het even rusten. Zo lopen de vleessappen er niet uit als je het aansnijdt. Die vleessappen zouden je steak sandwich echt verknallen.
Als je alle tijden bij elkaar optelt kom je aan zo’n 80 minuten bereidingstijd. Daarvan gaat 60 minuten op aan het marineren. Als je dat van tevoren doet, kun je dus in no-time een fantastische lunch op tafel zetten.
Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten
Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Steak sandwich met rundvlees
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo bavette
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel grof zout
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel hete paprikapoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel kardemom
- 8 broodjes
- 8 plakken jong belegen kaas
- 8 eetlepels knoflooksaus
- 1 krop sla
- 3 lente-uien
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je steak sandwich met rundvlees:
Meng de specerijen en wrijf hier de bavette grondig mee in. Verpak in huishoudfolie en leg opzij.
Zorg ervoor dat de barbecue rond de 200 graden is.
Dep het vlees droog en grill de bavette in drie tot 4 minuten mooi bruin. Gebruik hiervoor het liefst een kernthermometer, de kerntemperatuur moet ongeveer 50 graden zijn voor medium. Als het vlees de kerntemperatuur heeft bereikt, leg je het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
Snijd in de rusttijd de broodjes door, besmeer met een beetje saus en beleg met sla.
Snijd de bavette in dunne plakjes en verdeel ze over de sla. Dek het vlees af met kaas en leg de broodjes nog even 5-10 minuten op een niet te warme plek op de barbecue zodat de kaas kan smelten.
Tafel lekker !!