• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Toast met brie; een lekkere lunch uit de oven

Een recept van lezeres José

Redactie door Redactie
in Lunch
0
Toast met brie

Toast met brie – Onlangs stuurde lezeres José Lekker Tafelen een mailtje met de vraag of er interesse was in het recept van een lekker lunchgerecht. Nu is Lekker Tafelen natuurlijk altijd geïnteresseerd als er iets lekkers te eten valt, dus we hebben haar gevraagd ons dat recept te sturen. José maakte een recept van toast met brie, ham en een laagje prei en champignons. Klinkt erg lekker, nietwaar? Nou, neem maar aan, dat is het ook, want de lunch was heerlijk. José deelt haar recept graag met jou.

Brie, in veel soorten te koop

Op toast met brie leg je natuurlijk brie. Maar welke kies je dan? Brie is een Franse witschimmelkaas, die hoort tot de zachte wittekorstkazen. De kaas is vernoemd naar de regio Brie. Het is in Nederland een van de meest verkochte buitenlandse kazen. Elke supermarkt, elke kaasboer en elke kaaskraam op de markt verkoopt brie. Er is echter wel enig verschil in de soorten brie die verkocht worden. Er zijn heel veel soorten, roombrie, boerenbrie, fabrieksbrie, met AOC-keurmerk, zonder AOC-keurmerk, brie van de mat … zomaar wat namen die je voorbij ziet komen. Voor het klaarmaken van toast met brie maakt het niet uit welke soort je kiest. Let er wel op dat de brie die je kiest niet overrijp is. Een wat minder rijpe kaas wordt wel zacht in de oven, maar die zal niet van de toast aflopen.

Tips bij het maken van toast met brie

Geen brie in de koelkast, maar wel camembert? Ook daar mee kun je de toast prima maken.

Heb je liever een tosti met brie dan toast met brie? Volg dan gewoon het recept, maar bedek de brie met nog een snee brood. Je kunt de tosti dan ook in een tosti-ijzer klaarmaken.

Natuurlijk kun je de toast met brie ook maken met volkoren brood als je dat liever eet. Kies een broodsoort die jij het lekkerst vindt.

De toast is vrij machtig. Reken een snee per persoon, voor grote eters kun je twee sneden rekenen.

Toast met brie

Brie

Brie; eet jij wel de echte?

Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?

Toast met brie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 sneden wit brood
  • roomboter
  • 1 teenje knoflook
  • 4 middelgrote champignons, in heel dunne plakjes
  • 1/3 dunne prei, in zeer dunne ringetjes
  • 4 grote plakken achterham
  • 300 gram brie
  • paprikapoeder
  • (hot)kerriepoeder
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je toast met brie:

Verwarm de oven voor op 180 graden, en haal het rooster eruit. Leg een vel bakpapier op het rooster.

Besmeer de sneden brood voor de toast met brie aan een kant met roomboter en leg ze op het bakpapier.

Pers de knoflook uit en verdeel een klein beetje over elke snee brood, voor een subtiele knoflooksmaak. Je kunt eventueel ook knoflookpasta gebruiken. Verdeel vervolgens de champignonplakjes en de preiringetjes over de boterhammen. Bestrooi de groenten met wat paprikapoeder, kerriepoeder, zout en peper. Dek elke snee af met een plak ham. Daar overheen verdeel je de plakken brie. Bestrooi de toast met brie met nog een klein beetje kerriepoeder.

Zet het rooster met de boterhammen in het midden van de oven, en laat in 10 à 12 minuten de kaas smelten en het brood aan de onderkant krokant worden. Haal het rooster uit de oven en serveer de toast op borden. Snijd de toast diagonaal door.

Serveer de toast direct, goed warm is die het lekkerst.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin5VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

wrapdriehoekjes met pittige kip
Lunch

Zelfgemaakte wrapdriehoekjes met pittige kip; tussendoor of bij de borrel

Boerenomelet met verse groenten
Lunch

Boerenomelet met verse groenten en echte kaas: makkelijk, voedzaam en vers

wrapdriehoekjes met ham en kaas
Lunch

Zelf maken: wrapdriehoekjes de luxe met ham en kaas; snel én vers

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
Lunch

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata
Lunch

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Tosti caprese
Lunch

Tosti caprese, maak een heerlijke lunch met verse tomaten en Nederlandse mozzarella

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief