Een tosti maken kan iedereen, maar een écht goede tosti maak je met verse ingrediënten. In plaats van standaardham en goedkope smeltkaas kiezen we hier voor iets beters: verse cour du boeuf tomaten, zachte Nederlandse mozzarella en goede sneetjes witbrood. Geen kunstmatige plakjes, geen kant-en-klare sausjes vol suiker.
Door het brood eerst te roosteren, voorkom je dat je tosti slap wordt van het tomatenvocht. Even kort in de pan of in het broodrooster dus. Daarna bak je de tomaten zacht in een beetje olijfolie, leg je er plakjes mozzarella bovenop en laat je die smelten onder een deksel. Een beetje geduld maakt het verschil.
Royaal bestrooien met zout en peper mag echt; het tilt de smaak enorm op. Met wat verse basilicum maak je het helemaal af. Zo haal je Italië gewoon naar je eigen keuken, zonder ingewikkeld gedoe.
Serveer je tosti caprese warm en snijd ‘m schuin door voor dat echte tosti-gevoel. Heerlijk als lunch, of gewoon omdat je jezelf iets lekkers gunt.
Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
Tosti maar gewoontjes? Na vandaag niet meer. Wij hebben de lekkerste tosti's voor je op een rij gezet. En we zijn benieuwd naar jouw variant.
Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Tomaten; het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Tosti caprese
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 cour du boeuf tomaten
- 2 bolletjes Nederlandse mozzarella
- 8 sneetjes witbrood
- 4 takjes basilicum
- olijfolie om in te bakken
- zout en peper uit de molen
Bereidingswijze van dit recept
Rooster de sneetjes brood in een broodrooster. Heb je die niet bak ze dan krokant in een koekenpan.
Snijd de tomaten in plakken.
Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en leg hierin de tomaten.
Snijd de mozzarella in plakken en leg die op de tomaten.
Leg een deksel op de pan en laat de mozzarella smelten.
Bestrooi de warme kaas royaal met zout en peper uit de molen.
Verdeel de warme tomaten met mozzarella over 4 sneetjes brood.
Verdeel er blaadjes basilicum over en leg de andere sneetjes brood erop.
Snijd de tosti caprese schuin doormidden en geniet.
Tafel lekker !!