• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Tosti met brie, appel en honing

Zo maak je snel en makkelijk de lekkerste tosti met brie

0
Tosti met brie

Tosti met brie – Een erg populair lunchgerecht is de tosti. Dit komt vooral omdat het zo snel maar ook makkelijk te maken is. Een paar sneetjes brood, een plak kaas en misschien een plakje ham en je bent al bijna klaar. Even in een tosti-ijzer of in de pan verwarmen en je hebt een heerlijke lunch waar je niet echt veel moeite voor hebt hoeven doen.

De lekkerste tosti met brie maak je makkelijk zelf

In een tosti hoort kaas, meestal is dit Goudse kaas of een andere kaas die toch in huis is voor op de boterham. Wil je graag eens andere kaas in de tosti kies dan eens voor brie. De wit-schimmelkaas is heerlijk zacht van smaak en structuur. Omdat brie zo zacht is en een vrij hoog vetgehalte heeft smelt hij erg makkelijk. Het is een erg lekkere, maar ook vrij machtige kaas om in een tosti te verwerken. Door gebruik te maken van schijfjes appel en een beetje honing maak je van een tosti met brie een echte smaakbeleving. Een knapperige tosti gevuld met romige brie, friszure appel en een klein beetje zoet van de honing is een smaaksensatie waar iedereen blij van wordt.

Brie uit Frankrijk … of toch niet?

Brie komt oorspronkelijk uit Frankrijk, maar wist je dat er ook in Nederland brie wordt gemaakt? Vraag er eens naar bij je kaasboer, en probeer eens een stukje Nederlandse brie voor je tosti met brie, de smaak is verrassend lekker en doet niet onder voor de Franse brie. Brie is er in verschillende rijpingen. De rijpingstijd varieert van vier tot acht weken. Hoe langer de kaas licht hoe zachte en smaakvoller hij wordt.

Ga eens voor echt lekker brood

Als je een luxe iets zwaardere kaas zoals brie gebruikt voor een tosti dan moet je ook lekker brood gebruiken. Geen casinobrood voor de tosti met brie maar een stevig brood waarvan je iets dikkere sneetjes snijdt. Het maakt niet uit of je hiervoor een wit, meergranen of volkoren variant neemt, maar kies voor een brood met smaak zodat de zachtheid van de brie nog beter tot zijn recht komt.

Tosti's 8 variaties om zelf te maken

Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

Tosti maar gewoontjes? Na vandaag niet meer. Wij hebben de lekkerste tosti's voor je op een rij gezet. En we zijn benieuwd naar jouw variant.

Brie

Brie; eet jij wel de echte?

Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?

appels

Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem

Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!

Tosti met brie

Porties: 2 tosti's
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 sneetjes desembrood
  • 150 gram brie
  • 1/2 Elstar appel
  • 2 theelepels honing
  • 6 halve walnoten

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een tosti met brie:

Snijd de brie in dunne plakjes en beleg er 2 sneertjes van het brood mee.

Snijd dunne plakjes van de appel en leg die op de brie. Druppel er een beetje honing over.

Breek de walnoten in stukjes en verdeel die over de appel.

Leg er de tweede snee bovenop en druk goed aan.

Bak de tosti met brie in een tosti-ijzer of in een klein beetje boter in de koekenpan tot de kaas gesmolten is en de tosti goudbruin van kleur is.

Snijd de tosti doormidden en serveer hem direct en geniet.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit header

    Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit

  • pruimenjam maken

    Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Apfelstrudel

    Maak het jezelf makkelijker: Apfelstrudel van bladerdeeg

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

    Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

  • Linzenvlaai

    Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.