• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Tosti uit de pan, met Franse kaas

Morbier is een Frans kaasje dat zo lekker smelt op een tosti

0
tosti uit de pan met franse kaas

Tosti uit de pan is zo’n gerecht dat je keer op keer wilt maken. Met een paar eenvoudige ingrediënten en een goede koekenpan zet je in een mum van tijd iets bijzonders op tafel. In plaats van een standaard tosti uit een apparaat, bak je het brood in roomboter op laag vuur. Dat zorgt voor een krokant korstje en een smeuïge binnenkant vol gesmolten kaas. En niet zomaar kaas, maar morbier – een Franse kaas die rijk en aromatisch is en prachtig smelt.

Deze tosti uit de pan is perfect als lunch, snelle avondmaaltijd of zelfs als hartig tussendoortje. Door te kiezen voor goed brood en een kaas met karakter, maak je van iets eenvoudigs iets bijzonders. Serveer de tosti eens met vijgenjam of mangochutney in plaats van ketchup, voor een verrassende smaakcombinatie. Met deze tosti uit de pan laat je zien dat comfort food ook verfijnd kan zijn. Een gouden combinatie van eenvoud, smaak en creativiteit. Dat is genieten op z’n best.

Tosti uit de pan, met Franse kaas

Porties: 2 stuks
Voorbereiding:5 minuten
Bereiding:10 minuten
Wachttijd:0 minuten
Totale tijd:15 minuten

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes lekker brood
  • 150 gram morbier
  • een klontje roomboter

Zo maak je tosti uit de pan, met Franse kaas:

Besmeer de sneetjes brood nauwkeurig met roomboter.

Verwarm een koekenpan en leg hierin de 4 sneetjes brood op de besmeerde kant.

Beleg het brood royaal met kaas en leg een deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat het brood krokant bakken en de kaas smelten.

Klap de tosti’s dicht en bak nog even na op een iets hoger vuur zonder deksel om alles goed door te warmen. Let er wel op dat het brood niet te donker wordt.

Serveer de tosti uit de pan schuin doorgesneden, met een schepje mangochutney of vijgenjam.

Tafel lekker !!

Niveau

Makkelijk

Dieet

Vegetarisch

Kooktechniek

Bakken

Kooktijd

Tot 15 minuten

Verse ingrediënten

MorbierRoomboter

Tosti uit de pan, met Franse kaas – Tosti bak je in een tosti-ijzer toch? Nee hoor, je kunt tosti’s ook in de oven of in de koekenpan bakken. Je bent dus echt niet afhankelijk van een tosti-ijzer als je een tosti wilt maken. Een tosti Franse kaas uit de koekenpan is zo klaar en heel erg lekker.

Een tosti eet iedereen op zijn tijd, lekker als lunch of snelle maaltijd. Vaak wordt die dan belegd met wat kaas en ham en in het tosti-ijzer goudbruin gebakken. Maar wist je dat je in een koekenpan de allerlekkerste tosti’s bakt? Bij de tosti Franse kaas besmeer je de buitenkant, in plaats van de binnenkant, van het brood met boter en bakt het brood op een zacht vuurtje lekker krokant. Neem geen goedkoop supermarktbrood, maar neem een echt lekker en goed brood, dit komt de smaak zeker ten goede.

Tosti uit de pan is gewoon lekkerder

Een tosti uit de pan heeft een heel andere textuur dan eentje uit het tosti-ijzer. Doordat je het brood in roomboter bakt, ontstaat een heerlijk krokant korstje. De kaas wordt langzaam verwarmd en krijgt zo de kans om echt te smelten, wat voor een romige binnenkant zorgt. Zeker met een Franse kaas zoals morbier, die bekendstaat om zijn mooie smelteigenschappen en uitgesproken smaak, til je je tosti naar een hoger niveau.

Brood maakt het verschil

Goede ingrediënten maken goede tosti’s, en dat begint bij het brood. Voor een tosti uit de pan gebruik je het liefst een stevige, smaakvolle snee brood. Denk aan zuurdesembrood, volkorenbrood of een rustiek desembrood met noten of zaden. Vermijd voorverpakte casinobroden uit de supermarkt; die vallen snel uit elkaar en missen karakter. Een goed brood zorgt voor beet, krokantheid én draagt bij aan de totale smaakbeleving.

Welke kaas is geschikt voor tosti uit de pan?

Morbier is een Franse rauwmelkse kaas met een opvallend aslaagje in het midden en een heerlijk nootachtige smaak. Door zijn hoge vetgehalte smelt morbier fantastisch. Andere kazen die goed werken zijn raclette, brie, camembert, comté of zelfs een combinatie van jong belegen Goudse kaas en Franse schapenkaas. Houd wel rekening met het vetgehalte; hoe vetter de kaas, hoe beter hij smelt. En dat is precies wat je wilt in een tosti uit de pan.

Wat eet je erbij? Serveer met stijl

Serveer je tosti niet met een snelle klodder ketchup, maar geef ‘m iets speciaals. Een schepje mangochutney of vijgenjam past perfect bij de romige, zwaardere Franse kaas. Dat zoet-fruitige contrast doet denken aan een goed kaasplankje. Heb je dat niet in huis? Probeer dan eens cranberrycompote of een likje honing-mosterdsaus. En wil je er echt een lunchgerecht van maken? Serveer de tosti met een frisse salade van veldsla, appel en noten, of een lichte soep van prei of courgette.

Van tosti naar Croque

Een Croque-monsieur klinkt misschien chic, maar is eigenlijk gewoon de Franse versie van onze tosti. Bij een Croque-madame komt er nog een spiegelei bovenop, maar verder blijft het principe hetzelfde: brood, kaas en bakken. In Frankrijk worden Croques vaak gemaakt met béchamelsaus en ham. Jij kunt dus ook prima experimenteren met variaties. Voeg een plakje gerookte zalm toe, of leg er wat gebakken champignons op. Een Croque hoeft niet ingewikkeld te zijn, als de ingrediënten maar kloppen.

Voor elk moment van de dag

Tosti’s zijn niet alleen voor de lunch. Een tosti uit de pan is ook ideaal als snelle avondmaaltijd, zeker als je ‘m serveert met een salade of gebakken groente. Of wat dacht je van een laat ontbijt of brunch? Voeg een gepocheerd eitje toe en wat rucola en je hebt een bord vol comfort food. Ook bij de borrel doet een tosti het goed: snijd ‘m in kleine driehoekjes en serveer op een plank met mosterd, chutney en augurkjes. Succes verzekerd.

Tips voor de perfecte tosti uit de pan

Wil je het maximale uit je tosti halen? Let dan op deze punten:

  • Gebruik echte roomboter, geen margarine. De smaak en bruining zijn beter.
  • Bak op laag vuur. Zo wordt het brood mooi goudbruin en smelt de kaas gelijkmatig.
  • Dek de pan af met een deksel. Zo blijft de hitte hangen en smelt de kaas sneller.
  • Draai pas om als de onderkant krokant is. Dan wordt je tosti niet slap.

Een budgettopper met stijl

Met maar drie ingrediënten kun je een heerlijke tosti uit de pan maken. Het is een typisch budgetrecept dat je eindeloos kunt aanpassen aan je smaak en je voorraadkast. Heb je restjes kaas over? Gooi ze op je tosti. Nog een halve avocado liggen? Prak ‘m erop voor een romige twist. Een tosti hoeft niet duur te zijn om bijzonder te smaken. Als je maar kiest voor kwaliteit in eenvoud.

En wat als je geen pan hebt?

Heb je geen tosti-ijzer of goede koekenpan in de buurt? Dan kun je ook de oven gebruiken. Leg het belegde brood op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een tweede snee en bak op 180 graden tot het brood krokant is. Niet zo mooi als in de pan, maar nog altijd erg lekker.

Een tosti uit de pan met Franse kaas is een eenvoudig, hartig recept dat bewijst hoe je met weinig ingrediënten iets bijzonders op tafel zet. Goed brood, goede kaas en een beetje aandacht: meer heb je niet nodig voor een geslaagde maaltijd. En of je ‘m nu Croque noemt of tosti – genieten zul je zeker.

Tosti uit de pan, met Franse kaas

Porties: 2 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 sneetjes lekker brood
  • 150 gram morbier
  • een klontje roomboter

Bereidingswijze van dit recept

Besmeer de sneetjes brood nauwkeurig met roomboter.

Verwarm een koekenpan en leg hierin de 4 sneetjes brood op de besmeerde kant.

Beleg het brood royaal met kaas en leg een deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat het brood krokant bakken en de kaas smelten.

Klap de tosti’s dicht en bak nog even na op een iets hoger vuur zonder deksel om alles goed door te warmen. Let er wel op dat het brood niet te donker wordt.

Serveer de tosti uit de pan schuin doorgesneden, met een schepje mangochutney of vijgenjam.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Roomsaus of bechamelsaus

    Basisrecept voor roomsaus of bechamelsaus; snel klaar en veelzijdig

  • bechamel van bloemkool

    Bechamel van bloemkool voor pasta, vis en groente

  • Pannenkoek met gist naar oma’s recept

    Pannenkoek met gist naar oma’s recept

  • Dragonsaus

    Dragonsaus een zalige romige kruidensaus

  • Karnemelkcake met een fris laagje limoen

    Karnemelkcake met een fris laagje limoen; een verrassend frisse traktatie

  • Lamsbiefstuk met kruidenboter

    Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel

  • Griet met kappertjessaus

    Griet met kappertjessaus – snel en smaakvol

  • Zelf ouderwets lekkere poffertjes bakken

    Zelf ouderwets lekkere poffertjes bakken: klassiek recept met boekweitbloem

  • Appel galette

    Appel galette; 4 ingrediënten voor een superlekker appelgebakje

  • Gebakken tong met kruidensaus

    Gebakken tong met kruidensaus – In 20 minuten op tafel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.