Uitsmijter met champignons en spek, dat is een heerlijke variant op de standaard uitsmijter. Je kunt dit natuurlijk het hele jaar door maken, maar het is de ultieme variant voor de herfst. Een stevig ontbijt, een lekkere lunch, een makkelijke avondmaaltijd, deze uitsmijter kan op al die momenten. Spek, champignons en een eitje bakken lukt iedereen toch? Hoe eenvoudig ook, hiermee verras je iedereen met een echte herfstmaaltijd. Zo makkelijk is verrassen. Gewoon de seizoenen volgen. Daarmee ben je creatief, verrassend en eet iedereen lekker.
Een uitsmijter is al lekker van zichzelf, maar wil je er nog iets extra’s aan toevoegen dan kan dat zeker. Denk dan aan sla, komkommer en tomaat. Een uitsmijter met champignons en spek kun je natuurlijk ook heel goed aanvullen met fris tafelzuur zoals augurken en zilveruitjes. Bestrooi de uitsmijter met geraspte kaas en laat die smelten door even een deksel op de pan te leggen. Varieer met brood, neem geroosterd brood, zachte bolletjes of lekker stevig desembrood. Vraag je gasten hoe ze hun eitje willen eten. De een houdt van een spiegelei met lopende dooier de ander wil juist de dooier kapot geprikt en helemaal gaar. Het is een kleine moeite maar zo serveer je de uitsmijter zoals iedereen die lekker vindt.
Uitsmijter met champignons en spek
Ingrediënten voor dit recept
- 3 eieren
- 100 gram champignons
- 4 plakjes ontbijtspek
- 3 sneetjes brood
- 10 gram boter
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een uitsmijter met champignons:
Bak de plakjes aan beide zijden goudbruin en knapperig.
Haal het spek uit de pan.
Snijd de champignons in plakjes en bak ze in het achtergebleven spekvet.
Bestrooi ze met een beetje peper.
Haal de champignons uit de pan en doe een klontje boter in de pan.
Bak hierin 3 eieren.
Leg het brood op een bord en leg de eieren op het brood.
Verdeel de champignons over de eieren.
Breek het spek in stukken en verdeel ook dit over de eieren.
Serveer de uitsmijter met champignons direct.
Tafel lekker !!
