• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Uitsmijter met champignons en spek

Heerlijke uitsmijter met champignons en spek

1
Heerlijke uitsmijter met champignons

Uitsmijter met champignons en spek, dat is een heerlijke variant op de standaard uitsmijter. Je kunt dit natuurlijk het hele jaar door maken, maar het is de ultieme variant voor de herfst. Een stevig ontbijt, een lekkere lunch, een makkelijke avondmaaltijd, deze uitsmijter kan op al die momenten. Spek, champignons en een eitje bakken lukt iedereen toch? Hoe eenvoudig ook, hiermee verras je iedereen met een echte herfstmaaltijd. Zo makkelijk is verrassen. Gewoon de seizoenen volgen. Daarmee ben je creatief, verrassend en eet iedereen lekker.

Een uitsmijter is al lekker van zichzelf, maar wil je er nog iets extra’s aan toevoegen dan kan dat zeker. Denk dan aan sla, komkommer en tomaat. Een uitsmijter met champignons en spek kun je natuurlijk ook heel goed aanvullen met fris tafelzuur zoals augurken en zilveruitjes. Bestrooi de uitsmijter met geraspte kaas en laat die smelten door even een deksel op de pan te leggen. Varieer met brood, neem geroosterd brood, zachte bolletjes of lekker stevig desembrood. Vraag je gasten hoe ze hun eitje willen eten. De een houdt van een spiegelei met lopende dooier de ander wil juist de dooier kapot geprikt en helemaal gaar. Het is een kleine moeite maar zo serveer je de uitsmijter zoals iedereen die lekker vindt.

Niveau

Makkelijk

Kooktechniek

Bakken

Kooktijd

Tot 15 minuten

Verse ingrediënten

ChampignonsEierenSpek

Uitsmijter met champignons en spek

Porties: 1 uitsmijter
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 eieren
  • 100 gram champignons
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 3 sneetjes brood
  • 10 gram boter

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een uitsmijter met champignons:

Bak de plakjes aan beide zijden goudbruin en knapperig.

Haal het spek uit de pan.

Snijd de champignons in plakjes en bak ze in het achtergebleven spekvet.

Bestrooi ze met een beetje peper.

Haal de champignons uit de pan en doe een klontje boter in de pan.

Bak hierin 3 eieren.

Leg het brood op een bord en leg de eieren op het brood.

Verdeel de champignons over de eieren.

Breek het spek in stukken en verdeel ook dit over de eieren.

Serveer de uitsmijter met champignons direct.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Spitskool met ei

    Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

  • Tuinbonen zoals oma ze maakt

    Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Linzenvlaai

    Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

  • Snijbonen met spek en ui

    Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

  • Roerei met zalm

    Vers roerei met zalm voor ontbijt of lunch; iedereen lachend aan tafel

  • Pannenkoek met gist naar oma’s recept

    Pannenkoek met gist naar oma’s recept

  • Stamppot van snijbonen

    Stamppot van snijbonen; een makkelijke en lekkere zomerstamppot

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

  • Gebakken kwarktaart

    Deze gebakken kwarktaart is een Duitse lekkernij die je echt een keer moet proberen

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.