Vegetarische wraps met volop verse groenten en een avocadodip – Wraps zijn razend populair, maar waarom eigenlijk? Mogelijk doen ze ons een beetje aan onze eigen boterhammen denken. Je kunt ze vullen met alles wat je over hebt in je koelkast, maar je kunt ze ook vullen met een smaakcombinatie die jij gewoon lekker vindt. Eén van de meest populaire vullingen is waarschijnlijk wel de combinatie van zalm en roomkaas. Toch wil ik met deze wrap echt een stapje verder.
Vegetarisch – Dus geen vlees of vis!
Als niet vegetariër consumeer je waarschijnlijk heel veel vlees zonder dat je het soms zelf in de gaten hebt. Denk aan een plak boterhamworst of een plak ham, maar ook de spekjes in een maaltijd en de knakworstjes bij de lunch of op de borreltafel. We weten inmiddels allemaal dat we minder vlees zouden moeten consumeren. En als je vlees eet, doe het dan goed. Kies dan voor kwaliteit. Gezien de hogere prijs van kwalitatief goed vlees zal je dus keuzes moeten maken.
Meer groenten is goed voor je
Een nieuwe trend is dat we meer groenten gaan eten. Maar doen we dat ook echt? Onderzoeken tonen aan dat we nog steeds onze dagelijkse benodigde hoeveelheid groenten niet halen. Onlangs werd deze ook nog eens opgeschroefd van 200 naar 250 gram per persoon per dag. Als ik dan terugpak op mijn vergelijking van de wrap en de boterham kunnen we wel concluderen dat we als snel uitgedacht zijn met groenten op de boterham. Op de één of andere manier daagt een wrap veel meer uit om gevuld te worden met verse groenten. Hoewel dat ook heel vaak op de boterham kan, zeggen wij: Doen! Pak die wrap en vul die dan in ieder geval met volop verse groenten. Hieronder tref je mijn recept, maar daag jezelf gerust uit en maak je eigen combinaties. Bijna alles is mogelijk.
Verrassend met een dip
De wrap kun je zo serveren, maar met een dip wordt het feest nog veel groter. Daarom voeg ik aan deze vegetarische wraps een avocadodip toe. Het geeft net dat extraatje op tafel waardoor ook de kinderen het heel erg leuk gaan vinden. De groenten zijn ineens geen probleem meer. Heel veel moeite is het niet, de avocadodip is zo gemaakt.
Vegetarische wraps met volop verse groenten
Voor 8 wraps
- 8 meergranen wraps
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1/2 courgette
- 4 wortels
- 1 stengel bleekselderij
- 4 tomaten
- voor het besmeren van de wraps
- 200 gram roomkaas
- 1 kleine peper (anders een halve)
- 1 teentje knoflook
- 200 gram geraspte kaas
Snijd alle groenten klein en bak dit ongeveer 5 minuten in een koekenpan. Ondertussen kan je het smeersel wat je op de wraps smeert klaar maken. Snijd de peper (zonder pitjes) in stukjes, pers de knoflook. Doe de rode peper stukjes, roomkaas en de knoflook bij elkaar in een bakje en pureer dit tot een mooi glad mengsel. Besmeer de wraps met het mengsel, doe hier de groenten uit de pan overheen en maak het af met de geraspte kaas. Rol de wraps op en doe ze dan in de ovenschaal. Doe ze dan 10 minuten in de oven op 180 graden.
Avocadodip
1 avocado
1 theelepel sambal
1 teentje knoflook
1/2 citroen of limoen
Snijd de avocado door de midden en en haal het vruchtvlees eruit, doe dit in een bakje of kommetje. Doe hier een theelepelsambal bij, de uitgeperste teen knoflook en het sap van den halve citroen of limoen. Meng alles met een vork goed door elkaar en je hebt een heerlijke avocado dip.