Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Lunch

Warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons

Voor een lekkere, vegetarische lunch

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
1
warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons

Warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons – Loopt het water je al uit de mond bij het lezen van de titel van dit recept? Dat is niet zo gek, want een warm knoflookbrood, wie vindt dat nu niet lekker? Als je dat brood dan ook nog combineert met een heerlijk smeltende brie en gebakken champignons, dan maak je er echt iets heel lekkers van. Lekkerder wordt het vandaag niet, makkelijker ook niet. Dus als je vrienden wilt maken, of houden natuurlijk, dan ga je dit recept voor ze maken. Reken maar dat je punten scoort!

Champignons

Het maakt voor dit recept van een warm knoflookbrood niet uit of je witte of kastanjechampignons gebruikt. Houd er rekening mee dat er in witte champignons wat meer vocht zit, waardoor ze meer zullen slinken tijdens het bakken.

Een makkelijk en snel te maken recept voor warm knoflookbrood

Dit is een ideaal gerecht als je jezelf of iemand anders een luxe lunch voor wilt zetten. Het recept voor warm knoflookbrood is makkelijk te maken, en de smaak is hemels. Je kunt het ook maken als maaltijd op een dag waarop je niet al te veel tijd hebt om te koken. Als je er dan wat sla bij serveert, heb je namelijk een volledige maaltijd. Je kunt een snee wit, bruin of desembrood nemen, maar ook een hard broodje is prima geschikt voor dit gerecht.

Brie, of een kaas met een meer uitgesproken smaak?

Brie is een lekker romige Franse kaas en bijzonder vol van smaak. Die kaas smelt makkelijk en is daarom heel geschikt voor dit warme knoflookbrood. Je zou ook voor camembert kunnen kiezen, die heeft een iets meer uitgesproken smaak. De brie is neutraler. Beide kazen passen goed bij de aardse smaak van de champignons. Door het brood in te smeren met het knoflookteentje krijgt het een heerlijke knoflooksmaak.

Tip: Wil je eens variëren? Je kunt dit warme knoflookbrood ook heel makkelijk met gemengde paddenstoelen maken.

Knoflook

Knoflook; een geurige smaakmaker

Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!

Brie

Brie; eet jij wel de echte?

Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • brood naar keuze
  • 75 gram champignons
  • 1/2 ui
  • 75 gram brie
  • 1/2 teentje knoflook
  • zout en peper
  • tijm
  • boter

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lekker warm knoflookbrood met brie en champignons:

Snijd de ui in halve ringen en de champignon in plakjes.

Smelt een klein beetje boter in een koekenpan en bak hierin de uien mooi bruin, strooi er een klein beetje tijm over.

Voeg de champignons toe en bak ze tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Rooster ondertussen een snee brood of broodje naar keuze. Dit kan in een broodrooster, maar ook in een koekenpan. Als je voor een broodje kiest, snij die dan eerst open en rooster die aan de binnenzijde in een koekenpan.

Haal het schilletje van de knoflook en strijk een paar keer met het teentje knoflook over het geroosterde brood.

Beleg het nog warme brood met plakken brie en leg dit op een bord, verdeel er de champignons over. Serveer het knoflookbrood met brie en champignons warm. Als je het lekker vindt dat de brie helemaal zacht is dan kun je ervoor kiezen om die even onder de grill te laten smelten voordat je de champignons erover verdeelt.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin5TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
Lunch

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata
Lunch

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Tosti caprese
Lunch

Tosti caprese, maak een heerlijke lunch met verse tomaten en Nederlandse mozzarella

Reacties 4

  1. Connie says:
    7 jaar geleden

    Soms moet je het niet moeilijker maken dan nodig is en genieten.

    Beantwoorden
  2. Marjolein says:
    7 jaar geleden

    Heerlijk en snel klaar

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!