Wrap met komkommer en zalm – Lunchen met vis en verse groente, dat is lekker en gezond. Je maakt heel makkelijk een lekkere, lichte lunch door een wrap te vullen met gerookte zalm en linten komkommer. In combinatie met de roomkaas waar je de wrap mee besmeert, maak je zo een wrap met een smaakexplosie. Romig door de kaas, hartig door de gerookte zalm en lekker fris door de komkommer. Die wrap is overigens ook heel geschikt als borrelhapje. Daarvoor snijd je de opgerolde wrap in schijfjes. Een prikker erin en klaar.
Gerookte wilde Sockeye zalm
De wrap met zalm en komkommer uit dit recept is gemaakt met Sockeye zalm. In tegenstelling tot veel soorten gerookte zalm wordt die variant niet gekweekt, maar in het wild gevangen. Sockeye zalm heeft een stevige structuur en een rijke smaak. De zalm valt op door de dieprode kleur. Die kleur is veel roder dan die van gewone zalm. Let wel op het MSC-keurmerk als je vis gaat kopen. Dan weet je zeker dat de vis afkomstig is uit duurzame visserij.
Variëren met de wrap met zalm en komkommer
De wrap uit dit recept is heel geschikt om mee te variëren. De makkelijkste manier om dat te doen is door de naturelle roomkaas te vervangen door bijvoorbeeld een variant met tuinkruiden of met peper. Dat geeft al een heel andere smaakbeleving aan de wrap met zalm en komkommer.
Je kunt ook wat gegrilde groenten toevoegen aan de vulling van de wrap.
Vervang de gewone wrap eens door een groentewrap.
Houd je niet van zalm of krijg je gasten die niet van vis houden? Vervang de zalm dan door gekookte of gedroogde ham. Verder kun je het recept gewoon aanhouden.
Voorbereiden en bewaren
Je kunt de wrap met zalm en komkommer van tevoren klaarmaken. Snijd de opgerolde wrap in dat geval nog niet door, maar wikkel hem in plastic huishoudfolie. Snijd de wraps in tweeën of in schijfjes voor je ze serveert. Bewaar de wraps maximaal 1 dag in de koelkast.
Lekker fris met komkommer – recepten en tips voor elke dag
Ontdek veelzijdige komkommerrecepten: van frisse salades tot verrassende warme gerechten. Laat je inspireren en geniet van deze gezonde groente!
Ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm
Er zijn weinig visproducten die zo veelzijdig zijn als gerookt zalm. Want je kunt geweldig ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm.
Wrap met komkommer en zalm
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 wraps of tortilla's
- 200 gram gerookte Sockeye zalm
- 1 komkommer
- een kuipje of pakje roomkaas
- Een paar takjes verse dille
- vers gemalen peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een wrap met komkommer en zalm:
Besmeer 2 wraps met een laagje roomkaas.
Was de komkommer en schaaf er met een dunschiller of een kaasschaaf linten af. Beleg de wraps met de linten komkommer.
Verdeel over elke wrap 100 gram gerookte zalm. Maal er wat peper overheen. Bestrooi de zalm met wat plukjes verse dille.
Rol de wraps strak op. Snijd ze schuin doormidden en leg op elk bord twee halve wraps.
Serveer de wraps met zalm en komkommer met een glas frisse witte wijn.
Tafel lekker !!