• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Wrap van ei met spinazie, avocado en feta

Een lekker en koolhydraatarm recept

0
Wrap van ei met spinazie, avocado en feta

Wrap van ei met spinazie, avocado en feta – Soms wil je wat meer op je gezondheid letten. Maar je wilt vanzelfsprekend wel lekker eten. Een heerlijke, koolhydraatarme wrap van ei met spinazie, avocado en feta is dan een prima recept om te maken. Een bommetje vol met een lekkere en gezonde vulling van kaas en groenten. Het recept om de wrap te maken vind je onderaan de pagina.

Je kunt de wrap wel of niet met brood eten

In principe eet je de wrap van ei met spinazie zonder brood. Brood is lekker en gezond, maar soms wil je tussendoor eens een dagje wat minder koolhydraten en lekker veel eiwitten. En wat extra groenten kun je natuurlijk altijd wel gebruiken. Wil je toch liever brood, dan kun je onderstaande wrap hier perfect bij eten, met het recept maak je eigenlijk een goed gevulde omelet. Ook zou je de ei-wrap op een andere wrap kunnen leggen en die mee oprollen. Maar ook zonder brood is de wrap van ei met spinazie, avocado en feta een volwaardige lunch of ontbijt. De groenten in het recept kun je uiteraard aanpassen aan jouw eigen smaak.

Lunch op je werk met een wrap van ei en spinazie

De wrap kun je zowel warm als koud eten. Ze zijn dus ook perfect om mee naar je werk te nemen voor de lunch. Het is altijd fijn om eens iets anders te eten dan een boterham met kaas, waar overigens niets mis mee is. Pak de wrap in een stuk bakpapier om hem makkelijk mee te kunnen nemen. Laat hem wel eerst goed afkoelen. Wil je de wrap toch liever warm eten, dan kun je hem prima opwarmen in het bakpapier in de magnetron die misschien wel in de kantine staat. Koud is die wrap van ei en spinazie ook een leuk gerecht om mee te nemen naar een picknick. Dit recept ga je vast vaker maken.

Wilde spinazie

Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

omelet wrap

De omelet wrap; ontdek deze drie recepten

Een omelet wrap is heel eenvoudig te maken van eieren, water en kruiden. Vervolgens vul je die op jouw manier voor de lunch of maaltijd.

Wrap van ei met spinazie, avocado en feta

Porties: 1 wrap
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel water
  • 50 gram feta
  • 1/2 avocado
  • een handje spinazie
  • 1 tomaat
  • pompoenpitten
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 1 eetlepel mayonaise, of Griekse yoghurt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een wrap van ei met spinazie, avocado en feta:

Klop de eieren los met het water en een beetje zout en peper naar smaak.

Maak een sausje door een beetje mayonaise, of Griekse yoghurt te mengen met een klein beetje cajunkruiden. Het mag een beetje pit hebben.

Snijd de avocado en de tomaat in plakjes of blokjes.

Rooster een paar pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te springen. Haal ze direct uit de pan.

Verhit een klein beetje olie in de hete pan zodat de bodem net een heel dun laagje heeft. Giet het eimengsel in de pan en zet het vuur op halfhoog. Beweeg tussendoor nog 1 maal met de pan om het eimengsel goed te verdelen. Draai het vuur uit als het ei dof begint te zien en gestold is. Je hoeft hem dus niet te draaien.

Schuif de wrap uit de pan op een plank of bord en begin met beleggen. Eerst een dun laagje spinazie over de hele wrap. De tomaat in het midden in een lijn en de avocado aan beide zijden ernaast.

Verdeel een beetje saus over het geheel en verkruimel de feta erover. Bestrooi met wat pompoenpitjes en rol de wrap voorzichtig op.

Eet de wrap van ei met spinazie, avocado en feta het liefst lauwwarm. Wil je hem koud eten of meenemen naar je werk? Beleg de wrap dan pas als hij koud is.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • gevuld broodje ei

    Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch

  • truffelmayonaise

    Truffelmayonaise (een snelle en écht lekkere versie)

  • Heerlijke uitsmijter met champignons

    Uitsmijter met champignons en spek

  • roerei met verse spinazie

    Echt lekker lunchen: Maak roerei met verse spinazie

  • Flatbread met ei

    Flatbread met ei met ham, kaas en tomaat

  • Zelf ouderwets lekkere poffertjes bakken

    Zelf ouderwets lekkere poffertjes bakken: klassiek recept met boekweitbloem

  • aardappelverrassing met kaas uit de oven

    Aardappelverrassing met kaas – restjes kaas opmaken doe je met dit recept

  • Geroosterd brood met eieren

    Geroosterd brood met eieren en Limburgse cervelaat

  • eiwit opkloppen

    Eiwit opkloppen: tips en tricks voor stevig schuim

  • Dutch baby met bieslook en jonge Goudse kaas

    Dutch baby met bieslook en jonge Goudse kaas voor ontbijt of lunch

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.