Kant-en-klare snacks liggen voor het grijpen, maar er gaat niks boven zelfgemaakte wrapdriehoekjes met pittige kip. Je weet precies wat erin zit, je werkt met verse kipfilet en je hebt volop ruimte om de smaken af te stemmen op je eigen voorkeur. Deze luxe driehoekjes maak je met pulled chicken, gekruid en gestoofd in een sausje met paprika, rode peper en tomatenpuree. Dat is echt heel lekker, zonder dat het ingewikkeld wordt.
Pulled chicken uit je eigen pan
Pulled chicken klinkt misschien als iets voor slowcookers en foodtrucks, maar in dit recept maak je het gewoon zelf op je fornuis. Door kipfilet eerst aan te bakken en daarna rustig te laten stoven in een pittig mengsel van ui, knoflook en tomatenpuree, wordt het vlees vanzelf zacht genoeg om uit elkaar te trekken. Voeg op het eind een lepeltje maizena toe aan de saus, dan wordt alles mooi gebonden en heb je een smeuïge vulling die niet uit je wrap druipt.
Wrapdriehoekjes met pittige kip; verse ingrediënten maken het verschil
Voor de wrapdriehoekjes met pittige kip zou je ook voor kip uit een bakje kunnen gaan, of voor voorgesneden groenten. Maar juist als je werkt met verse kipfilet, een flinke puntpaprika en een rood pepertje, proef je hoeveel lekkerder het kan zijn. Je kunt de pit aanpassen aan wie er mee eet. Laat bijvoorbeeld de rode peper weg voor kinderen, of gebruik een milde paprikasoort. Omdat je alles zelf maakt, heb je de regie in eigen hand.
Zo vouw je wrapdriehoekjes
Het vouwen van de driehoekjes is makkelijk als je het eenmaal doorhebt. Je snijdt een wrap doormidden, legt de vulling op het onderste derde deel, vouwt twee keer schuin omhoog en sluit af met het uitstekende stukje wrap. Zo blijven ze stevig dicht. Even insmeren met wat olie en paprikapoeder en ze kunnen de oven of airfryer in.
In de airfryer worden de wrapdriehoekjes lekker krokant in een paar minuten. In de oven duurt het iets langer, maar ze worden net zo goudbruin. Een bakplaat met bakpapier is voldoende, je hoeft niets in te vetten.
Wrapdriehoekjes met pittige kip zijn lekker voor de borrel, lunch of picknick
Deze wrapdriehoekjes met pittige kip zijn heerlijk als borrelhapje, maar ook geschikt voor lunch of picknick. Serveer ze met een frisse yoghurt-dip of wat plakjes komkommer. Je kunt ze goed voorbereiden en pas op het laatst afbakken. In de koelkast kun je ze ongegaard een dag bewaren. Liever invriezen? Dat kan ook – laat ze eerst goed afkoelen, verpak ze luchtdicht en warm ze daarna weer op in de oven of airfryer.
Kipfilet recepten en inspiratie
Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.
Wrapdriehoekjes de luxe met pittige kip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 6 grote wraps
- 350 gram kipfilet
- 1 ui
- 1 puntpaprika
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels paprikapoeder
- zout
- 2 theelepels maizena
Bereidingswijze van dit recept
Kruid de kip met 1 theelepel paprikapoeder en wat zout. Snijd de kip in kleine stukjes.
Snijd de ui, puntpaprika en rode peper in kleine stukjes. Hak het teentje knoflook fijn.
Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een pan en bak de kip rondom bruin. Haal de kip uit de pan.
Voeg de resterende olie toe aan de pan en bak de ui, puntpaprika, en rode peper. Voeg de tomatenpuree en knoflook toe en bak kort mee.
Voeg een half kopje heet water toe en roer alles goed door. Leg de kip terug in de pan en laat deze in 10-15 minuten gaar stoven.
Haal de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Los de maizena op in een eetlepel water en voeg dit toe aan de saus in de pan. Laat de saus indikken.
Pluis de kip en meng met de dikke saus.
Snijd de wraps doormidden en snijd de zijkanten recht. Leg een schep vulling op 1/3 van de wrap en vouw deze twee keer tot een driehoek. Vouw het open gedeelte dicht door het uitstekende stuk wrap erin te vouwen.
Meng een eetlepel zonnebloemolie met een theelepel paprikapoeder en wat zout. Smeer dit mengsel op de driehoekjes.
Bak de wrapdriehoekjes 8 minuten in een voorverwarmde airfryer op 160 graden, of bak ze 10-15 minuten in een oven op 180 graden.
Tafel lekker !!