• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Lunch

Zelfgemaakte wrapdriehoekjes met pittige kip; tussendoor of bij de borrel

Zacht vanbinnen, krokant vanbuiten: deze pittige kipdriehoekjes zijn onweerstaanbaar lekker

Connie Derks door Connie Derks
in Lunch
0
wrapdriehoekjes met pittige kip

Kant-en-klare snacks liggen voor het grijpen, maar er gaat niks boven zelfgemaakte wrapdriehoekjes met pittige kip. Je weet precies wat erin zit, je werkt met verse kipfilet en je hebt volop ruimte om de smaken af te stemmen op je eigen voorkeur. Deze luxe driehoekjes maak je met pulled chicken, gekruid en gestoofd in een sausje met paprika, rode peper en tomatenpuree. Dat is echt heel lekker, zonder dat het ingewikkeld wordt.

Pulled chicken uit je eigen pan

Pulled chicken klinkt misschien als iets voor slowcookers en foodtrucks, maar in dit recept maak je het gewoon zelf op je fornuis. Door kipfilet eerst aan te bakken en daarna rustig te laten stoven in een pittig mengsel van ui, knoflook en tomatenpuree, wordt het vlees vanzelf zacht genoeg om uit elkaar te trekken. Voeg op het eind een lepeltje maizena toe aan de saus, dan wordt alles mooi gebonden en heb je een smeuïge vulling die niet uit je wrap druipt.

Wrapdriehoekjes met pittige kip; verse ingrediënten maken het verschil

Voor de wrapdriehoekjes met pittige kip zou je ook voor kip uit een bakje kunnen gaan, of voor voorgesneden groenten. Maar juist als je werkt met verse kipfilet, een flinke puntpaprika en een rood pepertje, proef je hoeveel lekkerder het kan zijn. Je kunt de pit aanpassen aan wie er mee eet. Laat bijvoorbeeld de rode peper weg voor kinderen, of gebruik een milde paprikasoort. Omdat je alles zelf maakt, heb je de regie in eigen hand.

Zo vouw je wrapdriehoekjes

Het vouwen van de driehoekjes is makkelijk als je het eenmaal doorhebt. Je snijdt een wrap doormidden, legt de vulling op het onderste derde deel, vouwt twee keer schuin omhoog en sluit af met het uitstekende stukje wrap. Zo blijven ze stevig dicht. Even insmeren met wat olie en paprikapoeder en ze kunnen de oven of airfryer in.

In de airfryer worden de wrapdriehoekjes lekker krokant in een paar minuten. In de oven duurt het iets langer, maar ze worden net zo goudbruin. Een bakplaat met bakpapier is voldoende, je hoeft niets in te vetten.

Wrapdriehoekjes met pittige kip zijn lekker voor de borrel, lunch of picknick

Deze wrapdriehoekjes met pittige kip zijn heerlijk als borrelhapje, maar ook geschikt voor lunch of picknick. Serveer ze met een frisse yoghurt-dip of wat plakjes komkommer. Je kunt ze goed voorbereiden en pas op het laatst afbakken. In de koelkast kun je ze ongegaard een dag bewaren. Liever invriezen? Dat kan ook – laat ze eerst goed afkoelen, verpak ze luchtdicht en warm ze daarna weer op in de oven of airfryer.

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.

Wrapdriehoekjes de luxe met pittige kip

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 grote wraps
  • 350 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 puntpaprika
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • zout
  • 2 theelepels maizena

Bereidingswijze van dit recept

Kruid de kip met 1 theelepel paprikapoeder en wat zout. Snijd de kip in kleine stukjes.

Snijd de ui, puntpaprika en rode peper in kleine stukjes. Hak het teentje knoflook fijn.

Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een pan en bak de kip rondom bruin. Haal de kip uit de pan.

Voeg de resterende olie toe aan de pan en bak de ui, puntpaprika, en rode peper. Voeg de tomatenpuree en knoflook toe en bak kort mee.

Voeg een half kopje heet water toe en roer alles goed door. Leg de kip terug in de pan en laat deze in 10-15 minuten gaar stoven.

Haal de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Los de maizena op in een eetlepel water en voeg dit toe aan de saus in de pan. Laat de saus indikken.

Pluis de kip en meng met de dikke saus.

Snijd de wraps doormidden en snijd de zijkanten recht. Leg een schep vulling op 1/3 van de wrap en vouw deze twee keer tot een driehoek. Vouw het open gedeelte dicht door het uitstekende stuk wrap erin te vouwen.

Meng een eetlepel zonnebloemolie met een theelepel paprikapoeder en wat zout. Smeer dit mengsel op de driehoekjes.

Bak de wrapdriehoekjes 8 minuten in een voorverwarmde airfryer op 160 graden, of bak ze 10-15 minuten in een oven op 180 graden.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin11VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Boerenomelet met verse groenten
Lunch

Boerenomelet met verse groenten en echte kaas: makkelijk, voedzaam en vers

wrapdriehoekjes met ham en kaas
Lunch

Zelf maken: wrapdriehoekjes de luxe met ham en kaas; snel én vers

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
Lunch

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata
Lunch

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Tosti caprese
Lunch

Tosti caprese, maak een heerlijke lunch met verse tomaten en Nederlandse mozzarella

Baguette met graskaas en Hollandse tomaten
Lunch

Lentelunch: Baguette met graskaas en Hollandse tomaten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!