Deze wraps zitten boordevol verse groenten, en dat proef je meteen. In plaats van voorgesneden zakjes of gegrilde groenten uit een pot, snijd je zelf een mix van zoete aardappel, wortel, paprika’s, champignons, courgette en ui. Dat is niet alleen lekkerder, je hebt ook zelf in de hand hoe grof of fijn je alles snijdt. Groenten die je zelf grilt, krijgen meer smaak, vooral als je ze even laat marineren met olie, knoflook en kruiden.
De mozzarella maakt het geheel romig en smeuïg. Geen plakjes fabriekskaas dus, maar echte mozzarella die je zelf in plakken snijdt. De roomkaas op de wrap is geen overbodige luxe: het voorkomt dat de wraps nat worden van de groenten en voegt net dat beetje extra smeuïgheid toe.
Het handige van dit recept? Alles kan op kamertemperatuur gegeten worden. Je rolt de wraps strak op, pakt ze in in bakpapier en zet het vast met twee elastiekjes. Zo blijven ze netjes en eet je ze zonder geknoei. Ideaal voor een picknick of onderweg.
Wil je ze mooi presenteren? Snijd ze schuin doormidden, zodat je de kleuren van de groenten en de zachte kaas goed ziet. Je kunt dit ook makkelijk voorbereiden: ’s ochtends maken, ’s middags eten.
Met deze wraps haal je het beste uit verse groenten, zonder gedoe. Makkelijk, smaakvol en voedzaam.
Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Groenten
Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!
Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 zoete aardappel
- 1 flinke wortel
- 1 rode paprika
- 1 groene puntpaprika
- 1 oranje puntpaprika
- 200 gram champignons
- 1 rode ui
- 1 courgette
- 3 takjes tijm
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel zout
- peper uit de molen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 4 grote wraps
- 100 gram roomkaas
- 250 gram mozzarella
Bereidingswijze van dit recept
Maak eerst de salade van gegrilde groenten: Doe de olie samen met de kruiden in een grote kom en pers er het teentje knoflook bij. Meng alles goed door elkaar.
Snijd de groenten in gelijkmatige grove stukken, begin met de wortel en de zoete aardappel.
Snijd de wortel in plakken zodat deze sneller gaar wordt. Leg de gesneden wortel en zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de bakplaat in een oven en zet die op 200 graden.
Snijd intussen de rest van de groenten grof en doe die in de kom met marinade en hussel even om.
Haal de plaat uit de oven en verdeel er de gesneden groenten over.
Zet de bakplaat terug in de oven en bak dit afhankelijk van hoe grof alles gesneden is ongeveer 15 tot 20 minuten.
Roer tussendoor een keer voorzichtig om.
Laat de gegrilde groenten afkoelen tot lauwwarm.
Smeer de wraps in met roomkaas.
Beleg de wraps met de gegrilde groenten.
Snijd de mozzarella in plakken en leg die op de gegrilde groenten.
Rol de wraps zo strak mogelijk op.
Pak de gevulde wraps in door ze in een strook bakpapier te rollen. Leg de wrap in het midden van de strook. Vouw de onderkant er net overheen. Vouw nu de zijkanten over de wrap en rol hem helemaal in het papier. Doe er 2 elastiekjes omheen om het papier op zijn plaats te houden.
Snijd de ingepakte wraps vlak voor het serveren met een scherp mes schuin doormidden.
Tafel lekker !!