Wraps met rookworst en zuurkool – Rookworst en zuurkool zijn twee ingrediënten die vooral geassocieerd worden met winterse maaltijden als stamppot. Toch kun je ze ook anders inzetten en niet alleen in de winter. Wraps met rookworst en zuurkool zijn het hele jaar heerlijk, en je maakt ze ook nog eens heel snel. Dus laat de stamppot eens voor wat het is en doe eens iets anders. Leuk als lunch, en in een grotere portie als diner.
Koop een verse rookworst
Je kunt in de supermarkt voor de wraps met rookworst en zuurkool voorgegaarde rookworsten kopen. Lekker makkelijk zou je zeggen. En dat is het natuurlijk ook. Maar heb je wel eens een verse rookworst geproefd? Zo eentje die de slager op een ambachtelijke manier met liefde en aandacht heeft gemaakt. Een worst die nog rauw is als je hem koopt en die je voor gebruik nog moet wellen. Dat betekent dat je hem 20 minuten in een pan water tegen de kook aan houdt. Daarna kun je hem in de wraps met rookworst met zuurkool verwerken. En als je die gegeten hebt, dan koop je nooit meer een voorgegaarde supermarkt rookworst.
Zuurkool, dat is best een bijzonder product
Zuurkool is een bijzonder product. Het wordt verkocht als vers, maar eigenlijk is het een bewerkt product, want het wordt gemaakt van witte kool die gefermenteerd wordt. Als zuurkool uit ‘het vat’ wordt het dan verkocht als verse zuurkool. Daarnaast worden er in de supermarkt zakjes gekookte zuurkool verkocht. Vroeger was zuurkool een groente die vooral in de winter werd gegeten. Tegenwoordig is het jaarrond te koop. En kun je het dus ook gebruiken voor andere dingen dan de winterse stamppotjes, bijvoorbeeld de wraps met rookworst en zuurkool. Zet dus eens wat vaker zuurkool op tafel. Tenslotte is het erg lekker en daarnaast ook nog eens erg gezond.
Wraps met rookworst en zuurkool kun je ook maken van restjes
Ook als je een restje zuurkool en een stukje worst over hebt, kun je dat heel goed gebruiken om de wraps met rookworst en zuurkool te maken.
Als je de zuurkool van tevoren kookt en de rookworst vast welt, dan kun je op het moment dat je wilt gaan eten heel snel klaar zijn. Je hoeft dan de bestanddelen alleen even op te warmen en de wraps in elkaar te zetten.
Zuurkool; niet alleen in de stamppot!
Wat weet jij van verse zuurkool? Want ondanks dat deze gefermenteerde kool een bewerkt product is, is er verse en gekookte zuurkool te koop.
Wraps met rookworst en zuurkool
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 wraps
- 1 verse rookworst
- 350 gram verse zuurkool
- mosterd
- wat gefrituurde uitjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je wraps met rookworst een zuurkool:
Kook de zuurkool gaar in ongeveer 20 minuten. Zout toevoegen is niet nodig. Laat de kool na het koken goed uitlekken in een vergiet.
Wel de rookworst 20 minuten in een pan met water dat net niet kookt. Laat hem daarna even rusten en snijdt de worst vervolgens in blokjes.
Meng de zuurkool en de blokjes worst door elkaar.
Verwarm de wraps in magnetron of in een koekenpan. Besmeer elke wrap daarna met een dun laagje mosterd.
Verdeel het zuurkoolmengsel vervolgens over de wraps. Bestrooi elke wrap met wat gefrituurde uitjes en rol hem stevig op. Knoop er eventueel een stukje keukentouw omheen voor de stevigheid.
Snijd de wraps met rookworst en zuurkool in twee helften en serveer direct.
Tafel lekker !!