• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Mexicaanse chocoladetruffels met chilipeper

Redactie door Redactie
in Recepten
0
0

Mexicaanse chocoladetruffels met chilipeper – Het klinkt misschien vreemd, chili in een chocoladetruffel, maar peper en chocolade worden vaker gecombineerd in de Mexicaanse keuken. De sauzen of gerechten die er mee gemaakt worden, mole poblano en mole negro zijn hier beroemde voorbeelden van.

Met de hieronder gegeven hoeveelheden maak je een flinke portie. Vries eventueel een gedeelte in, dat kan goed. Of maak meteen een dubbele hoeveelheid. Ze zijn ook leuk om als cadeautje weg te geven.

Mexicaanse chocoladetruffels met chilipeper

  • 500 gram pure chocola (70%cacaomassa)
  • 200 gram melkchocola
  • 2 pimentkorrels of een flinke mespunt poeder
  • 10 kruidnagels of een 1/4 tl kruidnagelpoeder
  • 1/2 tl chilivlokken (eventueel extra chilipoeder)
  • flinke snuf kaneelpoeder
  • 425 ml room
  • 30 gram boter
  • cacaopoeder

Zo maak je de Mexicaanse chocoladetruffels

De hele specerijen stamp je fijn in de vijzel. Heb je die niet in huis, neem dan de gemalen varianten, de poeders. Rasp de chocolade grof boven een hitte bestendige kom. Bekleed een metalen vorm van circa 12 x 30 cm met plastic folie.

Doe de slagroom met de specerijen in een pan met een dikke bodem en verwarm de slagroom op een matig vuur. De slagroom moet warm zijn, niet heet. De ideale temperatuur ligt tussen de 45 en 50 graden.  Schenk de warme room voorzichtig in gedeeltes over de chocoladerasp en roer alles telkens goed om tot alle chocolade gesmolten is. Roer er dan boter door. Proef een klein beetje en voeg eventueel naar eigen smaak extra chilipeper toe. Giet het chocolademengsel in de vorm en zet de vorm ongeveer een uurtje  in de diepvries.

Ook leuk, vervang 50-100 gram pure chocolade door kleine stukjes rauwe chocolade. Deze onbewerkte stukjes cacaoboon zijn te koop in reform- en natuurvoedingswinkels onder de naam “Cacao nibs” – categorie raw food. De nibs geven een prettige “crunch” aan de truffels.

Zeef een flinke hoeveelheid cacaopoeder (circa 50 gram) boven een grote kom. Neem de vorm uit de diepvries en stort de chocolade uit op een snijplank. Snijd de chocolade met een scherp mes in blokjes en wentel de blokjes door de cacaopoeder. Bewaar de blokjes in de koelkast- zeef er dan nog wat extra cacao over-  of vries ze in.

Tags: ChocoladeMexicaans
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gegrilde entrecote
Vleesgerechten

Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan

Lasagne met andijvie
Ovenschotels

Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Zomerse fruitsalade van steenfruit
Salade

Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip

Spread van snijbonen en Rotterdamsche Oude
Saus

Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!