Mexicaanse Tequila met aardbei en mango. Eigenlijk ben ik niet zo dol op tequila. Het is mij een tikkeltje te sterk, te gevaarlijk om te drinken. En oh, wat kan je lelijk onderuit gaan van een paar Margarita’s….
Maar, het leuke van dit nagerecht is hem nou net dat scheutje tequila! Een scheutje voor voorzichtige types, een flinke scheut voor de liefhebbers! Dit Mexicaanse dessert is zo makkelijk te bereiden; je hebt er eigenlijk geen recept voor nodig!!
Voor deze Mexicaanse Tequila heb je nodig:
- een bakje aardbeien (400-500 gram)
- een rijpe mango
- 1-2 el (ruwe)rietsuiker
- 5-6 blaadjes verse munt
- tequila
- sap van 1/2 – 1 limoen
Zo maak je deze Mexicaanse tequila met zomerfruit
Zet een schaal klaar die in de koelkast past.
Maak de mango schoon en snijd hem in hapklare stukjes. Doe de stukjes in de schaal. Was de aardbeien en verwijder daarna pas de kroontjes. De grootste exemplaren snij je doormidden of in kwarten, hele kleintjes kan je eventueel zo laten. Doe de aardbeien bij de mangostukjes in de schaal. Strooi de suiker erover (eerst 1 eetlepel, later kan je eventueel meer toevoegen). Besprenkel het fruit met het sap van een halve limoen en een scheutje tequila. Schep de aardbeien en de mango voorzichtig om en proef een hapje. Bepaal nu zelf of je meer suiker, meer tequila en daarmee ook meer limoensap wil toevoegen.
Zet de schaal met het fruit in de koelkast. De smaken moeten ten minste 10 minuten in kunnen trekken. Schep het fruit in mooie glazen of bakjes en garneer het ten slotte met wat in reepjes gesneden muntblaadjes.
De smaak van het dessert hangt niet alleen af van de hoeveelheid tequila die je toevoegt, maar ook van de kwaliteit van de tequila die je gebruikt. Ik gebruikte een zogenaamde reposadotequila. Dit is een wat oudere tequila die milder van smaak is dan de jongere tequila’s. Heb je toevallig alleen de jongere tequila in huis, dan gebruik je die gewoon.
Viva la Tequila, Viva Mexico